4 mennyei, serpenyőben sült hús
Húsreceptek húsimádóknak. Ha te is közéjük tartozol, és valami újdonságra vágysz, próbáld ki ínycsiklandó fogásainkat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Unalmas már, hogy folyton ki kell találnod, mit főzz? Nos, ebben az esetben adunk néhány tippet, hogy változatossá tudd tenni a mindennapi főzőcskét. Garantáltan megnyalod a tíz ujjad utána.

Márványsajtos hús

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 20 dkg márványsajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • olívaolaj
  • bors

A húst csíkozd fel, és az olajon süsd meg. A tejfölt és a tejszínt ízlés szerint fűszerezd, és tedd fel melegedni. Dobáld bele a márványsajtot, és főzd, amíg össze nem sűrűsödik. Öntsd rá a húsra, és pirítsd meg egy kicsit.

Sült karaj gombás szószban

Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba
  • 6-8 karajszelet
  • 6 evőkanál mustár
  • 2 doboz tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 vöröshagyma
  • olaj
  • bors
  • majoránna
  • delikát

A hússzeleteket klopfold ki, majd vágd kis darabokra. A lisztbe szórj delikátot, és forgasd bele a húst. Süsd meg hirtelen az olajon, majd szedd ki.

A felaprózott hagymát párold üvegesre a már használt olajon, tedd bele a felszeletelt gombát, és ízesítsd sóval, borssal ízlésed szerint. A tejfölbe keverd bele a mustárt, a citromlevet, a lisztet, és öntsd rá a gombára. Főzd néhány percig, majd öntsd rá a húsra, picit így is főzd, hogy összeérjen, és már kész is.

Serpenyőben sült marhaszelet paprikás raguval

Hozzávalók:

  • 2 szelet marhahús
  • 2 kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál száraz fehérbor vagy tyúkhúsleves
  • 1 kanál kakukkfű
  • olaj

A marhahússzeleteket pici olajon süsd meg. A paprikát vágd fel apró kockára, majd olajon párold meg. Sózd, borsozd ízlés szerint. A feldarabolt fokhagymát, illetve a kakukkfüvet add hozzá a paprikához. Ezután tedd bele a bort vagy a tyúkhúslevest is. Addig főzd, míg a leve el nem fő. Végül öntsd rá a húsra, és alaposan keverd össze.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Tőkehal citrommal

Hozzávalók:

  • 75 dkg tőkehal
  • 3 citrom
  • 2 evőkanál egész zsályalevél
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • bors

A citromot hámozd meg, majd szeleteld fel. Az olajat és a vajat forrósítsd fel, majd pirítsd meg rajta a citrom két oldalát. Szórd rá a zsályát, majd egy perc után szedd ki a citromot, illetve a zsályát is. Tedd a halat a serpenyőbe, és puhítsd meg. Ízlés szerint sózd, borsozd. A zsályalevelekkel és a sült citrommal körítve tálald.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • húsételek
  • töltött hús

4 ízletes, gazdagon töltött hús

Ezt is szeretjük