4 ropogós rántott zöldség - Sütési fortélyok
Ha a húsnál könnyebb ételre vágysz, de szereted a ropogós panírt, akkor süss ki zöldségeket, például karfiolt, hagymát vagy gombát.
Egyre több finom zöldség bukkan fel a zöldségeseknél. Már éppen ideje, hiszen sokkal egészségesebbek, mint a zsírban tocsogó húsok.
Most megtudhatsz néhány apró praktikát, mellyel ínycsiklandó rántott zöldségeket készíthetsz.
Ráadásul nem csupán köretként, de önmagukban is nagyon ízletesek. Tehát kötényt felkötni, fakanál a kézbe, és irány a konyha!
Rántott gomba
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 2 tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj
- só
- bors
A gombát pucold meg, szedd ki a szárát, majd vágd négyfelé. Minél kisebbre vágod, annál hamarabb átsül, és annál ropogósabb lesz.
Enyhén sózd, borsozd meg őket. A panírozáshoz készítsd elő a lisztet és a zsemlemorzsát, majd verd fel a tojásokat. Panírozásnál segítségként használj villát, de ne szúrd a gombába, mert könnyen eltörhet. Forró olajban süsd ki, és - akár önmagában, akár köretként - már tálalhatod is.
Rántott karfiol
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 2 tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj
- só
A karfiolt szedd rózsákra, és sós vízben főzd félpuhára. Hagyd, hogy lecsepegjen. Készülj elő a panírozáshoz. Ha időt szeretnél spórolni, akkor a felvert tojásokhoz hozzá is keverhetsz annyi lisztet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapj. Így abba csak beledobálod a karfioldarabokat, és utána beleforgatod a zsemlemorzsába. Választhatod a hagyományos, liszt, tojás, zsemlemorzsa variációt is, így egy kicsit hosszabb. Forró olajban süsd meg a karfiolokat.
Rántott hagyma
Hozzávalók:
- 3 fej vörös- vagy lilahagyma
- 2 tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj
- só
A hagymákat pucold meg, majd óvatosan szeleteld karikára. Készítheted így egyben is, de úgy is, hogy a szeletet karikákra szeded. Sózd be ízlésed szerint. Ha egyben készíted, nagyon óvatosan forgasd a lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába. Ha külön, akkor - bár időigényesebb - nem kell finomkodnod. Forró olajban süsd ki, és utána tedd papírtörlőre, hogy felszívja belőle az olajat.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Rántott patisszon
Hozzávalók:
- 2-3 patisszon
- 4 tojás
- zsemlemorzsa
- liszt
- só
- olaj
A patisszont hámozd meg. Vájd ki a belsejét, és vágd fel kisebb szeletekre. Sózd be, és legalább fél órát hagyd állni. Készítsd elő a lisztet, a felvert tojást és a zsemlemorzsát. Panírozd be, és forró olajban süsd ki. Melegen tálalva a legjobb.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség