Citromos-bazsalikomos patiszonkrémleves

Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

Citromos-bazsalikomos patiszonkrémleves

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 db zsenge patiszon
  • 1 db vöröshagyma
  • 1/2 citrom leve
  • 1 marék friss bazsalikom
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors
  • egy csipet szerecsendió
  • 2 tk ételízesítő
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • 2 ek tejföl (púpozott)
  • 5 dl víz
  • 2 maréknyi apróra tört dió
Recept idők

Elkészítés:

A zsenge patiszonnak vájjuk ki a magját, majd vágjuk fel apró kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra. A bazsalikomot szintén vágjuk fel apróra.

Egy edénybe hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Amikor a hagyma már üvegesre párolódott, adjuk hozzá a felkockázott patiszont, keverjük össze, majd együtt pároljuk pár percig.

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, reszeljünk rá egy csipet szerecsendiót, szórjuk meg az apróra vágott bazsalikommal, facsarjuk rá a citromlevet, majd keverjük össze, és pároljuk még pár percig.

Ezután öntsük fel a vízzel, és addig főzzük, még a patiszon teljesen megpuhul. (Kb. 15 perc főzési idő alatt készre fő.)

Ezután adjuk hozzá a tejfölt, majd turmixoljuk össze, hogy selymesen sima állagú legyen.

A diót törjük apróra, és egy teflon serpenyőbe, állandó kevergetés, rázogatás mellett, pörköljük meg, majd rögtön öntsük ki egy tányérra, nehogy megégjen. (Pár pillanat alatt megpörkölődik.)

Tálaláskor szedjük a levest tányérba, majd ízlés szerint szórjuk meg a pörkölt dióval. Én pl. még csepegtettem rá pár csepp dióolajat is, de ez el is hagyható.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük