4 hipergyors töltött és rántott hús
A hétvége általában a húsok ideje, ha viszont unod a szokásos panírt vagy tölteléket, próbáld ki ínycsiklandó receptjeinket!
A szombat a nagy családi, baráti összejövetelek ideje, így nem árt, ha kipróbálsz néhány egyszerű, gyorsan elkészíthető, ugyanakkor kiváló húsreceptet. Elkészítésük nem igényel különösebb konyhai tudást, a siker viszont garantált.
Arra figyelj, hogy legyen kéznél a recept, mert biztosan mindenki elkéri majd.
Baconnel töltött hús
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 6 szelet karaj
- 6 szelet bacon
- 2 dl húsleves
- 1 fej lilahagyma
- liszt
- fokhagyma
- olaj
- kakukkfű
- só
- bors
A hagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Add hozzá a felszeletelt gombát, és ízesítsd kakukkfűvel, sóval, borssal.
Fedd le, és párold puhára. A húst klopfold ki, kend be vékonyan passzírozott fokhagymával, és fektess mindegyik szeletre egy-egy bacont. Mindegyikre tegyél két-két evőkanálnyi gombát. Hajtsd félbe a karajokat, és tűzd le hústűvel. Óvatosan forgasd bele lisztbe, és a gombás olajban süsd pirosra mindkét oldalát. Öntsd alá a húslevest, és párold meg.
Májjal töltött karaj
Hozzávalók:
- 20 dkg sertésmáj
- 4 szelet karaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
- liszt
- olaj
A karajokat úgy vágd be, hogy tölteni lehessen. A vöröshagymát reszeld le, és a finomra vágott májjal, petrezselyemmel és a mustárral keverd össze. Ízlés szerint sózd, borsozd, majd a bevágott nyílásokat töltsd meg vele. Hústűvel tűzd össze, forgasd bele a húsokat lisztbe, és forró olajban süsd mindkét oldalt pirosra. Önts alá némi vizet, párold puhára, és már tálalhatod is.
Mustáros-sajtos rántott hús
Hozzávalók:
- 20 dkg trappista sajt
- 6 szelet karaj
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- mustár
- olaj
- ételízesítő
A húst klopfold ki, és szórd meg pici ételízesítővel. Egyik oldalát kend be mustárral, majd nyomkodd bele a lereszelt sajtba. Ezután panírozd be, és forró olajban süsd ki.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Mediterrán csirkemell
Hozzávalók:
- 4 filézett csirkemell
- 1 csokor petrezselyemzöld
- fél citrom leve
- fél dl olívaolaj
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- só
- bors
A petrezselyemzöldet aprózd fel. Keverd össze a citromlével, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Tedd bele a hússzeleteket, és egy éjszakára hagyd benne állni. Másnap vedd ki, picit sózd meg, és kezdd el bepanírozni. A zsemlemorzsát keverd össze sajttal, és úgy forgasd bele a húst. Forró olajban süsd ki, és rizses körettel tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka