4 mennyei sült hús ebédre
Ha nálatok nincs ebéd hús nélkül, akkor ezeknek a recepteknek igazán örülni fogsz. Sertés, csirke vagy pulyka? Nem számít, mert mindegyikhez adunk egy jó ötletet.
Dubarry szelet
Hozzávalók:
- 6 szelet sertéskaraj
- 1 karfiol
- só
- liszt
- olaj
A mártáshoz:
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 1 dl tej
- 2 dl főzőtejszín
- 2 tojássárgája
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- szerecsendió
- fehérbors
A karfiolt tisztítsd meg, szedd rózsáira, és sós vízben főzd félpuhára. A hússzeleteket enyhén klopfold ki, sózd be, majd forgasd lisztbe őket, és forró olajon hirtelen süsd ki. A kisütött szeleteket tedd egy vajjal kikent jénaiba. A karfiolt halmozd egyenletesen a hús tetejére. A mártáshoz a vajat olvaszd fel, tedd bele a lisztet, és pirítsd fehéredésig. Engedd fel tejjel, és forrásig főzd. Vedd le a tűzről, add hozzá a tojássárgájákat, a tejszínt és a sajtot. Sózd, borsozd, és egy kevés szerecsendiót is adj hozzá. A mártást öntsd a karfiolos hússzeletekre, majd süsd addig, míg a teteje meg nem pirul.
Pulykamell baconbundában
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell
- 1 csomag szeletelt bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 fokhagyma
- 2-3 ágacska kakukkfű
- 1 kanál olaj
- só
- őrölt bors
A megtisztított és megmosott pulykamellet úgy vágd be, hogy egy nagy szeletet kapj. A szelet egyik felére halmozd rá a felaprított vöröshagymát és 2-3 gerezd fokhagymát. Sózd és borsozd, majd hajtsd rá a szelet másik felét. Késsel vágj kis zsebeket a húsra, és ezekbe tűzd bele a többi fokhagymát. A baconökkel tekerd körbe a húst, úgy, hogy szépen illeszkedjenek egymás mellé. Egy tepsit kenj ki olajjal, helyezd bele a hússzeleteket, és hintsd meg őket kakukkfűvel. Önts alá egy kevés vizet, és alufólia alatt párold másfél órán át. Ha a fóliát leveszed, már csak néhány percig süsd, míg megpirul.
Kéthagymás sült sertéstarja
Hozzávalók:
- 1 kg sertéstarja
- 4 vöröshagyma
- 1 fokhagyma
- 25 dkg vaj
- só
- őrölt bors
A tarját csontozd ki, vágj belőle egy centi vastag szeleteket, és sózd be őket. A vöröshagymát vágd félbe, a fokhagymát szedd gerezdjeire. A vajat forrósítsd fel, tedd bele a hússzeleteket, és pirítsd meg mindkét oldalukat. Amikor mindkét oldal színt kapott, add hozzá a hagymákat. Öntsd fel vízzel, szórj hozzá egy kis borsot, és párold puhára az egészet. A közben elpárolgott vizet mindig pótold, nehogy odakapjon.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Csodás csirkemell
Hozzávalók:
- 4 db csirkemellfilé
- 8 dkg liszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál majoránna
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 1 késhegynyi őrölt kömény
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- 1 vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 4 evőkanál olaj
- 1 dkg vaj
A lisztet a sóval, a fűszerekkel és az aprított fokhagymával keverd el. Forgasd meg benne a kisebb szeletekre vágott husikat. Egy tepsit kenj ki vajjal, tedd bele a szeleteket, és szórd rájuk a maradék lisztet. A vöröshagymát vékony karikákra vágva tedd a csirkére, majd erre jöhet a reszelt sajt. A tejfölt keverd össze az olajjal, és kend meg vele a húst. Alufóliával lefedve egy órán át süsd közepes lángon. Ezután vedd le a fóliát, és süsd, míg a teteje megpirul.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka