4 gyors ízes, szaftos fogás
Ha valami laktató és igazán finom hétvégi fogást szeretnél az asztalra tenni, viszont nem akarsz órákat a konyhában tölteni, akkor van néhány javaslatunk.
Lebbencsleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg lebbencstészta
- 5 dkg füstölt szalonna
- 40 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 darab paprika
- 1 darab paradicsom
- 1 dl tejföl
- petrezselyemzöldje
- pirospaprika
- só
A szalonnát vágd apró kockákra, egy lábosban süsd zsírjára, majd egy tálra kivéve csepegtesd le. A visszamaradt zsírban fonnyaszd meg a finomra vágott vöröshagymát, és szintén ebben a zsírban pirítsd rózsaszínre a nagyobb darabokra tört lebbencstésztát.
Szórj rá pirospaprikát, sózd meg, majd engedd fel meleg vízzel. Tedd bele a felkockázott burgonyát, és lassú tűzön főzd puhára. Végül tedd bele a szalonnát, majd a paprikával és a paradicsommal főzd készre. Tálaláskor merd a levest 1-1 kanál tejfölre, a tetejét pedig díszítheted apróra vágott petrezselyemmel.
Betyárburgonya
Hozzávalók:
- 8-10 darab közepes nagyságú burgonya
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg lecsókolbász
- 1 nagy fej hagyma
- só
- bors
- paprika
- olaj
- hurkapálca
A meghámozott burgonyákat vágd vastag szeletekre, sós vízben félig főzd meg, majd szűrd le. Amíg a burgonya fő, a szalonnát, a kolbászt és a hagymát karikázd fel. A hurkapálcikákra felváltva húzd fel a burgonya-, kolbász-, szalonna- és hagymakarikákat. A pálcikákat a felhevített, bőséges olajon süsd ropogósra, végül ízesítsd egy kevés borssal.
Fokhagymás csülökfalatok
Hozzávalók:
- 1 szép nagy főtt, füstölt csülök
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 3-4 evőkanál liszt
- 0,5-1 dl a csülök főzőlevéből - ha nincs, a tej is megfelel
- törött bors ízlés szerint
- késhegynyi őrölt csípős paprika
- olaj
A főtt, füstölt csülköt csontozd ki, majd a húst vagdald hosszú, vékony csíkokra. A tojást verd habosra a csülöklével, a liszttel, a törött borssal és a csípős paprikával. Keverd bele a megtisztított és lereszelt vöröshagymát és a szétzúzott fokhagymát. A húscsíkokat először forgasd lisztbe, majd hempergesd meg a tésztában, és bő, forró olajban süsd pirosra. Bármilyen ecetes savanyúsággal kínálhatod, adhatsz hozzá tört burgonyát is.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kolbászrétes
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 2 szál friss füstölésű kolbász vagy lángolt kolbász
- 1 tojás
- kevés mustár
- olaj
Két réteslapot teríts tiszta, nedves konyharuhára. Spricceld meg olajjal, és kend be a felvert tojással. A réteslap szélére fektesd a bőrétől megfosztott kolbászt, kenj rá mustárt, majd szorosan csavard rá a tojásos réteslapot, hogy a tészta hozzáragadjon a kolbászhoz. A vékony, kolbászos rúd tetejét kend meg olajjal, majd az olajjal kikent sütőlemezre téve, a felforrósított sütőben süsd pirosra. Vigyázz, mert gyorsan sül! Még melegen szeleteld 3-4 centis darabokra.
OLVASD EL EZT IS!
- pörkölt
- magyaros
4 isteni pörkölt receptje
- paprika
- krumpli
4 kiadós paprikás krumpli receptje
- répa
- marha