5 hozzávaló, 5 recept
Ha nem szeretsz cipekedni, illetve fejben tartani a tucatnyi összetevőt, akkor próbáld ki egyszerű, de annál finomabb receptjeinket, melyeket elkészíteni sem nehéz.

Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Ez lesz a legmókásabb gyereknapi program a hétvégén - 14 év alatt ingyenes! (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

beauty and style

Zöld teás testápoló habot teszteltünk: ez lett a nyári kedvencünk »

Ezt fogjuk viselni idén a vízparton, és nem a fürdőrucira gondolunk: nőies divattippek nyárra »

Meghan Markle az ő ruhájában ment férjhez: mesés kreációk a Givenchy vezető tervezőjétől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Római pirítós

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 szelet bagett
  • 4 dkg szardellafilé
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 5 dkg vaj
  • fehérbors

A vajat melegítsd fel, és addig főzd, amíg a víz elpárolog belőle. A szardellafiléket vágd apróra, majd a vajban tíz percig kevergetve süsd, amíg pasztává nem válik.

Sóval, fehérborssal ízesítsd, majd kissé hűtsd ki, és vastagon kend a kenyerekre. A mozzarella sajtot reszeld le, szórd a kenyerek tetejére, majd forró sütőbe téve tíz perc alatt süsd készre. Forrón tálald.

Görög rablóhús

Hozzávalók:

  • 1 kg báránycomb
  • 3-4 paradicsom
  • pirospaprika
  • olaj
  • citromlé

A húst vágd kockákra, mosd meg, szárítsd meg, majd sóval és pirospaprikával meghintve fél órát hagyd pihenni. Ezután a húsdarabokat tűzd nyársra a paradicsomokkal felváltva, majd süsd meg. Sütés közben citromlével kevert olajjal kenegesd.

Tagliarini

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg kimagozott cseresznye
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg szélesmetélt vagyis tagliatelle
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg zsemlemorzsa

A tésztát sós vízben főzd meg, majd szűrd le, csöpögtesd le. Közben a cseresznyét forgasd bele a cukorba, és 20 percig hagyd állni. Vajjal kikent tűzálló tál aljára rakj egy réteg tésztát, arra cseresznyét, és így rétegezd, amíg az anyag elfogy. Szórd a tetejére a morzsát, cukrozd meg, morzsold rá a vajat, majd told forró sütőbe, és nagyjából fél óráig süsd, míg a teteje szépen megpirul.

Pikáns csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkecomb
  • 15 dkg vaj
  • 1 chilipaprika
  • 1 dl méz
  • 1 csokor petrezselyem

Kisebb lábasban olvaszd fel a vajat, majd öntsd bele a mézet, kicsit melegítsd össze, majd dobd a keverékbe a felaprított chilit. A csirkecombokat mosd meg, itasd le róluk a nedvességet, sózd meg őket, majd helyezd tepsibe. Öntsd rá a mézes-chilis vajat, fedd le, és hűtőbe téve érleld két órán át. A pácolt csirkecombokat 40-45 percig süsd, közben a páclével gyakran öntözd, és néha forgasd meg.

Mézes sült körte

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 körte
  • 4 evőkanál méz
  • vaj
  • 2 dl forró víz
  • szegfűszeg

A körtét hámozd meg, vágd ketté, és magházát szedd ki. Helyezd egy edénybe, a közepét töltsd meg mézzel, szúrj bele egy szegfűszeget, és a tetejére rakj egy kis vajdarabot. 2 dl vízből és a maradék mézből készíts szirupot, és öntsd le vele a körtéket. Közepesen meleg sütőben 25 percig süsd, közben az edényt néha rázd meg. Melegen, sült csirkéhez vagy pulykához tálald köretként. Forrón desszertként is fogyasztható.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük