5 isteni sült hús vasárnapra
A sült húsok könnyen elkészíthetőek. Így akkor sem kell lemondanod az igazi vasárnapi ebédről, ha nincs gyakorlatod a konyhában.
Mustáros csirke
Hozzávalók:
- 1 közepes nagyságú csirke
- 2 evőkanál mustár
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 evőkanál ételízesítő
- só, bors
A mustárt, az olajat, a fehérbort, a sót és az apróra vágott hagymát jól keverd össze, és öntsd a megtisztított, feldarabolt csirkére.
A húst két órán át pihentesd ebben a pácban. Tedd tűzálló tálba, szórd meg az ételízesítővel, és előmelegített sütőben, alufóliával befedve 30 percig puhítsd, majd vedd le róla a fóliát, és süsd addig, amíg a csirke bőre szép piros nem lesz.
Kacsamell sütőtökkel
Hozzávalók:
- 2 kacsamell
- 5 dkg vaj
- 1 kg sütőtök
- só
- majoránna
A húst sózd be, majoránnával hintsd meg. A sütőtököt hámozd meg, a magházát szedd ki, és vágd 1 cm-es szeletekre. A kacsamellet vagdosd be két irányból, hogy rombuszmintát kapj. Vajon süsd meg egy kicsit, először a bőrös felével lefelé. 3-4 perc elég mindkét oldalának. Vajazz ki egy tűzálló tálat, halmozd bele a tököt, tedd középre a kacsamelleket, és süsd készre. Körülbelül 40 perc kell neki.
Sóban sült csirke
Hozzávalók:
- 1 közepes nagyságú csirke
- 3 alma
- 1 kg só
A megtisztított egész csirkét mosd át, majd csöpögtesd le. A belsejét töltsd meg kimagozott, felszeletelt almával. Egy tűzálló tál alján terítsd szét a sót, és helyezd rá a csirkét. Süsd körülbelül 50 percig.
Mézes-citromos csirke
Hozzávalók:
- 6 csirkemellszelet
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál citromlé
- 2 kávéskanálnyi szárított rozmaring
- csipetnyi pirospaprika
Keverd össze a mézet, a citromlevet, a pirospaprikát és a rozmaringot egy kis edényben, majd a keverékkel kend be a megmosott csirkemellek mindkét oldalát. Közepes hőmérsékletű sütőben süsd körülbelül 40 percig, közben a lecsurgó páccal locsolgasd.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Olívás csirkecomb
Hozzávalók:
- 6 csirkecomb
- 5 evőkanál olaj
- 10 dkg gyöngyhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg magozott olívabogyó
- 1 citrom
- 2 dl fehérbor
- 5 dkg vaj
- só, bors, kevés rozmaring
A csirkecombokat mosd meg, vágd ketté a forgójuknál, sózd, borsozd, és forró olajban süsd fehérre.
Pirítsd a vajon - egy serpenyőben - halványsárgára a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát és a gyöngyhagymát. Keverd bele a felszeletelt olívabogyókat, a citrom vékony csíkokra vágott sárga héját és a rozmaringot. Öntsd fel borral, majd az egészet borítsd a csirkére, és főzd benne puhára.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka