4 omlós, szaftos husi karácsonyra
Szeretnél az idei karácsonyi vacsorára valami különlegeset? Ha most bekészíted a húst, több idő marad majd a szeretteidre is.
Fogas hercegnő módra
Hozzávalók:
- 1 konyhakész fogas
- 1 kis doboz kagylókonzerv
- 1 kis fürt szőlő
- 2 tojássárgája
- 12 dkg vaj
- 1 dl olaj
- citromlé
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor kapor
- metélőhagyma
- majoránna
- só
A halat tisztítsd meg, a gerincére merőlegesen néhányszor vagdosd be. A zöldfűszereket aprítsd fel, keverd el az olajban, és tedd bele a halat.
Lefedve, 1-2 napon keresztül hagyd a hűtőszekrényben állni, de közben néhányszor fordítsd meg. Vedd ki a pácból, csöpögtesd le, sózd, és serpenyőben, kis lángon süsd meg. Amíg sül, készítsd el a hollandi mártást. Ehhez a tojássárgáját keverd el két kanál langyos vízzel. Sózd, és tedd gőz fölé, és habverővel folyamatosan kevergesd. Amikor habos, krémszerű állagú lesz, apránként add hozzá az olvasztott, de nem forró vajat. Ízesítsd citromlével. Add hozzá a leszűrt kagylót, a leszemezett szőlőt. A megsült halról a felesleges zsiradékot itasd le, a mártással leöntve tálald.
Narancsos, fűszeres csirkemell
Hozzávalók:
-
csirkemellfilé
-
1 citrom leve
-
1 narancs leve
-
1 hagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
3 evőkanál joghurt
-
1 kávéskanál fekete tea
- kevés olaj
- narancshéj
-
gyömbér
-
rozmaring
-
bors
-
só
Keverd össze egy tálban a citrom levét, a narancs levét, tedd bele a fekete teát, és ízesítsd sóval és gyömbérrel. Ebbe a páclébe tedd bele a megmosott húst, és hagyd a lében 1-2 napig a hűtőben állni. Egy serpenyőben, kevés olajban pirítsd meg az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát, tedd bele a lecsöpögtetett csirkemellet, és pirítsd meg mindkét oldalát. Öntsd rá a páclevet, fűszerezd, és lassú tűzön lefedve párold addig, amíg megpuhul. Ha kész, vedd ki a húst egy tálba, tartsd melegen. A főzőléhez add hozzá a joghurtot és a narancshéjat, 1-2 percig melegítsd, majd öntsd rá a félretett húsra.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kacsamell pezsgőmártásban
Hozzávalók:
- 80 dkg kacsamellfilé
- 5 dkg vaj
- 1 hagyma
- 1 narancs
- 1 citrom
- 1 dl pezsgő
- 1 evőkanál liszt
- olaj
- bors
- só
A húst sózd, borsozd, kend meg olajjal, csomagold fóliába, és tedd egy éjszakára hűtőbe pihenni. Olajon pirítsd meg a húst, majd tedd tepsibe, és süsd meg. A hagymát aprítsd fel, pirítsd meg a vajon, add hozzá a feldarabolt narancs- és citromhéjat, a pezsgőt, a narancs- és citromlevet, sózd, borsozd, és sűrítsd be a lisztes-vajas rántással. Tálaláskor a felszeletelt kacsamellet öntsd le a mártással.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka