4 isteni vadhúsos recept
Szaftos vaddisznó és omlós nyúl
A vadhústól nem szabad megijedni, kicsit tovább kell pörkölni, mint a csirkét, de bátran próbálkozz vele.

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

beauty and style

Ilyen reklám eddig még nem volt: nem a nők teste, az számított, ami belül van »

Selymesen puha kezek egész télen: házi pakolás száraz, repedezett bőrre »

Csodát tesz a kiszáradt bőrrel, ha naponta ezt iszod: pillanatok alatt felfrissülsz tőle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vadhúsok különlegesek, érdemes őket ilyen alkalmakra tartogatni. Némi konyhai jártasságot igényelnek, de a belőlük készült pörkölteket nehéz elrontani.

A vadhúsokat tálalhatod főtt krumplival, tésztával, nokedlivel, de knédlivel is.

Nyúlpörkölt tejföllel

Hozzávalók:

  • 1 kg nyúlhús, például comb
  • 10 dkg zsír
  • 2 dl vörösbor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • fűszerpaprika
  • bors

A hagymát kockázd fel, majd a zsíron futtasd meg. Szórd rá a fűszerpaprikát, add hozzá a feldarabolt húst, és ízesítsd sóval, borssal.

Pirítsd meg, majd kevés vízzel öntsd fel, és párold. Amikor már félig megpuhult, öntsd rá a vörösbort, és hagyd, hogy azzal is összefőjön.

Ha  a hús kellőképpen puha, keverd hozzá a tejfölt, forrald össze, és már kész is.

Gombás-áfonyás vaddisznópörkölt

Hozzávalók:

  • 1,5 kg vaddisznócomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 vargánya
  • 1 sárgarépa
  • 1 dl vörösbor
  • 1 marék áfonya
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • fél zellergumó
  • 1 paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 2 babérlevél
  • fűszerpaprika
  • olaj
  • kakukkfű
  • bors

Vágd apróra a vöröshagymát, és pirítsd meg forró olajon. A sárgarépát szeleteld fel, a petrezselyemgyökeret reszeld le, és mindkettőt forgasd a hagymák közé, majd keverd hozzá a többi felaprított zöldséget. Hintsd meg az egészet fűszerpaprikával és a többi fűszerrel, majd rakd bele a kockákra vágott húst. Öntsd fel vízzel, és főzd lassú tűzön. Mikor majdnem kész, tedd bele az áfonyát, öntsd fel a vörösborral, és forrald össze.

Fácánpörkölt

Hozzávalók:

  • 2 fácán
  • 3 dl fehérbor
  • 2-3 vöröshagyma
  • 4-5 paradicsom
  • 3 paprika
  • olaj
  • fűszerpaprika
  • őrölt bors

Vágd apróra a vöröshagymát, és pirítsd üvegesre a felhevített olajon. Szórd meg fűszerpaprikával, sóval, borssal, és tedd bele a megtisztított, feldarabolt húst. Fedd le, és párold lassú tűzön, saját levében, fedő alatt.
Amikor a hús félig megpuhult, add hozzá a paradicsomot és a zöldpaprikát, öntsd fel fehérborral, és fedő alatt párold puhára.

Részeges őzpörkölt

Hozzávalók:

  • 1,5 kg őzhús
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 1 paprika
  • fűszerpaprika - édes és csípős vegyesen
  • 2 dl vörösbor
  • olaj
  • bors

Vágd finomra a hagymát, és pirítsd meg az olajon, majd hintsd meg édes és csípős fűszerpaprikával vegyesen. A húst kockázd fel, és tedd a hagymára, majd nagyjából egy órán keresztül párold, pörköld benne. Amikor a hús már majdnem puha, ízesítsd sóval, borssal, öntsd rá a bort, és főzd, míg a hús puha nem lesz. 

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük