4 gazdag krumplisaláta receptje
A krumplisalátát bármikor összedobhatod, akár vendégek állítanak be hozzád, akár köretnek a szombati ebédhez.
Íme, négy variáció egy adag csodás krumplisalátához. Gyorsan megvannak, könnyűek, de igazán táplálóak, így, ha éppen a tökéletes nyári alakod megszerzésén munkálkodsz, akkor is bátran fogyaszthatod őket.
Elkészítésük egyszerű, így még akkor is menni fog, ha amúgy nem tartod magad a konyha ördögének.
Brokkolis krumplisaláta
Hozzávalók:
- 45 dkg krumpli
- 25 dkg brokkoli
- 1 evőkanál őrölt tárkony
- 1 evőkanál salátaecet
- 1 evőkanál olívaolaj
A krumplit alaposan mosd meg, majd forró, sós vízben főzd meg. A brokkolit szedd rózsáira, add hozzá a krumplihoz, és főzd még néhány percig, amíg a brokkoli meg nem puhul.
A salátaecetet az olajjal és a tárkonnyal keverd össze. Amikor a zöldségek megfőttek, hagyd lecsepegni, majd keverd össze a mártással.
Zöldborsós krumplisaláta
Hozzávalók:
- 15 dkg zöldborsó
- 15 dkg párizsi
- 5 szem krumpli
- 5 tojás
- 2 dl tejföl
- 1 kis tubus majonéz
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál mustár
- só
- fehérbors
A krumplit, a tojást és a zöldborsót külön-külön főzd meg. A tejfölt a majonézzel, a mustárral keverd össze, és ízlés szerint fűszerezd, majd tedd hűtőbe. A krumplit, a tojást, a párizsit és a hagymát kockázd fel. Óvatosan keverd bele őket a tejfölös szószba. Tedd hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tonhalas krumplisaláta
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 40 dkg paradicsom
- 30 dkg olajos tonhal
- 6 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál citromlé
- 2-3 szál petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 kávéskanál Worcester-szósz
- 1 kávéskanál kapribogyó
A krumplit alaposan mosd meg, majd héjában főzd meg sós vízben. Ha lecsepegett, szeleteld fel. A vöröshagymát karikázd fel, a fokhagymát zúzd össze. Előbbit szórd meg egy mokkáskanál sóval, és önts rá egy evőkanál citromlevet. A paradicsomot kockázd fel. A halat törd kisebb darabokra, a kapribogyót hagyd lecsepegni, majd aprózd fel. A maradék citromlébe keverd bele mustárt, a Worcester-szószt, az olívaolajat, a fokhagymát, a kapribogyót, és ízlés szerint sózd meg. A krumpliszeleteket, valamint a felaprított, felkockázott hozzávalókat keverd bele az öntetbe.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Erdélyi krumplisaláta
Hozzávalók:
- 75 dkg krumpli
- 25 dkg alma
- 2 dl tejföl
- 2 tojás
- 1 fejes saláta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 citrom
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- só
- törött feketebors
A krumplit sós vízben főzd meg. Szedd le a héját, és az almával együtt kockázd fel. Utóbbit locsold meg a citrom levével. A tojásokat is főzd meg, szedd le a héjukat, és vágd kockákra őket. A vöröshagymát aprítsd fel. A saláta kis részét és a kakukkfüvet aprózd fel, tedd a tejfölbe, csepegtess bele némi citromlevet, és ízlés szerint sózd, borsozd. A mártásba keverd bele a felkockázott hozzávalókat, és az egészet tedd hűtőbe. A maradék fejes salátával tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- saláta
- egészséges recept
4 klasszikus saláta receptje
- zöldség
- csirkemell
4 húsos saláta, ami megkönnyíti a fogyókúrát
- spenót
- csirke