4 könnyű tésztasaláta
Végy egy jó nagy salátástálat, sok-sok tésztát és némi hozzávalót, rázd össze, és már eheted is a fincsi, laktató tésztasalátákat!
Sonkás-uborkás tésztasaláta
Hozzávalók 6 személyre:
- 50 dkg aprótészta
- 20 dkg főtt sonka
- 10 dkg ecetes uborka
- 8 dkg gomba
- 8 dkg ementáli sajt
- 25-30 kapribogyó
- 10-15 kimagozott, zöld olívabogyó
- 3 evőkanál olaj
Az öntethez:
- 2 kemény tojás
- 4-5 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál borecet
- só
- bors
A párolt gombát, a kapribogyót, az uborkát és az olívabogyót csepegtesd le, karikázd fel. A sonkát és a sajtot vágd megközelítően azonos méretű, apró kockákra. A tésztát enyhén sós vízben egy evőkanál olajjal főzd ki, csepegtesd le, terítsd tálcára, hagyd egészen kihűlni, majd szedd mély salátástálba. Az öntethez a tojássárgákat dolgozd el simára az ecettel és az olívaolajjal, ízlés szerint sózd, borsozd. Az összes felaprózott hozzávalót add a tésztához, lazán keverd hozzá az öntetet is. Díszítésképpen reszeld a tetejére a tojásfehérjéket.
Pulykahússaláta tésztával
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg tészta
- 25 dkg főtt pulyka
- 4 spárgatök
- 1 sárgarépa
- fél spanyol hagyma
Az öntethez:
- 100 ml majonéz
- 1 kávéskanál dijoni mustár
- 1 kávéskanál citromlé
A tésztát, miután kifőzted, hagyd lehűlni. A főtt pulykát vágd kockákra, a spárgatököt és a sárgarépát szeld vékonyra, a hagymát pedig aprítsd fel. Salátástálban keverd össze a tésztát, a pulykahúst, a spárgatököt, a sárgarépát és a hagymát. Az öntethez egy kis tálban jól habard el a hozzávalókat, majd add a salátástál tartalmához, és jól rázd össze. Legalább egy órával a felszolgálás előtt tedd hűtőbe.
Sajtos-mandulás tésztasaláta
Hozzávalók 6 személyre:
- 50 dkg aprótészta
- 10 dkg ementáli sajt
- 10 dkg érett márványsajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 5 dkg mandula
- 1 zsenge zellerszár
- 3 evőkanál olaj
Az öntethez:
- 4-5 evőkanál olívaolaj
- 1 késhegynyi pirospaprika
- só
- őrölt fehérbors
A mandulát dobd forró vízbe, 5 perc múlva szűrd le, pattintsd le a héját, sütőbe vagy grillsütőbe téve szárazon pirítsd világosra. A tésztát enyhén sós vízben egy evőkanál olajjal főzd ki, szűrd le, a főzőedénybe visszatéve locsold meg két evőkanál olajjal. Terítsd tálcára, hagyd kihűlni, majd szedd mély salátástálba. A sajtokat szabd vékony, 2-3 cm hosszú csíkokra, a zellerszárat aprítsd fel, a mandulát vágd szálkásra, és add a tésztához. Az öntethez keverd habosra az olajat a pirospaprikával, ízlés szerint sóval, borssal, és öntsd a tésztára.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Tésztasaláta olasz öntettel
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg széles metélt
- 10 dkg zöldbab
- 10 dkg szeletelt gomba
- 25 dkg konzervgesztenye
- 1 kis piros színű paprika
- 2 főtt zöldségburger
- 4 fekete olívabogyó
Az öntethez:
- 125 ml olívaolaj
- 125 ml citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
Forró, sós vízben főzd meg a tésztát, alaposan csurgasd le, majd szedd ki egy salátástálra. A zöldbabot párold egy percig, hideg csapvíz alatt hűtsd le, majd csurgasd le. A zöldségburgert vágd csíkokra, a gombát szeleteld fel. Add hozzá a tésztához a zöldbabot, a gombát, a paprikát, a gesztenyét, a zöldségburger-csíkokat és a kimagozott olívabogyókat. Az öntethez egy csavaros fedelű üvegben vegyítsd össze az olajat, a citromlét és a zúzott fokhagymát. Jól rázd össze, és öntsd a tésztasalátára.
OLVASD EL EZT IS!
- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje
- tészta
- tejszín
Tejszínes tésztareceptek
- olasz
- paradicsom