5 hozzávaló, 5 recept

Ha nem szeretsz cipekedni, illetve fejben tartani a tucatnyi összetevőt, akkor próbáld ki egyszerű, de annál finomabb receptjeinket, melyeket elkészíteni sem nehéz.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Római pirítós

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 szelet bagett
  • 4 dkg szardellafilé
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 5 dkg vaj
  • fehérbors

A vajat melegítsd fel, és addig főzd, amíg a víz elpárolog belőle. A szardellafiléket vágd apróra, majd a vajban tíz percig kevergetve süsd, amíg pasztává nem válik.

Sóval, fehérborssal ízesítsd, majd kissé hűtsd ki, és vastagon kend a kenyerekre. A mozzarella sajtot reszeld le, szórd a kenyerek tetejére, majd forró sütőbe téve tíz perc alatt süsd készre. Forrón tálald.

Görög rablóhús

Hozzávalók:

  • 1 kg báránycomb
  • 3-4 paradicsom
  • pirospaprika
  • olaj
  • citromlé

A húst vágd kockákra, mosd meg, szárítsd meg, majd sóval és pirospaprikával meghintve fél órát hagyd pihenni. Ezután a húsdarabokat tűzd nyársra a paradicsomokkal felváltva, majd süsd meg. Sütés közben citromlével kevert olajjal kenegesd.

Tagliarini

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg kimagozott cseresznye
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg szélesmetélt vagyis tagliatelle
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg zsemlemorzsa

A tésztát sós vízben főzd meg, majd szűrd le, csöpögtesd le. Közben a cseresznyét forgasd bele a cukorba, és 20 percig hagyd állni. Vajjal kikent tűzálló tál aljára rakj egy réteg tésztát, arra cseresznyét, és így rétegezd, amíg az anyag elfogy. Szórd a tetejére a morzsát, cukrozd meg, morzsold rá a vajat, majd told forró sütőbe, és nagyjából fél óráig süsd, míg a teteje szépen megpirul.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Pikáns csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkecomb
  • 15 dkg vaj
  • 1 chilipaprika
  • 1 dl méz
  • 1 csokor petrezselyem

Kisebb lábasban olvaszd fel a vajat, majd öntsd bele a mézet, kicsit melegítsd össze, majd dobd a keverékbe a felaprított chilit. A csirkecombokat mosd meg, itasd le róluk a nedvességet, sózd meg őket, majd helyezd tepsibe. Öntsd rá a mézes-chilis vajat, fedd le, és hűtőbe téve érleld két órán át. A pácolt csirkecombokat 40-45 percig süsd, közben a páclével gyakran öntözd, és néha forgasd meg.

Mézes sült körte

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 körte
  • 4 evőkanál méz
  • vaj
  • 2 dl forró víz
  • szegfűszeg

A körtét hámozd meg, vágd ketté, és magházát szedd ki. Helyezd egy edénybe, a közepét töltsd meg mézzel, szúrj bele egy szegfűszeget, és a tetejére rakj egy kis vajdarabot. 2 dl vízből és a maradék mézből készíts szirupot, és öntsd le vele a körtéket. Közepesen meleg sütőben 25 percig süsd, közben az edényt néha rázd meg. Melegen, sült csirkéhez vagy pulykához tálald köretként. Forrón desszertként is fogyasztható.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük