4 hipergyors töltött és rántott hús
A hétvége általában a húsok ideje, ha viszont unod a szokásos panírt vagy tölteléket, próbáld ki ínycsiklandó receptjeinket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szombat a nagy családi, baráti összejövetelek ideje, így nem árt, ha kipróbálsz néhány egyszerű, gyorsan elkészíthető, ugyanakkor kiváló húsreceptet. Elkészítésük nem igényel különösebb konyhai tudást, a siker viszont garantált.

Arra figyelj, hogy legyen kéznél a recept, mert biztosan mindenki elkéri majd.

Baconnel töltött hús

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 6 szelet karaj
  • 6 szelet bacon
  • 2 dl húsleves
  • 1 fej lilahagyma
  • liszt
  • fokhagyma
  • olaj
  • kakukkfű
  • bors

A hagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Add hozzá a felszeletelt gombát, és ízesítsd kakukkfűvel, sóval, borssal.

Fedd le, és párold puhára. A húst klopfold ki, kend be vékonyan passzírozott fokhagymával, és fektess mindegyik szeletre egy-egy bacont. Mindegyikre tegyél két-két evőkanálnyi gombát. Hajtsd félbe a karajokat, és tűzd le hústűvel. Óvatosan forgasd bele lisztbe, és a gombás olajban süsd pirosra mindkét oldalát. Öntsd alá a húslevest, és párold meg.

Májjal töltött karaj

Hozzávalók:

  • 20 dkg sertésmáj
  • 4 szelet karaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
  • liszt
  • olaj

A karajokat úgy vágd be, hogy tölteni lehessen. A vöröshagymát reszeld le, és a finomra vágott májjal, petrezselyemmel és a mustárral keverd össze. Ízlés szerint sózd, borsozd, majd a bevágott nyílásokat töltsd meg vele. Hústűvel tűzd össze, forgasd bele a húsokat lisztbe, és forró olajban süsd mindkét oldalt pirosra. Önts alá némi vizet, párold puhára, és már tálalhatod is.

Mustáros-sajtos rántott hús

Hozzávalók:

  • 20 dkg trappista sajt
  • 6 szelet karaj
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • mustár
  • olaj
  • ételízesítő

A húst klopfold ki, és szórd meg pici ételízesítővel. Egyik oldalát kend be mustárral, majd nyomkodd bele a lereszelt sajtba. Ezután panírozd be, és forró olajban süsd ki.

Mediterrán csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 filézett csirkemell
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • fél citrom leve
  • fél dl olívaolaj
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • bors

A petrezselyemzöldet aprózd fel. Keverd össze a citromlével, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Tedd bele a hússzeleteket, és egy éjszakára hagyd benne állni. Másnap vedd ki, picit sózd meg, és kezdd el bepanírozni. A zsemlemorzsát keverd össze sajttal, és úgy forgasd bele a húst. Forró olajban süsd ki, és rizses körettel tálald.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük