4 könnyű tésztasaláta

Hússal és zöldséggel

Végy egy jó nagy salátástálat, sok-sok tésztát és némi hozzávalót, rázd össze, és már eheted is a fincsi, laktató tésztasalátákat!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sonkás-uborkás tésztasaláta

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg aprótészta
  • 20 dkg főtt sonka
  • 10 dkg ecetes uborka
  • 8 dkg gomba
  • 8 dkg ementáli sajt
  • 25-30 kapribogyó
  • 10-15 kimagozott, zöld olívabogyó
  • 3 evőkanál olaj

Az öntethez:

  • 2 kemény tojás
  • 4-5 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál borecet
  • bors

A párolt gombát, a kapribogyót, az uborkát és az olívabogyót csepegtesd le, karikázd fel. A sonkát és a sajtot vágd megközelítően azonos méretű, apró kockákra. A tésztát enyhén sós vízben egy evőkanál olajjal főzd ki, csepegtesd le, terítsd tálcára, hagyd egészen kihűlni, majd szedd mély salátástálba. Az öntethez a tojássárgákat dolgozd el simára az ecettel és az olívaolajjal, ízlés szerint sózd, borsozd. Az összes felaprózott hozzávalót add a tésztához, lazán keverd hozzá az öntetet is. Díszítésképpen reszeld a tetejére a tojásfehérjéket.

Pulykahússaláta tésztával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg tészta
  • 25 dkg főtt pulyka
  • 4 spárgatök
  • 1 sárgarépa
  • fél spanyol hagyma

Az öntethez:

  • 100 ml majonéz
  • 1 kávéskanál dijoni mustár
  • 1 kávéskanál citromlé

A tésztát, miután kifőzted, hagyd lehűlni. A főtt pulykát vágd kockákra, a spárgatököt és a sárgarépát szeld vékonyra, a hagymát pedig aprítsd fel. Salátástálban keverd össze a tésztát, a pulykahúst, a spárgatököt, a sárgarépát és a hagymát. Az öntethez egy kis tálban jól habard el a hozzávalókat, majd add a salátástál tartalmához, és jól rázd össze. Legalább egy órával a felszolgálás előtt tedd hűtőbe.

Sajtos-mandulás tésztasaláta

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg aprótészta
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 10 dkg érett márványsajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg mandula
  • 1 zsenge zellerszár
  • 3 evőkanál olaj

Az öntethez:

  • 4-5 evőkanál olívaolaj
  • 1 késhegynyi pirospaprika
  • őrölt fehérbors

A mandulát dobd forró vízbe, 5 perc múlva szűrd le, pattintsd le a héját, sütőbe vagy grillsütőbe téve szárazon pirítsd világosra. A tésztát enyhén sós vízben egy evőkanál olajjal főzd ki, szűrd le, a főzőedénybe visszatéve locsold meg két evőkanál olajjal. Terítsd tálcára, hagyd kihűlni, majd szedd mély salátástálba. A sajtokat szabd vékony, 2-3 cm hosszú csíkokra, a zellerszárat aprítsd fel, a mandulát vágd szálkásra, és add a tésztához. Az öntethez keverd habosra az olajat a pirospaprikával, ízlés szerint sóval, borssal, és öntsd a tésztára.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Tésztasaláta olasz öntettel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg széles metélt
  • 10 dkg zöldbab
  • 10 dkg szeletelt gomba
  • 25 dkg konzervgesztenye
  • 1 kis piros színű paprika
  • 2 főtt zöldségburger
  • 4 fekete olívabogyó

Az öntethez:

  • 125 ml olívaolaj
  • 125 ml citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma

Forró, sós vízben főzd meg a tésztát, alaposan csurgasd le, majd szedd ki egy salátástálra. A zöldbabot párold egy percig, hideg csapvíz alatt hűtsd le, majd csurgasd le. A zöldségburgert vágd csíkokra, a gombát szeleteld fel. Add hozzá a tésztához a zöldbabot, a gombát, a paprikát, a gesztenyét, a zöldségburger-csíkokat és a kimagozott olívabogyókat. Az öntethez egy csavaros fedelű üvegben vegyítsd össze az olajat, a citromlét és a zúzott fokhagymát. Jól rázd össze, és öntsd a tésztasalátára.

Ezt is szeretjük