5 hozzávaló, 5 recept
Ha nem szeretsz cipekedni, illetve fejben tartani a tucatnyi összetevőt, akkor próbáld ki egyszerű, de annál finomabb receptjeinket, melyeket elkészíteni sem nehéz.
Római pirítós
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 szelet bagett
- 4 dkg szardellafilé
- 10 dkg mozzarella sajt
- 5 dkg vaj
- fehérbors
A vajat melegítsd fel, és addig főzd, amíg a víz elpárolog belőle. A szardellafiléket vágd apróra, majd a vajban tíz percig kevergetve süsd, amíg pasztává nem válik.
Sóval, fehérborssal ízesítsd, majd kissé hűtsd ki, és vastagon kend a kenyerekre. A mozzarella sajtot reszeld le, szórd a kenyerek tetejére, majd forró sütőbe téve tíz perc alatt süsd készre. Forrón tálald.
Görög rablóhús
Hozzávalók:
- 1 kg báránycomb
- 3-4 paradicsom
- pirospaprika
- olaj
- citromlé
A húst vágd kockákra, mosd meg, szárítsd meg, majd sóval és pirospaprikával meghintve fél órát hagyd pihenni. Ezután a húsdarabokat tűzd nyársra a paradicsomokkal felváltva, majd süsd meg. Sütés közben citromlével kevert olajjal kenegesd.
Tagliarini
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg kimagozott cseresznye
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg szélesmetélt vagyis tagliatelle
- 5 dkg vaj
- 5 dkg zsemlemorzsa
A tésztát sós vízben főzd meg, majd szűrd le, csöpögtesd le. Közben a cseresznyét forgasd bele a cukorba, és 20 percig hagyd állni. Vajjal kikent tűzálló tál aljára rakj egy réteg tésztát, arra cseresznyét, és így rétegezd, amíg az anyag elfogy. Szórd a tetejére a morzsát, cukrozd meg, morzsold rá a vajat, majd told forró sütőbe, és nagyjából fél óráig süsd, míg a teteje szépen megpirul.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Pikáns csirke
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 csirkecomb
- 15 dkg vaj
- 1 chilipaprika
- 1 dl méz
- 1 csokor petrezselyem
Kisebb lábasban olvaszd fel a vajat, majd öntsd bele a mézet, kicsit melegítsd össze, majd dobd a keverékbe a felaprított chilit. A csirkecombokat mosd meg, itasd le róluk a nedvességet, sózd meg őket, majd helyezd tepsibe. Öntsd rá a mézes-chilis vajat, fedd le, és hűtőbe téve érleld két órán át. A pácolt csirkecombokat 40-45 percig süsd, közben a páclével gyakran öntözd, és néha forgasd meg.
Mézes sült körte
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 körte
- 4 evőkanál méz
- vaj
- 2 dl forró víz
- szegfűszeg
A körtét hámozd meg, vágd ketté, és magházát szedd ki. Helyezd egy edénybe, a közepét töltsd meg mézzel, szúrj bele egy szegfűszeget, és a tetejére rakj egy kis vajdarabot. 2 dl vízből és a maradék mézből készíts szirupot, és öntsd le vele a körtéket. Közepesen meleg sütőben 25 percig süsd, közben az edényt néha rázd meg. Melegen, sült csirkéhez vagy pulykához tálald köretként. Forrón desszertként is fogyasztható.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka