5 hipergyors sült husi
Vasárnapi ebéd
Érthető, ha a vasárnap délelőttöt nem szeretnéd a konyhában eltölteni. Receptjeink gyorsak, finomak, így a siker és a szabadidő garantált!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aszalt szilvás pulykatekercs

Hozzávalók:

  • 8 szelet pulykamell
  • 6 darab puha aszalt szilva
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl húsleves, kockából is jó
  • bors
  • teáskanál currypor

A pulykaszeleteket klopfold ki vékonyra, és vágd mindegyiket ketté, így végül 16 darab tekercset kapsz. Sózd, borsozd. Mindegyik aljára helyezz egy aszalt szilvát, tekerd fel szorosan, és fogpiszkálóval rögzítsd.

Serpenyőben forrósítsd meg az olajat, helyezd rá a tekercseket, és minden oldalon süsd át a húst. Szórj rá curryt, öntsd alá a bort és a húslevest, majd fedő alatt, közepes lángon 10-15 percig párold.

Rozmaringos sült csirkemell

Hozzávalók:

  • csirkemell a bőrével együtt
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 nagy póréhagyma
  • 4 rozmaringág
  • bors
  • olaj

A póréhagymát vágd hosszú csíkokra, vagy szedd szét leveleire, a szalonnát szeleteld fel vékonyra, a rozmaringágakat vágd ketté. A csirkemell bőrét kézzel óvatosan lazítsd fel. A bőr alatt sózd, borsozd, tegyél bele 1-1 szelet szalonnát és 2-3 csík póréhagymát, majd tedd rá a rozmaringot. Fordítsd meg a melleket, a másik oldalt szintén borítsd be szalonnával, póréhagymával és rozmaringgal. Ha szükséges, kötözd át a melleket, hogy megtartsák a formájukat. A csirkemelleket serpenyőben, először bőrös felével, majd a másik oldalon 5-5 percig süsd, ezután 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt süsd készre. Tálalás előtt vágd le a zsinórt, és húzd ki a rozmaringágat.

Fűszersós tarja

Hozzávalók:

  • 4 nagy szelet tarja
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál fűszersó
  • őrölt bors

A húst ízlés szerint klopfold ki, vágd be a szélét néhány helyen, hogy ne ugorjon össze. Forró olajban süsd elő a hússzeleteket 5 perc alatt. Egy sütőtál alját kend meg az olajjal. A hagymát karikázd fel. A felét oszd el a tál aljában. Helyezd rá a hússzeleteket, szórd meg a fűszersóval, és oszd el rajta a maradék hagymát. Lefedve, 200 fokos sütőben 25 percig süsd. A sütési idő vége előtt 10 perccel a húsokat fordítsd meg, hogy mindkét oldalon szép színük legyen.

Karibi szelet

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéscomb
  • 5 dkg vaj
  • 1 ananászkonzerv
  • 3 cl rum
  • 5 dkg dió

A jól kiklopfolt sertésszeleteket sózd meg, és vajon hirtelen süsd ki. Ezután a húst tedd félre, a vajban futtasd meg a konzerv ananászkarikákat, majd 3 cl rummal locsold meg, kevés durvára vágott dióval pedig szórd meg. Tálaláskor az ízesített ananászkarikákat helyezd a húsra.

Tengeri hal sütőben sütve

Hozzávalók:

  • 1,5 kg fehér húsú tengeri hal
  • 2 hagyma
  • 4 paradicsom
  • fél pohár fehérbor
  • 1 dl olívaolaj
  • bors
  • petrezselyemzöld

A hagymát egy fél dl olaj és 4 evőkanál víz keverékében főzd puhára. Add hozzá a paradicsomot, a finomra vágott petrezselyemzöldet, fűszerezd sóval, borssal, és lefedve párold egy órát, majd öntsd egy tűzálló tálba. Tedd bele a megtisztított, szeletekre vágott vagy egészben hagyott halat, locsold meg borral, a maradék olajjal sózd meg, borsozd meg, és közepes lángon süsd 25 percig. Öt perccel a sütési idő befejezése előtt tehetsz mellé néhány szem olajbogyót.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük