4 gyors almatorta
Itt az almaszezon, amit érdemes kihasználni, és minél finomabb almatorták készítésébe fogni. Adunk néhány ötletet.
Az ősz egyáltalán nem jelenti azt, hogy le kell mondanod a friss alapanyagokról. Irány a piac, végy egy-két kiló almát, és süss belőle igazán mesteri, ugyanakkor gyorsan elkészülő tortacsodákat.
Ha nincs jó recepted hozzá, próbáld ki a mi ajánlatainkat, amelyek igazán finomak, és akkor is könnyen elkészíthetőek, ha egyelőre bizonytalanul mozogsz a konyhában.
Karamellás almatorta
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg karamella
- 10 dkg cukor
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg vaj
- 2 alma
- 2 evőkanál tejföl
- 1 dkg élesztő
- csipet só
A lisztet a vajjal és az élesztővel morzsold össze. Add hozzá a cukrot és a tejfölt, és gyúrd össze. Nyújtsd ki lisztezett deszkán, és egy tortaforma segítségével vágd méretre. A kivajazott, kilisztezett formába tedd bele, a megmaradt tésztát pedig nyomogasd a szélére, hogy pereme legyen.
Szórd rá a diót, majd a tetejére helyezd rá a cikkekre vágott almát. Előmelegített sütőben süsd kb. 20 percet. A karamellát olvaszd meg, locsold a forró sütire, és már tálalhatod is.
Orosz almatorta
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- 5 nagy alma
- 4 kanál kakaópor
- 3 tojás
- 1 csomag sütőpor
- tej
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal verd habosra. A lisztet a sütőporral keverd össze, add hozzá a kakaót és a diót is, a tojásos keveréket, majd a meghámozott, lereszelt almával keverd össze. Ha túl sűrű a tészta, pici tejjel hígítsd fel. Egy tortaformát vajazz ki, és öntsd bele. Előmelegített sütőben körülbelül egy órát süsd.
Tejszínes almatorta
Hozzávalók:
- 70 dkg alma
- 15 dkg liszt
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg mandula
- 5 evőkanál tej
- 5 kiskanál vaníliás cukor
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál vaj
- 1 dl tejszín
- 1 dkg élesztő
- 1 tojás
A tejet melegítsd meg, és futtasd fel benne az élesztőt. A lisztbe morzsold bele a vajat, add hozzá az élesztőt, a cukrot, és gyúrd össze a tésztát. Meleg helyen kb. fél órát keleszd. A tésztát nyomkodd bele a kivajazott tortaformába. A cikkekre vágott almát nyomkodd a tetejébe, szórd rá a mandulát és a mazsolát. A tejszínt a vaníliás cukorral keverd össze, és öntsd rá az egészre. Előmelegített sütőben süsd készre.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Márványos almatorta
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 20 dkg almapüré
- 10 dkg habtejszín
- 5 dkg csokoládé
- 4 tojás
- 4 alma
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál tej
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra, majd végül add hozzá a tojásokat. A lisztet a pudingporral és a sütőporral vegyítsd össze, majd a tejszínnel és az almapürével együtt keverd a vajas masszához. Egy tortaforma alját béleld ki sütőpapírral, és a tészta háromnegyedét öntsd bele. A maradék tésztába keverd bele a kakaót, a tejet és az apróra vágott csokit.
Öntsd a sötét tésztát a világos közepére, és egy villával húzz bele spirál alakban többször is, hogy márványos legyen. Az almákat hámozd meg, vágd félbe, szedd ki a magházukat. Domború felükkel felfelé egyenletesen oszlasd el őket a tészta tetején, majd előmelegített sütőbe süsd őket körülbelül 40 percig.
OLVASD EL EZT IS!
- alma
- sütemény
Gyors, isteni rácsos sütik
- sütemény
- szilva
Hipergyors szilvás sütemények
- sütemény
- túró