5 recept 1000 forint alatt

Miért kellene több ezrekért rendelt ebédet enned, amikor az otthon készített ételek nemcsak olcsóbbak, de finomabbak is. És biztos olyanok lesznek, ahogy te szereted.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezek az ételek olcsóságuk mellett egyszerűségükkel is kitűnnek a sorból. Sem a pénztárcádból, sem az idődből nem vesznek el sokat.

 

Elkészítheted őket hétköznap vacsorára, de akkor is, ha a hétvégén nem akarsz túl nagy problémát kerekíteni a főzésből.

Kapros-túrós tökpite

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg gyalult főzőtök
  • 6 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 pohár natúr joghurt
  • két evőkanál zsemlemorzsa
  • kevés finomra metélt zellerzöld
  • friss kapor

A tök felesleges levét nyomkodd ki. A tésztához a tojások sárgáját keverd ki a margarin felével, és add hozzá az átpasszírozott túrót, a kemény habbá vert tojásfehérjéket, a lisztet és egy kanál zsemlemorzsát. Sózd meg. A tököt keverd el a joghurttal, a finomra metélt kaporzölddel, illetve a zellerzölddel, esetleg némi őrölt feketeborssal. Egy közepes tepsit vajazz ki, és szórd meg a maradék prézlivel. Öntsd bele a tésztát, majd a joghurtos tököt. A tetejét sózd meg. Közepesen forró sütőben süsd pirulásig.


Rakott zöldbab

Hozzávalók:

  • 75 dkg zöldbab
  • 30 dkg darált pulyka- vagy sertéshús
  • 3 fej vöröshagyma
  • 30 dkg rizs
  • 1 pohár tejföl
  • 1 tojás
  • ételízesítő
  • zellerzöld
  • bors
  • majoránna

A rizst ételízesítős vízben főzd puhára. Az apró kockákra vágott hagymát párold meg némi zsiradékon, majd add hozzá a húst és kevéske sót.
Főzd meg a zöldbabot, majd rétegezd egy jénai aljára a felét. Erre kerüljön a rizs fele, majd sózd, borsozd. Erre rakd a darált húst, majd a rizs másik felét. Végül takard be a maradék zöldbabbal, és ezt is sózd, borsozd. A tetejét kend meg a tejföl és a tojás keverékével. Körülbelül 20 percig letakarva, közepes hőfokon, majd alufólia nélkül további 10 percig süsd.


Sajtfánk

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 15 dkg búzadara
  • 20 dkg sajt
  • 7-8 dl tej
  • egy kanálnyi margarin
  • 5 tojás
  • némi finomra metélt petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj

A margarint főzd fel a tejjel, és add hozzá a búzadarát. Ebből készíts jó sűrű kását. Ebben keverj el 5 dkg lisztet, az élesztőt és 3 tojást. Reszeld bele a sajt háromnegyedét, majd ízesítsd a zúzott fokhagymával, kevés petrezselyemmel és borssal. Szaggass tojás méretű galuskákat a tésztából, majd panírozd be némi liszttel 2 tojás és a maradék reszelt sajt keverékébe. Forró olajban süsd ki.


Krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 80 dkg főtt burgonya
  • 5 főtt tojás
  • 2 paprika
  • 2-3 pár virsli
  • 10 dkg sűrített paradicsom
  • 1 kisebb zeller
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • 1 evőkanál olaj
  • ecet
  • 1 teáskanál cukor

A főtt krumplit, a tojást, a virslit és a paprikát karikázd föl, majd keverd össze egy tálban. Sózd meg, és szórd meg petrezselyemmel. A zellert reszeld le, keverd össze a paradicsompürével, az olajjal, a sóval, a borssal, az ecettel és a cukorral, majd öntsd a krumplis salátára. Hagyd pihenni a hűtőben.


Fahéjas csiga

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 2 tojás
  • fahéj

A lisztet keverd össze a sütőporral, majd dolgozd össze a margarin felével, 10 dkg cukorral és a tojássárgájákkal, illetve annyi joghurttal, hogy gyúrható tésztát kapj. 2-3 milliméter vastagságúra nyújtsd ki. Az őrölt fahéjat szórd a maradék cukorba, majd keverd össze a maradék margarinnal és a tojásfehérjével. Kend meg vele a kinyújtott tésztát. Csavard föl, és vágd két centi vastagságú szeletekre. Ezeket fektesd el, és lapítsd szét. A tetejüket kend meg a megmaradt joghurttal, és süsd pirosra őket 160-180 fokon.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük