4 mennyei, serpenyőben sült hús
Húsreceptek húsimádóknak. Ha te is közéjük tartozol, és valami újdonságra vágysz, próbáld ki ínycsiklandó fogásainkat.

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Két betű az esküvői tortán, amitől egyedi és ízléses lesz – Így helyezd el rajta »

Csak egy pufidzsekit visel a dögös ducimodell: a bugyi lemaradt az öltözékből »

3 durva sminkbaki, amit mindenki azonnal kiszúr: mégis sokan elkövetik »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Unalmas már, hogy folyton ki kell találnod, mit főzz? Nos, ebben az esetben adunk néhány tippet, hogy változatossá tudd tenni a mindennapi főzőcskét. Garantáltan megnyalod a tíz ujjad utána.

Márványsajtos hús

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 20 dkg márványsajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • olívaolaj
  • bors

A húst csíkozd fel, és az olajon süsd meg. A tejfölt és a tejszínt ízlés szerint fűszerezd, és tedd fel melegedni. Dobáld bele a márványsajtot, és főzd, amíg össze nem sűrűsödik. Öntsd rá a húsra, és pirítsd meg egy kicsit.

Sült karaj gombás szószban

Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba
  • 6-8 karajszelet
  • 6 evőkanál mustár
  • 2 doboz tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 vöröshagyma
  • olaj
  • bors
  • majoránna
  • delikát

A hússzeleteket klopfold ki, majd vágd kis darabokra. A lisztbe szórj delikátot, és forgasd bele a húst. Süsd meg hirtelen az olajon, majd szedd ki.

A felaprózott hagymát párold üvegesre a már használt olajon, tedd bele a felszeletelt gombát, és ízesítsd sóval, borssal ízlésed szerint. A tejfölbe keverd bele a mustárt, a citromlevet, a lisztet, és öntsd rá a gombára. Főzd néhány percig, majd öntsd rá a húsra, picit így is főzd, hogy összeérjen, és már kész is.

Serpenyőben sült marhaszelet paprikás raguval

Hozzávalók:

  • 2 szelet marhahús
  • 2 kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál száraz fehérbor vagy tyúkhúsleves
  • 1 kanál kakukkfű
  • olaj

A marhahússzeleteket pici olajon süsd meg. A paprikát vágd fel apró kockára, majd olajon párold meg. Sózd, borsozd ízlés szerint. A feldarabolt fokhagymát, illetve a kakukkfüvet add hozzá a paprikához. Ezután tedd bele a bort vagy a tyúkhúslevest is. Addig főzd, míg a leve el nem fő. Végül öntsd rá a húsra, és alaposan keverd össze.

Tőkehal citrommal

Hozzávalók:

  • 75 dkg tőkehal
  • 3 citrom
  • 2 evőkanál egész zsályalevél
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • bors

A citromot hámozd meg, majd szeleteld fel. Az olajat és a vajat forrósítsd fel, majd pirítsd meg rajta a citrom két oldalát. Szórd rá a zsályát, majd egy perc után szedd ki a citromot, illetve a zsályát is. Tedd a halat a serpenyőbe, és puhítsd meg. Ízlés szerint sózd, borsozd. A zsályalevelekkel és a sült citrommal körítve tálald.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • húsételek
  • töltött hús

4 ízletes, gazdagon töltött hús

Ezt is szeretjük