4 gyors almatorta
Tejszínes, karamellás, diós
Itt az almaszezon, amit érdemes kihasználni, és minél finomabb almatorták készítésébe fogni. Adunk néhány ötletet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ősz egyáltalán nem jelenti azt, hogy le kell mondanod a friss alapanyagokról. Irány a piac, végy egy-két kiló almát, és süss belőle igazán mesteri, ugyanakkor gyorsan elkészülő tortacsodákat.

Ha nincs jó recepted hozzá, próbáld ki a mi ajánlatainkat, amelyek igazán finomak, és akkor is könnyen elkészíthetőek, ha egyelőre bizonytalanul mozogsz a konyhában.

Karamellás almatorta

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg karamella
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg vaj
  • 2 alma
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 dkg élesztő
  • csipet só

A lisztet a vajjal és az élesztővel morzsold össze. Add hozzá a cukrot és a tejfölt, és gyúrd össze. Nyújtsd ki lisztezett deszkán, és egy tortaforma segítségével vágd méretre. A kivajazott, kilisztezett formába tedd bele, a megmaradt tésztát pedig nyomogasd a szélére, hogy pereme legyen.

Szórd rá a diót, majd a tetejére helyezd rá a cikkekre vágott almát. Előmelegített sütőben süsd kb. 20 percet. A karamellát olvaszd meg, locsold a forró sütire, és már tálalhatod is.

Orosz almatorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 5 nagy alma
  • 4 kanál kakaópor
  • 3 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • tej

A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal verd habosra. A lisztet a sütőporral keverd össze, add hozzá a kakaót és a diót is, a tojásos keveréket, majd a meghámozott, lereszelt almával keverd össze. Ha túl sűrű a tészta, pici tejjel hígítsd fel. Egy tortaformát vajazz ki, és öntsd bele. Előmelegített sütőben körülbelül egy órát süsd.

Tejszínes almatorta

Hozzávalók:

  • 70 dkg alma
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg mandula
  • 5 evőkanál tej
  • 5 kiskanál vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 dkg élesztő
  • 1 tojás

A tejet melegítsd meg, és futtasd fel benne az élesztőt. A lisztbe morzsold bele a vajat, add hozzá az élesztőt, a cukrot, és gyúrd össze a tésztát. Meleg helyen kb. fél órát keleszd. A tésztát nyomkodd bele a kivajazott tortaformába. A cikkekre vágott almát nyomkodd a tetejébe, szórd rá a mandulát és a mazsolát. A tejszínt a vaníliás cukorral keverd össze, és öntsd rá az egészre. Előmelegített sütőben süsd készre.

Márványos almatorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg almapüré
  • 10 dkg habtejszín
  • 5 dkg csokoládé
  • 4 tojás
  • 4 alma
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál tej

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra, majd végül add hozzá a tojásokat. A lisztet a pudingporral és a sütőporral vegyítsd össze, majd a tejszínnel és az almapürével együtt keverd a vajas masszához. Egy tortaforma alját béleld ki sütőpapírral, és a tészta háromnegyedét öntsd bele. A maradék tésztába keverd bele a kakaót, a tejet és az apróra vágott csokit.

Öntsd a sötét tésztát a világos közepére, és egy villával húzz bele spirál alakban többször is, hogy márványos legyen. Az almákat hámozd meg, vágd félbe, szedd ki a magházukat. Domború felükkel felfelé egyenletesen oszlasd el őket a tészta tetején, majd előmelegített sütőbe süsd őket körülbelül 40 percig.

OLVASD EL EZT IS!

piskota 5
  • sütemény
  • túró

4 isteni szórt süti

Ezt is szeretjük