Tojásos krumpli hagymával és szalonnával: lágy krémsajt fogja össze
A tojásos krumpli olyan, mint egy tisztességes omlett, csak krumpli és krémsajt teszi még laktatóbbá.


- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
Ez a fantasztikus tojásos krumpli hasonlít a spanyol omlettre, de füstölt szalonnás alapon, hagymával készül, így sokkal intenzívebbek az ízei. A masszát lágy krémsajt fogja össze. Akár ebédre vagy vacsorára, főfogásként is tökéletes választás.
Tojásos krumpli krémsajttal
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg krumpli
- 15 dkg krémsajt
- 10 dkg füstölt szalonna
- 5 tojás
- 1 hagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A szalonnát kockázd fel, olvaszd ki a zsírját, és a pörcöket tedd félre. A visszamaradt zsíron párold üvegesre a cikkekre vágott hagymát.
Amíg a hagyma sül, hámozd meg és karikázd fel a krumplit. Add a hagymához, sózd, borsozd, és lefedve párold puhára. Nagyjából negyedóra kell neki, hogy megpuhuljon, ekkor keverd el a krémsajttal. Nem baj, ha közben szétesik.
A tojást villával verd fel, sózd és borsozd, és add a puha krumplihoz. Öntsd bele vissza a szalonnapörcöket, és kevergesd két-három percig, amíg a tojás megszilárdul.
A tojás sok egyszerű fogás alapja: a klasszikus leves is pillanatok alatt készen van belőle.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept