4 kalóriaszegény, de laktató főzelék
Ha szeretnéd nyári alakodat továbbra is megőrizni, próbáld ki laktató főzelékeinket, melyek kevésbé hizlalóak társaiknál.

Ez is érdekelhet

Megvan, melyik a legjobb játék a gyereknek! (x)

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

beauty and style

Ezek a legjobb hidratáló arckrémek télre: minden bőrtípusra »

Tisztítja a májat és segíti a fogyást: egyszerű céklaturmix, ami még finom is »

Teltebb ajkak szilikon nélkül: minden, amit a szájfeltöltésről tudni kell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A főzelékeknek rengeteg fajtájuk van, szinte bármilyen zöldségből készíthetsz egy kiadós egytálételt.

De azért, hogy ez mégse menjen a csodás és ördögien nehezen megszerzett nyári alakod rovására, próbáld ki receptjeinket, melyek kevésbé hizlalóak, ugyanakkor tökéletesen jól fogsz tőlük lakni.

Felejtsd el a koplalást, helyette próbálj meg kalóriaszegény ételeket fogyasztani!

Kelbimbófőzelék

Hozzávalók:

  • 50 dkg kelbimbó
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 leveskocka
  • 3 evőkanál olaj
  • bors

Sós vízben tedd fel a megtisztított kelbimbót főni, majd negyed óra után dobd bele a leveskockát.

Öntsd le a vizet róla. Forrás után szedd ki a felét, és turmixold össze, majd az apróra vágott vöröshagymát picit pirítsd meg.

Öntsd az ép kelbimbókhoz, és mixeld össze a kettőt. Kevergetés közben adagold hozzá a tejfölt, és hagyd, hogy összeforrjon.

Borsófőzelék

Hozzávalók:

  • 30 dkg borsó
  • 3 evőkanál rozsliszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • tej
  • olaj
  • majoránna

Pici olajon a borsót párold néhány percig. Öntsd fel annyi vízzel, ami ellepi, és szórd meg majoránnával, valamint petrezselyemzölddel. Amikor megpuhult, a rozslisztet keverd össze némi tejjel, és habard be a borsót. Hagyd összeforrni, és már tálalhatod is.

Sárgarépa-főzelék

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa
  • 3 evőkanál rozsliszt
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál vaj

A répát tisztítsd meg, és reszeld le tormareszelőn. A vajra dobd rá a répát, öntsd fel nagyjából 1 dl vízzel, sózd meg ízlésed szerint, és párold puhára. Ekkor szórd meg liszttel, öntsd fel tejjel, és keverd simára. Add hozzá a mézet, forrald össze, és már fogyaszthatod is.

Kelkáposzta-főzelék

Hozzávalók:

  • 1 kg kelkáposzta
  • 30 dkg burgonya
  • 5 dkg liszt
  • 2 evőkanál olaj

Az alaposan megtisztított kelkáposztát csíkozd fel, és a kockára vágott, meghámozott krumplival tedd egy lábasba. Annyi sós vízzel öntsd fel, ami éppen ellepi. Amikor már félig puha, a lisztből és olajból készített rántással rántsd be. Hagyd, hogy összeforrjon, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük