4 gyors ízes, szaftos fogás
Ha valami laktató és igazán finom hétvégi fogást szeretnél az asztalra tenni, viszont nem akarsz órákat a konyhában tölteni, akkor van néhány javaslatunk.

Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

Karcsúbb alak 5 perc alatt: szuper tippek, amik nőiesebbé teszik az öltözéket, és elcsalják a plusz kilókat »

Nem számít, ha teljesen ősz, a hosszú haj 50 felett is nőies: 4 biztos tipp, hogy igazán feldobja a megjelenést »

Igazán menő szettek, amikben nem ciki a tréningnadrág: az utcán is megállják a helyüket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Lebbencsleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg lebbencstészta
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 40 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 dl tejföl
  • petrezselyemzöldje
  • pirospaprika

A szalonnát vágd apró kockákra, egy lábosban süsd zsírjára, majd egy tálra kivéve csepegtesd le. A visszamaradt zsírban fonnyaszd meg a finomra vágott vöröshagymát, és szintén ebben a zsírban pirítsd rózsaszínre a nagyobb darabokra tört lebbencstésztát.

Szórj rá pirospaprikát, sózd meg, majd engedd fel meleg vízzel. Tedd bele a felkockázott burgonyát, és lassú tűzön főzd puhára. Végül tedd bele a szalonnát, majd a paprikával és a paradicsommal főzd készre. Tálaláskor merd a levest 1-1 kanál tejfölre, a tetejét pedig díszítheted apróra vágott petrezselyemmel.

Betyárburgonya

Hozzávalók:

  • 8-10 darab közepes nagyságú burgonya
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg lecsókolbász
  • 1 nagy fej hagyma
  • bors
  • paprika
  • olaj
  • hurkapálca

A meghámozott burgonyákat vágd vastag szeletekre, sós vízben félig főzd meg, majd szűrd le. Amíg a burgonya fő, a szalonnát, a kolbászt és a hagymát karikázd fel. A hurkapálcikákra felváltva húzd fel a burgonya-, kolbász-, szalonna- és hagymakarikákat. A pálcikákat a felhevített, bőséges olajon süsd ropogósra, végül ízesítsd egy kevés borssal.

Fokhagymás csülökfalatok

Hozzávalók:

  • 1 szép nagy főtt, füstölt csülök
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 3-4 evőkanál liszt
  • 0,5-1 dl a csülök főzőlevéből - ha nincs, a tej is megfelel
  • törött bors ízlés szerint
  • késhegynyi őrölt csípős paprika
  • olaj

A főtt, füstölt csülköt csontozd ki, majd a húst vagdald hosszú, vékony csíkokra. A tojást verd habosra a csülöklével, a liszttel, a törött borssal és a csípős paprikával. Keverd bele a megtisztított és lereszelt vöröshagymát és a szétzúzott fokhagymát. A húscsíkokat először forgasd lisztbe, majd hempergesd meg a tésztában, és bő, forró olajban süsd pirosra. Bármilyen ecetes savanyúsággal kínálhatod, adhatsz hozzá tört burgonyát is.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Kolbászrétes

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap
  • 2 szál friss füstölésű kolbász vagy lángolt kolbász
  • 1 tojás
  • kevés mustár
  • olaj

Két réteslapot teríts tiszta, nedves konyharuhára. Spricceld meg olajjal, és kend be a felvert tojással. A réteslap szélére fektesd a bőrétől megfosztott kolbászt, kenj rá mustárt, majd szorosan csavard rá a tojásos réteslapot, hogy a tészta hozzáragadjon a kolbászhoz. A vékony, kolbászos rúd tetejét kend meg olajjal, majd az olajjal kikent sütőlemezre téve, a felforrósított sütőben süsd pirosra. Vigyázz, mert gyorsan sül! Még melegen szeleteld 3-4 centis darabokra.

Ezt is szeretjük