Parasztreggeli

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Ezt a hajfestést bárki kipróbálhatja: ha nem tetszik, pár mozdulattal eltüntethető »

5 különböző színű hajgumit tett a hajába: ördögien okos ötlet fonáshoz »

Michelle Obama ragyog a friss fotókon: az egykori first lady most is stílusos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Vallom, hogy a legfontosabb étkezés a reggeli. Ha rendszeressé tesszük, és odafigyelünk arra is, hogy mit eszünk, sokat tehetünk egészségünkért. Ha szénhidrátban gazdag, cukros-tejes ételeket fogyasztunk reggel, akkor csak átmenetileg érzünk jóllakottságot, de a megemelkedett vércukorszint miatt termelődő inzulin hatására hamarosan újra ennünk kell valamit.
Egy ilyen tartalmas reggeli után biztosan nem fogunk ebédig nasi után kutatni.

Parasztreggeli

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 ujjnyi vastag, jó minőségű szalonna
  • 2 db burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 1 db tv. paprika
  • 2 db tojás
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, és egy öntöttvas serpenyőben pirosra sütjük.
A burgonyát meghámozunk és hajszálvékony karikákra szeleteljük. Rátesszük a szalonna zsírjára, picit megsózzuk, és fedő alatt lassú tűzön sütni kezdjük. Közben a hagymát és a paprikát kettévágjuk, és vékony csíkokra metéljük. Rátesszük a krumplikarikákra, megsózzuk, és fedő alatt tovább pároljuk. Amikor már minden hozzávaló puha, egyenletesen ráöntünk 2 tojást, amit előtte megsózunk, és villával felverünk. Fedő nélkül addig sütjük, amíg a tojás megdermed. Tányérra csúsztatva tálaljuk.

Ezt is szeretjük