4 mennyei, serpenyőben sült hús
Húsreceptek húsimádóknak. Ha te is közéjük tartozol, és valami újdonságra vágysz, próbáld ki ínycsiklandó fogásainkat.
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
Unalmas már, hogy folyton ki kell találnod, mit főzz? Nos, ebben az esetben adunk néhány tippet, hogy változatossá tudd tenni a mindennapi főzőcskét. Garantáltan megnyalod a tíz ujjad utána.
Márványsajtos hús
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- 20 dkg márványsajt
- 2 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- olívaolaj
- só
- bors
A húst csíkozd fel, és az olajon süsd meg. A tejfölt és a tejszínt ízlés szerint fűszerezd, és tedd fel melegedni. Dobáld bele a márványsajtot, és főzd, amíg össze nem sűrűsödik. Öntsd rá a húsra, és pirítsd meg egy kicsit.
Sült karaj gombás szószban
Hozzávalók:
- 25 dkg gomba
- 6-8 karajszelet
- 6 evőkanál mustár
- 2 doboz tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál citromlé
- 1 vöröshagyma
- olaj
- só
- bors
- majoránna
- delikát
A hússzeleteket klopfold ki, majd vágd kis darabokra. A lisztbe szórj delikátot, és forgasd bele a húst. Süsd meg hirtelen az olajon, majd szedd ki.
A felaprózott hagymát párold üvegesre a már használt olajon, tedd bele a felszeletelt gombát, és ízesítsd sóval, borssal ízlésed szerint. A tejfölbe keverd bele a mustárt, a citromlevet, a lisztet, és öntsd rá a gombára. Főzd néhány percig, majd öntsd rá a húsra, picit így is főzd, hogy összeérjen, és már kész is.
Serpenyőben sült marhaszelet paprikás raguval
Hozzávalók:
- 2 szelet marhahús
- 2 kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál száraz fehérbor vagy tyúkhúsleves
- 1 kanál kakukkfű
- olaj
A marhahússzeleteket pici olajon süsd meg. A paprikát vágd fel apró kockára, majd olajon párold meg. Sózd, borsozd ízlés szerint. A feldarabolt fokhagymát, illetve a kakukkfüvet add hozzá a paprikához. Ezután tedd bele a bort vagy a tyúkhúslevest is. Addig főzd, míg a leve el nem fő. Végül öntsd rá a húsra, és alaposan keverd össze.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Tőkehal citrommal
Hozzávalók:
- 75 dkg tőkehal
- 3 citrom
- 2 evőkanál egész zsályalevél
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- só
- bors
A citromot hámozd meg, majd szeleteld fel. Az olajat és a vajat forrósítsd fel, majd pirítsd meg rajta a citrom két oldalát. Szórd rá a zsályát, majd egy perc után szedd ki a citromot, illetve a zsályát is. Tedd a halat a serpenyőbe, és puhítsd meg. Ízlés szerint sózd, borsozd. A zsályalevelekkel és a sült citrommal körítve tálald.
OLVASD EL EZT IS!

- marhahús
- sült
Így süsd meg a tökéletes steaket!

- húsételek
- töltött hús