4 ínycsiklandó töltött hús
Ha a sült, a rántott és a párolt már unalmas, akkor itt az ideje megtölteni a húsokat. Készítheted gyümölccsel, gombával, zöldséggel.
Gombával töltött karaj
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj
- 4 szelet bacon
- 30 dkg gomba
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl húsleves
- 3 evőkanál fehérbor
- kevés liszt
- olívaolaj
- majoránna
- őrölt fehérbors
- só
Vágd apróra a hagymát, és kevés olívaolajon párold üvegesre. Tisztítsd meg, majd szeleteld kis kockákra a gombát, és dobd rá a hagymára. Ízesítsd sóval, borssal, majoránnával, majd a borban párold puhára néhány perc alatt. Klopfold vékonyra a húst, és helyezz rá egy-egy darab bacont. Halmozz a szeletek közepére 2 evőkanál hagymás gombát, és tűzd össze a karajokat hústűvel. Óvatosan forgasd meg a csomagokat lisztben, majd tedd ugyanabba a serpenyőbe, amiben a gombák készültek, és süsd mindkét oldalukat pirosra. Ezután öntsd alá a húslevet, és párold, míg megpuhul. Ha marad a gombás töltelékből, tálald a hússal együtt.
Aszalt gyümölcsökkel töltött csirke
Hozzávalók:
- 1 db sütni való egész csirke
- 3 dkg aszalt sárgabarack
- 3 dkg aszalt szilva
- 3 dkg aszalt meggy
- 3 dkg aszalt áfonya
- 3 evőkanál mustár
- 3 dl vörösbor
- olívaolaj
- fahéj
- őrölt fehérbors
- só
A vörösborba szórj fahéjat, és tedd bele az aszalt gyümölcsöket. Minimum fél órát hagyd ázni a gyümölcsöket, hogy magukba szívhassák a bor zamatát. Keverd össze a mustárt sóval, borssal és kevés olívaolajjal. Dörzsöld be az egész csirkét a páccal, majd töltsd meg az aszalt gyümölcsökkel. Tedd egy tűzálló tálba, locsold meg a borral, majd fedd le alufóliával. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt süsd meg.
Almás-gesztenyés töltött pulykamell
Hozzávalók:
- 4 szelet pulykamellfilé
- 1 durvára reszelt alma
- 25 dkg fagyasztott gesztenyepüré
- 2 db zellerszár
- 1 evőkanál porcukor
- 2 dl tejszín
- bors
- só
Olvaszd ki a gesztenyepürét. Karamellizáld a porcukrot, és 3 percig pirítsd benne a fél centis csíkokra vágott zellerszárakat. Vágd apróbb kockákra a gesztenyét, és rakd a karamellben úszó zellerekre, majd add hozzá a reszelt almát. Süsd össze, és lazítsd fel 1 dl tejszínnel, forrald össze az egészet, majd hagyd állni. Klopfold nagyon vékonyra a pulykákat, sózd, borsozd mindkét felüket. Halmozz a szeletekre némi gesztenyés tölteléket, de csak annyit, amennyi kényelmesen elfér bennük. A húsok végeit tűzd össze fogpiszkálóval. Fektesd tepsibe a húsbatyukat, és öntözd meg a tetejüket a maradék tejszínnel. Előmelegített sütőben süsd őket alufólia alatt 30-40 percig.
Pácolt fetával töltött csirkemell
Hozzávalók:
- 2 nagy csirkemell
- 10 dkg feta sajt
- 1,5 dl húsleves
- 1 póréhagyma
- 1 teáskanál kapribogyó
- 5 szem olívabogyó
- 5 szem szárított paradicsom
- fokhagymás olívaolaj
- kakukkfű
- őrölt fehérbors
- só
Alaposan mosd meg a csirkemelleket, dörzsöld be sóval, borssal. Egy éles késsel vágj mélyebb zsebet mindkét csirkén. Aprítsd fel a póréhagymát, a szárított paradicsomokat, az olíva- és kapribogyót, majd keverd össze mindet a feta sajttal, és lazítsd pár csepp fokhagymás olívaolajjal. Töltsd a fetás masszát a csirkezsebekbe. Hevíts egy serpenyőben olívaolajat, és süsd benne néhány percig a csirkemellek mindkét oldalát, míg el nem érik arany színüket. Vajazz ki egy tepsit, tedd bele a húsokat, és öntsd alájuk a húslevet. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt elkészül.
OLVASD EL EZT IS!

- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús

- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei

- csirke
- pulyka