4 isteni vadhúsos recept
Szaftos vaddisznó és omlós nyúl
A vadhústól nem szabad megijedni, kicsit tovább kell pörkölni, mint a csirkét, de bátran próbálkozz vele.
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »
- A nyári farmerdivat vagány fazonjai vékony és telt alkaton is jól mutatnak: visszakacsintanak a ’90-es évek kedvencei »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
A vadhúsok különlegesek, érdemes őket ilyen alkalmakra tartogatni. Némi konyhai jártasságot igényelnek, de a belőlük készült pörkölteket nehéz elrontani.
A vadhúsokat tálalhatod főtt krumplival, tésztával, nokedlivel, de knédlivel is.
Nyúlpörkölt tejföllel
Hozzávalók:
- 1 kg nyúlhús, például comb
- 10 dkg zsír
- 2 dl vörösbor
- 2 fej vöröshagyma
- 1 nagy pohár tejföl
- fűszerpaprika
- bors
- só
A hagymát kockázd fel, majd a zsíron futtasd meg. Szórd rá a fűszerpaprikát, add hozzá a feldarabolt húst, és ízesítsd sóval, borssal.
Pirítsd meg, majd kevés vízzel öntsd fel, és párold. Amikor már félig megpuhult, öntsd rá a vörösbort, és hagyd, hogy azzal is összefőjön.
Ha a hús kellőképpen puha, keverd hozzá a tejfölt, forrald össze, és már kész is.
Gombás-áfonyás vaddisznópörkölt
Hozzávalók:
- 1,5 kg vaddisznócomb
- 2 fej vöröshagyma
- 1 vargánya
- 1 sárgarépa
- 1 dl vörösbor
- 1 marék áfonya
- 1 szál petrezselyemgyökér
- fél zellergumó
- 1 paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma összezúzva
- 2 babérlevél
- fűszerpaprika
- olaj
- kakukkfű
- bors
- só
Vágd apróra a vöröshagymát, és pirítsd meg forró olajon. A sárgarépát szeleteld fel, a petrezselyemgyökeret reszeld le, és mindkettőt forgasd a hagymák közé, majd keverd hozzá a többi felaprított zöldséget. Hintsd meg az egészet fűszerpaprikával és a többi fűszerrel, majd rakd bele a kockákra vágott húst. Öntsd fel vízzel, és főzd lassú tűzön. Mikor majdnem kész, tedd bele az áfonyát, öntsd fel a vörösborral, és forrald össze.
Fácánpörkölt
Hozzávalók:
- 2 fácán
- 3 dl fehérbor
- 2-3 vöröshagyma
- 4-5 paradicsom
- 3 paprika
- olaj
- fűszerpaprika
- őrölt bors
- só
Vágd apróra a vöröshagymát, és pirítsd üvegesre a felhevített olajon. Szórd meg fűszerpaprikával, sóval, borssal, és tedd bele a megtisztított, feldarabolt húst. Fedd le, és párold lassú tűzön, saját levében, fedő alatt.
Amikor a hús félig megpuhult, add hozzá a paradicsomot és a zöldpaprikát, öntsd fel fehérborral, és fedő alatt párold puhára.
Részeges őzpörkölt
Hozzávalók:
- 1,5 kg őzhús
- 3-4 fej vöröshagyma
- 1 paprika
- fűszerpaprika - édes és csípős vegyesen
- 2 dl vörösbor
- olaj
- bors
- só
Vágd finomra a hagymát, és pirítsd meg az olajon, majd hintsd meg édes és csípős fűszerpaprikával vegyesen. A húst kockázd fel, és tedd a hagymára, majd nagyjából egy órán keresztül párold, pörköld benne. Amikor a hús már majdnem puha, ízesítsd sóval, borssal, öntsd rá a bort, és főzd, míg a hús puha nem lesz.
OLVASD EL EZT IS!

- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús

- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei

- csirke
- pulyka