4 omlós, szaftos husi karácsonyra

Szeretnél az idei karácsonyi vacsorára valami különlegeset? Ha most bekészíted a húst, több idő marad majd a szeretteidre is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Fogas hercegnő módra

Hozzávalók:

  • 1 konyhakész fogas
  • 1 kis doboz kagylókonzerv
  • 1 kis fürt szőlő
  • 2 tojássárgája
  • 12 dkg vaj
  • 1 dl olaj
  • citromlé
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kapor
  • metélőhagyma
  • majoránna

A halat tisztítsd meg, a gerincére merőlegesen néhányszor vagdosd be. A zöldfűszereket aprítsd fel, keverd el az olajban, és tedd bele a halat.

Lefedve, 1-2 napon keresztül hagyd a hűtőszekrényben állni, de közben néhányszor fordítsd meg. Vedd ki a pácból, csöpögtesd le, sózd, és serpenyőben, kis lángon süsd meg. Amíg sül, készítsd el a hollandi mártást. Ehhez a tojássárgáját keverd el két kanál langyos vízzel. Sózd, és tedd gőz fölé, és habverővel folyamatosan kevergesd. Amikor habos, krémszerű állagú lesz, apránként add hozzá az olvasztott, de nem forró vajat. Ízesítsd citromlével. Add hozzá a leszűrt kagylót, a leszemezett szőlőt. A megsült halról a felesleges zsiradékot itasd le, a mártással leöntve tálald.

Narancsos, fűszeres csirkemell

Hozzávalók:

  • csirkemellfilé
  • 1 citrom leve
  • 1 narancs leve
  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál joghurt
  • 1 kávéskanál fekete tea
  • kevés olaj
  • narancshéj
  • gyömbér
  • rozmaring
  • bors

Keverd össze egy tálban a citrom levét, a narancs levét, tedd bele a fekete teát, és ízesítsd sóval és gyömbérrel. Ebbe a páclébe tedd bele a megmosott húst, és hagyd a lében 1-2 napig a hűtőben állni. Egy serpenyőben, kevés olajban pirítsd meg az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát, tedd bele a lecsöpögtetett csirkemellet, és pirítsd meg mindkét oldalát. Öntsd rá a páclevet, fűszerezd, és lassú tűzön lefedve párold addig, amíg megpuhul. Ha kész, vedd ki a húst egy tálba, tartsd melegen. A főzőléhez add hozzá a joghurtot és a narancshéjat, 1-2 percig melegítsd, majd öntsd rá a félretett húsra.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kacsamell pezsgőmártásban

Hozzávalók:

  • 80 dkg kacsamellfilé
  • 5 dkg vaj
  • 1 hagyma
  • 1 narancs
  • 1 citrom
  • 1 dl pezsgő
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj
  • bors

A húst sózd, borsozd, kend meg olajjal, csomagold fóliába, és tedd egy éjszakára hűtőbe pihenni. Olajon pirítsd meg a húst, majd tedd tepsibe, és süsd meg. A hagymát aprítsd fel, pirítsd meg a vajon, add hozzá a feldarabolt narancs- és citromhéjat, a pezsgőt, a narancs- és citromlevet, sózd, borsozd, és sűrítsd be a lisztes-vajas rántással. Tálaláskor a felszeletelt kacsamellet öntsd le a mártással.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük