4 izgalmas tészta 25 perc alatt
Ha nincs kedved a vasárnapi ebéddel bíbelődni, akkor dobj össze egy finom tésztát, senki nem tiltakozik majd. Rengeteg a lehetőség.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nincs sok időd ebédet vagy vacsorát készíteni, mégis valami különlegessel szeretnél előállni, a tészta jó választás, még akkor is, ha vasárnap általában a legtöbben klasszikusabb fogásokat tesznek az asztalra.

Plusz 60 recept

Az alábbi négy tészta igazán egyszerű, ha azonban szeretnél több variációt megismerni, akkor kattints kalkulátorunkban a neked tetsző tésztafélére.

Spenótos vékonymetélt tintahallal

Hozzávalók:

  • 50 dkg vékonymetélt
  • 40 dkg tintahal
  • 10 dkg spenót
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél dl fehérbor
  • fehérbors

A spenótot fonnyaszd meg egy kevés olvasztott vajon, és add hozzá a vékony csíkokra vágott cukkinit. Ízesítsd sóval és zúzott fokhagymával, majd öntsd fel a tejszínnel, és szórd meg fehérborssal.

Add hozzá a kifőtt tésztát, keverd meg, majd forrald össze. Egy másik serpenyőben forró olajon hirtelen süsd meg a karikára vágott tintahalat, adj hozzá egy gerezd zúzott fokhagymát, öntsd fel a fehérborral, és forrald fel. A halkarikákat tedd a spenótos tészta tetejére, és szórd meg az egészet parmezánnal.

Gyömbéres tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg tészta
  • 6 paradicsom
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 kis darab gyömbér
  • bors
  • bazsalikom
  • oregánó

Kevés olajon pirítsd meg a nagyon apróra vágott gyömbért és a hagymát. Tedd hozzá a felkockázott paradicsomot, sózd, borsozd. Főzd sűrűre a levet, és csak a végén tedd bele a bazsalikomot és az oregánót. Az elkészült szószt öntsd a kifőtt, leszűrt tésztára.

Paprikás-szezámmagos tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg kagylótészta
  • 20 dkg szezámmag
  • 3 evőkanál paprikakrém
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • olaj

A tésztát főzd meg sós vízben, a szezámmagot pedig olaj nélkül, szárazon pirítsd meg. A kifőtt tésztához adj két evőkanál olajat, hogy ne tapadjon össze. A szezámmagot keverd el a paprikakrémmel és az ételízesítővel, majd add a tésztához.

Gyümölcsös sült tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg szélesmetélt
  • 30 dkg vegyes gyümölcs
  • 7 dkg porcukor
  • 7 dkg méz
  • 4 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 vaníliás cukor
  • vaj
  • zsemlemorzsa

A tésztát főzd meg, a gyümölcsöket pedig vágd kockára. A tojások sárgáját keverd el a mézzel, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal, majd szórd bele a gyümölcsöt. Keverd hozzá a kifőtt metéltet, és az egészet terítsd egy vajjal kikent, zsemlemorzsával beszórt tűzálló tálba. Előmelegített sütőben süsd elő, közben a tojások fehérjét verd kemény habbá. Borítsd be vele a tészta tetejét, majd tedd vissza a sütőbe, és pirítsd meg a habot. Ha kész, szeleteld fel, és porcukorral meghintve tálald.

Ezt is szeretjük