5 recept 1000 forint alatt
Miért kellene több ezrekért rendelt ebédet enned, amikor az otthon készített ételek nemcsak olcsóbbak, de finomabbak is. És biztos olyanok lesznek, ahogy te szereted.

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

beauty and style

Ilyen reklám eddig még nem volt: nem a nők teste, az számított, ami belül van »

Selymesen puha kezek egész télen: házi pakolás száraz, repedezett bőrre »

Csodát tesz a kiszáradt bőrrel, ha naponta ezt iszod: pillanatok alatt felfrissülsz tőle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezek az ételek olcsóságuk mellett egyszerűségükkel is kitűnnek a sorból. Sem a pénztárcádból, sem az idődből nem vesznek el sokat.

 

Elkészítheted őket hétköznap vacsorára, de akkor is, ha a hétvégén nem akarsz túl nagy problémát kerekíteni a főzésből.

Kapros-túrós tökpite

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg gyalult főzőtök
  • 6 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 pohár natúr joghurt
  • két evőkanál zsemlemorzsa
  • kevés finomra metélt zellerzöld
  • friss kapor

A tök felesleges levét nyomkodd ki. A tésztához a tojások sárgáját keverd ki a margarin felével, és add hozzá az átpasszírozott túrót, a kemény habbá vert tojásfehérjéket, a lisztet és egy kanál zsemlemorzsát. Sózd meg. A tököt keverd el a joghurttal, a finomra metélt kaporzölddel, illetve a zellerzölddel, esetleg némi őrölt feketeborssal. Egy közepes tepsit vajazz ki, és szórd meg a maradék prézlivel. Öntsd bele a tésztát, majd a joghurtos tököt. A tetejét sózd meg. Közepesen forró sütőben süsd pirulásig.


Rakott zöldbab

Hozzávalók:

  • 75 dkg zöldbab
  • 30 dkg darált pulyka- vagy sertéshús
  • 3 fej vöröshagyma
  • 30 dkg rizs
  • 1 pohár tejföl
  • 1 tojás
  • ételízesítő
  • zellerzöld
  • bors
  • majoránna

A rizst ételízesítős vízben főzd puhára. Az apró kockákra vágott hagymát párold meg némi zsiradékon, majd add hozzá a húst és kevéske sót.
Főzd meg a zöldbabot, majd rétegezd egy jénai aljára a felét. Erre kerüljön a rizs fele, majd sózd, borsozd. Erre rakd a darált húst, majd a rizs másik felét. Végül takard be a maradék zöldbabbal, és ezt is sózd, borsozd. A tetejét kend meg a tejföl és a tojás keverékével. Körülbelül 20 percig letakarva, közepes hőfokon, majd alufólia nélkül további 10 percig süsd.


Sajtfánk

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 15 dkg búzadara
  • 20 dkg sajt
  • 7-8 dl tej
  • egy kanálnyi margarin
  • 5 tojás
  • némi finomra metélt petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj

A margarint főzd fel a tejjel, és add hozzá a búzadarát. Ebből készíts jó sűrű kását. Ebben keverj el 5 dkg lisztet, az élesztőt és 3 tojást. Reszeld bele a sajt háromnegyedét, majd ízesítsd a zúzott fokhagymával, kevés petrezselyemmel és borssal. Szaggass tojás méretű galuskákat a tésztából, majd panírozd be némi liszttel 2 tojás és a maradék reszelt sajt keverékébe. Forró olajban süsd ki.


Krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 80 dkg főtt burgonya
  • 5 főtt tojás
  • 2 paprika
  • 2-3 pár virsli
  • 10 dkg sűrített paradicsom
  • 1 kisebb zeller
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • 1 evőkanál olaj
  • ecet
  • 1 teáskanál cukor

A főtt krumplit, a tojást, a virslit és a paprikát karikázd föl, majd keverd össze egy tálban. Sózd meg, és szórd meg petrezselyemmel. A zellert reszeld le, keverd össze a paradicsompürével, az olajjal, a sóval, a borssal, az ecettel és a cukorral, majd öntsd a krumplis salátára. Hagyd pihenni a hűtőben.


Fahéjas csiga

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 2 tojás
  • fahéj

A lisztet keverd össze a sütőporral, majd dolgozd össze a margarin felével, 10 dkg cukorral és a tojássárgájákkal, illetve annyi joghurttal, hogy gyúrható tésztát kapj. 2-3 milliméter vastagságúra nyújtsd ki. Az őrölt fahéjat szórd a maradék cukorba, majd keverd össze a maradék margarinnal és a tojásfehérjével. Kend meg vele a kinyújtott tésztát. Csavard föl, és vágd két centi vastagságú szeletekre. Ezeket fektesd el, és lapítsd szét. A tetejüket kend meg a megmaradt joghurttal, és süsd pirosra őket 160-180 fokon.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük