4 különleges, szaftos pörkölt
A család imádja a magyaros ízeket, különösen a pörköltet, de a megszokott helyett most valami másra vágytok? Itt az idő az újításra.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Tejfölös nyúlpörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg nyúlaprólék, máj, szív, vese, tüdő
  • 10 dkg házi zsír
  • 2 dl vörösbor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • fűszerpaprika
  • bors

Vágd a hagymát apró darabokra, és pirítsd meg forró, bő zsírban. Vedd le a tűzről, és szórd meg fűszerpaprikával, majd dobd bele a feldarabolt húsokat, és ízesítsd sóval, borssal.

A nyulat előbb pirítsd meg, majd kevés vízzel felöntve párold. Amikor már félig megpuhult, locsold rá a vörösbort, és hagyd, hogy azzal is összefőjön. Ha megpuhult a hús, keverd hozzá a tejfölt, forrald össze, és már kész is.

Vaddisznópörkölt gombával és áfonyával

Hozzávalók:

  • 1,5 kg vaddisznócomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db vargánya
  • 1 sárgarépa
  • 1 dl vörösbor
  • 1 marék áfonya
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • fél zellergumó
  • 1 paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 2 db babérlevél
  • fűszerpaprika
  • olaj
  • kakukkfű
  • bors

Vágd apróra a vöröshagymát, és pirítsd meg forró olajon. A sárgarépát szeleteld fel, a petrezselyemgyökeret reszeld le, és mindkettőt forgasd a hagymák közé, majd keverd hozzá a többi felaprított zöldséget. Hintsd meg az egészet fűszerpaprikával és a többi fűszerrel, majd rakd bele a kockákra vágott húst. Öntsd fel vízzel, és főzd lassú tűzön. Mikor majdnem kész, tedd bele az áfonyát, öntsd fel a vörösborral, és forrald össze.

Fácánpörkölt

Hozzávalók:

  • 2 db fácán
  • 3 dl fehérbor
  • 2-3 vöröshagyma
  • 4-5 paradicsom
  • 3 paprika
  • olaj
  • fűszerpaprika
  • őrölt bors

Vágd apróra a vöröshagymát, és pirítsd üvegesre a felhevített olajon. Szórd meg fűszerpaprikával, sóval, borssal, és tedd bele a megtisztított, feldarabolt húst. Fedd le, és párold lassú tűzön, saját levében, fedő alatt.
Amikor a hús félig megpuhult, add hozzá a paradicsomot és a zöldpaprikát, öntsd fel fehérborral, és fedő alatt párold puhára.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Részeges őzpörkölt

Hozzávalók:

  • 1,5 kg őzhús
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 1 paprika
  • fűszerpaprika - édes és csípős vegyesen
  • 2 dl vörösbor
  • olaj
  • bors

Vágd finomra a hagymát, és pirítsd meg az olajon, majd hintsd meg édes és csípős fűszerpaprikával vegyesen. A húst kockázd fel, és tedd a hagymára, majd nagyjából egy órán keresztül párold, pörköld benne. Amikor a hús már majdnem puha, ízesítsd sóval, borssal, öntsd rá a bort, és főzd, míg a hús puha nem lesz.

Tipp: a vadhúsok elkészítésének titka a hosszú pörkölésben, párolásban rejlik. Ekkor a hozzávalók - a hús, a bor, a hagyma és a fűszerek - különleges kölcsönhatásba lépnek egymással, így felejthetetlen ízeket alkotnak.

A vadhúsokat tálalhatod főtt krumplival, tésztával, nokedlivel, de knédlivel is. Vigyázz, mert a megszokott köretek is unalmassá válhatnak, így nem árt itt sem a bátorság és a kísérletező kedv.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük