Citromos-bazsalikomos patiszonkrémleves

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

6 esküvői frizura, ami rövid hajból elkészítve a legszebb: ezeket kérd a fodrásztól »

Visszatérő, bosszantó pattanások a testen: ezt kell tenned, hogy megszabadulj tőlük »

5 cipőfazon, ami igazán divatos lesz idén ősszel: ezeket érdemes az üzletekben keresned »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Citromos-bazsalikomos patiszonkrémleves

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 db zsenge patiszon
  • 1 db vöröshagyma
  • 1/2 citrom leve
  • 1 marék friss bazsalikom
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors
  • egy csipet szerecsendió
  • 2 tk ételízesítő
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • 2 ek tejföl (púpozott)
  • 5 dl víz
  • 2 maréknyi apróra tört dió
Recept idők

Elkészítés:

A zsenge patiszonnak vájjuk ki a magját, majd vágjuk fel apró kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra. A bazsalikomot szintén vágjuk fel apróra.

Egy edénybe hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Amikor a hagyma már üvegesre párolódott, adjuk hozzá a felkockázott patiszont, keverjük össze, majd együtt pároljuk pár percig.

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, reszeljünk rá egy csipet szerecsendiót, szórjuk meg az apróra vágott bazsalikommal, facsarjuk rá a citromlevet, majd keverjük össze, és pároljuk még pár percig.

Ezután öntsük fel a vízzel, és addig főzzük, még a patiszon teljesen megpuhul. (Kb. 15 perc főzési idő alatt készre fő.)

Ezután adjuk hozzá a tejfölt, majd turmixoljuk össze, hogy selymesen sima állagú legyen.

A diót törjük apróra, és egy teflon serpenyőbe, állandó kevergetés, rázogatás mellett, pörköljük meg, majd rögtön öntsük ki egy tányérra, nehogy megégjen. (Pár pillanat alatt megpörkölődik.)

Tálaláskor szedjük a levest tányérba, majd ízlés szerint szórjuk meg a pörkölt dióval. Én pl. még csepegtettem rá pár csepp dióolajat is, de ez el is hagyható.

Ezt is szeretjük