4 mennyei rizskoch-variáció
A rizst leginkább köretként esszük, pedig nagyon finom édességnek is. Próbáld ki túróval, csokival vagy gyümölcsökkel ezt a finom desszertet!
Csokis rizskoch
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 15 dkg rizs
- só
- cukor
- 2 evőkanál kakaó
- 3 tojásfehérje
- 5 dkg mazsola
- 1 tábla csoki
A tejet forrald fel, sózd, és főzd bele a rizst, majd felforrásig kevergesd. Ezután már csak kétszer-háromszor keverd meg. Amikor a rizs félpuha, add hozzá a cukrot és a mazsolát.
A kakaóport csak azután keverd bele, hogy levetted a tűzről. Egy kisebb tepsibe simítsd az egészet, a tetejére kend rá a tojások keményre vert, cukorral ízesített habját, majd szórd rá a darabkákra tört csokit is. Tedd forró sütőbe, és addig süsd, amíg a teteje szépen barnulni nem kezd.
Túrós rizskoch
Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 25 dkg túró
- 4 tojás
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál vaníliaaroma
- fahéj
Az öntethez:
- 1 kg alma
- cukor
A rizst főzd meg, majd hűtsd ki. Közben olajozz ki egy lapos, hőálló edényt. A rizst keverd össze az áttört túróval, a citromhéjjal, a vaníliaaromával. Verd keményre a tojásfehérjéket, és egyenként add hozzá a tojássárgákat. Forgasd össze a rizst a tojásos masszával, és öntsd a kikent tálba. Közepes hőfokon süsd meg. Közben az almát kevés vízben párold meg, majd turmixold össze, és keverd hozzá a cukrot. Egy nagy lapostányérra merj az almaszószból, tegyél rá egy tetszőleges méretűre vágott kochot, és szórd meg fahéjjal.
Narancsos rizskoch
Hozzávalók:
- 1 bögre rizs
- 4 dl víz
- 5 dl tej
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 narancs reszelt héja
- 4 evőkanál narancslé
- 3 evőkanál liszt
A rizst öblítsd át, és nagyjából dupla mennyiségű vízben tedd fel főni. Először forrald fel, majd alacsony hőfokon puhítsd. Egyszer-kétszer óvatosan keverd át. Amikor a rizs a vizet alaposan magába szívta, öntsd fel tejjel, ízesítsd a narancs reszelt héjával és egy evőkanál cukorral. Addig főzd, amíg a rizsszemek megpuhulnak, és a rizs a tejet is magába szívja. Amikor elkészült, tedd félre hűlni. A tojásfehérjéket a cukor felével verd kemény habbá, a tojások sárgáját pedig a cukor másik felével és 3-4 evőkanál narancslével keverd össze. A kihűlt rizshez keverd hozzá a cukros tojássárgáját, és forgasd bele a tojások felvert habját. Óvatosan keverd át, majd szórd meg néhány evőkanál liszttel. Ismét forgasd át. Vajjal, liszttel kikent kerek tepsibe öntsd. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt megsül.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Gyümölcsös rizsfelfújt
Hozzávalók:
-
4 dl tej
-
15 dkg rizs
-
1 doboz őszibarackkonzerv
-
1 kivi
-
1 doboz ananászkonzerv
-
4 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 dkg vaj
-
12 dkg mazsola
-
2 tojás
-
só
-
1 citrom reszelt héja
Az őszibarack- és ananászbefőttet csepegtesd le, majd az őszibarackokat vágd cikkekre. A kivit hámozd meg, majd vágd félkarikákra. A rizst vaníliás cukorral és csipetnyi sóval ízesített tejben főzd meg. Amikor félig puha, add hozzá a cukor felét. Ha kissé kihűlt, jöhet a cukor másik felével összekevert tojássárgája, a vaj, a citrom reszelt héja és a gyümölcs. Óvatosan keverd bele a tojás felvert habját. Öntsd vajjal kikent tepsibe, és előmelegített sütőben, közepes lángon süsd készre.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény