4 mennyei, serpenyőben sült hús

Húsreceptek húsimádóknak. Ha te is közéjük tartozol, és valami újdonságra vágysz, próbáld ki ínycsiklandó fogásainkat.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Unalmas már, hogy folyton ki kell találnod, mit főzz? Nos, ebben az esetben adunk néhány tippet, hogy változatossá tudd tenni a mindennapi főzőcskét. Garantáltan megnyalod a tíz ujjad utána.

14 csodás étel krumplival

Nézegess képeket!

Elolvasom

Márványsajtos hús

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 20 dkg márványsajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • olívaolaj
  • bors

A húst csíkozd fel, és az olajon süsd meg. A tejfölt és a tejszínt ízlés szerint fűszerezd, és tedd fel melegedni. Dobáld bele a márványsajtot, és főzd, amíg össze nem sűrűsödik. Öntsd rá a húsra, és pirítsd meg egy kicsit.

Sült karaj gombás szószban

Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba
  • 6-8 karajszelet
  • 6 evőkanál mustár
  • 2 doboz tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 vöröshagyma
  • olaj
  • bors
  • majoránna
  • delikát

A hússzeleteket klopfold ki, majd vágd kis darabokra. A lisztbe szórj delikátot, és forgasd bele a húst. Süsd meg hirtelen az olajon, majd szedd ki.

A felaprózott hagymát párold üvegesre a már használt olajon, tedd bele a felszeletelt gombát, és ízesítsd sóval, borssal ízlésed szerint. A tejfölbe keverd bele a mustárt, a citromlevet, a lisztet, és öntsd rá a gombára. Főzd néhány percig, majd öntsd rá a húsra, picit így is főzd, hogy összeérjen, és már kész is.

Serpenyőben sült marhaszelet paprikás raguval

Hozzávalók:

  • 2 szelet marhahús
  • 2 kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál száraz fehérbor vagy tyúkhúsleves
  • 1 kanál kakukkfű
  • olaj

A marhahússzeleteket pici olajon süsd meg. A paprikát vágd fel apró kockára, majd olajon párold meg. Sózd, borsozd ízlés szerint. A feldarabolt fokhagymát, illetve a kakukkfüvet add hozzá a paprikához. Ezután tedd bele a bort vagy a tyúkhúslevest is. Addig főzd, míg a leve el nem fő. Végül öntsd rá a húsra, és alaposan keverd össze.

Tőkehal citrommal

Hozzávalók:

  • 75 dkg tőkehal
  • 3 citrom
  • 2 evőkanál egész zsályalevél
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • bors

A citromot hámozd meg, majd szeleteld fel. Az olajat és a vajat forrósítsd fel, majd pirítsd meg rajta a citrom két oldalát. Szórd rá a zsályát, majd egy perc után szedd ki a citromot, illetve a zsályát is. Tedd a halat a serpenyőbe, és puhítsd meg. Ízlés szerint sózd, borsozd. A zsályalevelekkel és a sült citrommal körítve tálald.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • húsételek
  • töltött hús

4 ízletes, gazdagon töltött hús

Ezt is szeretjük