4 mennyei rizskoch-variáció

A rizst leginkább köretként esszük, pedig nagyon finom édességnek is. Próbáld ki túróval, csokival vagy gyümölcsökkel ezt a finom desszertet!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csokis rizskoch

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 15 dkg rizs
  • cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 3 tojásfehérje
  • 5 dkg mazsola
  • 1 tábla csoki

A tejet forrald fel, sózd, és főzd bele a rizst, majd felforrásig kevergesd. Ezután már csak kétszer-háromszor keverd meg. Amikor a rizs félpuha, add hozzá a cukrot és a mazsolát.

A kakaóport csak azután keverd bele, hogy levetted a tűzről. Egy kisebb tepsibe simítsd az egészet, a tetejére kend rá a tojások keményre vert, cukorral ízesített habját, majd szórd rá a darabkákra tört csokit is. Tedd forró sütőbe, és addig süsd, amíg a teteje szépen barnulni nem kezd.

Túrós rizskoch

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 25 dkg túró
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál vaníliaaroma
  • fahéj

Az öntethez:

  • 1 kg alma
  • cukor

A rizst főzd meg, majd hűtsd ki. Közben olajozz ki egy lapos, hőálló edényt. A rizst keverd össze az áttört túróval, a citromhéjjal, a vaníliaaromával. Verd keményre a tojásfehérjéket, és egyenként add hozzá a tojássárgákat. Forgasd össze a rizst a tojásos masszával, és öntsd a kikent tálba. Közepes hőfokon süsd meg. Közben az almát kevés vízben párold meg, majd turmixold össze, és keverd hozzá a cukrot. Egy nagy lapostányérra merj az almaszószból, tegyél rá egy tetszőleges méretűre vágott kochot, és szórd meg fahéjjal.

Narancsos rizskoch

Hozzávalók:

  • 1 bögre rizs
  • 4 dl víz
  • 5 dl tej
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 4 evőkanál narancslé
  • 3 evőkanál liszt

A rizst öblítsd át, és nagyjából dupla mennyiségű vízben tedd fel főni. Először forrald fel, majd alacsony hőfokon puhítsd. Egyszer-kétszer óvatosan keverd át. Amikor a rizs a vizet alaposan magába szívta, öntsd fel tejjel, ízesítsd a narancs reszelt héjával és egy evőkanál cukorral. Addig főzd, amíg a rizsszemek megpuhulnak, és a rizs a tejet is magába szívja. Amikor elkészült, tedd félre hűlni. A tojásfehérjéket a cukor felével verd kemény habbá, a tojások sárgáját pedig a cukor másik felével és 3-4 evőkanál narancslével keverd össze. A kihűlt rizshez keverd hozzá a cukros tojássárgáját, és forgasd bele a tojások felvert habját. Óvatosan keverd át, majd szórd meg néhány evőkanál liszttel. Ismét forgasd át. Vajjal, liszttel kikent kerek tepsibe öntsd. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt megsül.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Gyümölcsös rizsfelfújt

Hozzávalók:

  • 4 dl tej
  • 15 dkg rizs
  • 1 doboz őszibarackkonzerv
  • 1 kivi
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 4 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg vaj
  • 12 dkg mazsola
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja

Az őszibarack- és ananászbefőttet csepegtesd le, majd az őszibarackokat vágd cikkekre. A kivit hámozd meg, majd vágd félkarikákra. A rizst vaníliás cukorral és csipetnyi sóval ízesített tejben főzd meg. Amikor félig puha, add hozzá a cukor felét. Ha kissé kihűlt, jöhet a cukor másik felével összekevert tojássárgája, a vaj, a citrom reszelt héja és a gyümölcs. Óvatosan keverd bele a tojás felvert habját. Öntsd vajjal kikent tepsibe, és előmelegített sütőben, közepes lángon süsd készre.

Ezt is szeretjük