4 ízletes, gazdagon töltött hús
A töltött hús tökéletes a nagy hétvégi lakomákhoz, akár ebédre készíted, akár vendégvárónak, hiszen hidegen szendvicsre is teheted a szeleteket.

Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

8 frizura, amihez csak egy hajsütő kell: ezerszer dúsabb és nőiesebb így a bob fazon »

Egy borotvareklám, amelyben tényleg szőrösek a nők - Ezen nem kellene meglepődnünk »

Ilyen ruhákat a mesékben sem látsz: álomszép couture kínai tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sült hús mindig remek hétvégi fogás, de egy idő után bizony unalmassá válhat. Ekkor nyugodtan variálhatod különböző töltelékekkel.

A malachús tökéletesen alkalmas arra, hogy finom göngyöleget készíts belőle, ráadásul a legtöbb ilyen sült másnapra - szeletelve - szendvicsbe is kitűnő.

Töltött hús

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésdagadó
  • olaj

A töltelékhez:

  • 4 szikkadt zsemle
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma lereszelve
  • 3 gerezd fokhagyma lereszelve
  • apróra vágott petrezselyemlevél
  • bors
  • pirospaprika
  • ételízesítő

Tedd egy tálba a szikkadt zsemlét, és engedj rá langyos vizet, hogy ellepje. Egy másik tálba tedd a többi hozzávalót. Amikor a szikkadt zsemle elázott, tépd félbe, nyomkodd ki, és szétmorzsolva tedd át a másik tálba. Dolgozd el a kezeddel az egészet, hogy mindenhova kerüljön fűszer és tojás is.
A dagadót mosd meg, sózd be. Középen egy késsel vágj bele lyukat, és a tölteléket tedd a hús közepébe, a végét szúrd össze, vagy cérnával varrd össze. Tedd kiolajozott tepsibe. Alufóliával fedd le, és közepes lángon süsd másfél órát, utána pedig fél óra alatt pirítsd meg.

Borban sült töltött hús

Hozzávalók:

  • 1 kg csont nélküli karaj
  • 2 dl édes fehérbor
  • 1,5 dl étolaj

A töltelékhez:

  • 10 dkg csirkemáj
  • 3 tojás
  • 1 fej hagyma
  • 1 zsemle
  • 1 dl tej
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • ételízesítő
  • bors

A töltelékhez való három tojást főzd keményre. A húst szeleteld fel, szórd meg egy kevés ételízesítővel, és rakd félre. Vágd apróra a hozzávalókat. A hagymát pirítsd meg, add hozzá a májat, a petrezselymet, az ételízesítőt, a borsot, a paprikát, majd párold meg az egészet. Hűtsd ki, add hozzá a villával összetört tojásokat, a tejbe áztatott zsemlét, és jó alaposan dolgozd össze.

A hússzeletekre tegyél tölteléket, majd kétoldalt kicsit behajtva tekerd fel őket. Tedd őket szorosan egymás mellé egy tepsibe, borsozd meg, majd öntsd rájuk a bor és étolaj keverékét. Takard le alufóliával, de szúrd ki néhány helyen. 170 fokos sütőben süsd, míg a bor elpárolog, és sűrű szaft marad utána. A fóliát szedd le, és pirítsd meg a húsok tetejét.

Gombával töltött karaj

Hozzávalók:

  • 1 kg karaj
  • 1 zsemle
  • 25 dkg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 kemény tojás
  • 1 nyers tojás
  • 2 paradicsom
  • 3 zöldpaprika
  • 1 tejföl
  • piros arany
  • egy csipet kakukkfű
  • 1 dl olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • bors

A gombát vékonyan szeleteld fel. Olajon fonnyaszd meg az apróra vágott hagymát, majd dobd rá a gombát, és pirítsd addig, amíg a leve el nem fő.
Ehhez keverd az áztatott, apróra tépkedett, kinyomkodott zsemlét, a tejfölt, sózd-borsozd, add hozzá a kakukkfüvet, a kockára vágott kemény tojást és a nyers tojást. Jól gyúrd össze.

A karajt középen szúrd fel, és töltsd meg. A két végét tűzd össze, és forró olajban forgasd meg. Tedd tepsibe, rakd mellé a feldarabolt zöldpaprikát, a paradicsomot és a fokhagymát. Önts alá kevés vizet, majd told sütőbe, és közepes lángon süsd meg - ez körülbelül másfél óra. Az átszűrt szafttal tálald.

Fűszeres túróval töltött karaj

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 1 pohár tejföl
  • póréhagyma
  • snidling
  • salátalevél
  • koktélparadicsom
  • petrezselyem
  • majoránna
  • bors

A karajt klopfold ki, sózd-borsozd. A túrót keverd össze a tejföllel, a felkarikázott póréhagymával és a finomra vágott zöldfűszerekkel. Minden szelet karaj közepére tegyél a fűszeres túróból. Hajtogasd össze, majd tekerd a baconszeletekbe. Csomagold egyenként alufóliába, és tedd tepsibe. 200 fokra előmelegített sütőben egy óra alatt süsd meg, majd bontsd ki, és tedd vissza a sütőbe, hogy megpiruljon.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük