4 gazdag krumplisaláta receptje

A krumplisalátát bármikor összedobhatod, akár vendégek állítanak be hozzád, akár köretnek a szombati ebédhez.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Íme, négy variáció egy adag csodás krumplisalátához. Gyorsan megvannak, könnyűek, de igazán táplálóak, így, ha éppen a tökéletes nyári alakod megszerzésén munkálkodsz, akkor is bátran fogyaszthatod őket.

14 csodás étel krumplival

Nézegess képeket!

Elolvasom

Elkészítésük egyszerű, így még akkor is menni fog, ha amúgy nem tartod magad a konyha ördögének.

Brokkolis krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 45 dkg krumpli
  • 25 dkg brokkoli
  • 1 evőkanál őrölt tárkony
  • 1 evőkanál salátaecet
  • 1 evőkanál olívaolaj

A krumplit alaposan mosd meg, majd forró, sós vízben főzd meg. A brokkolit szedd rózsáira, add hozzá a krumplihoz, és főzd még néhány percig, amíg a brokkoli meg nem puhul.

A salátaecetet az olajjal és a tárkonnyal keverd össze. Amikor a zöldségek megfőttek, hagyd lecsepegni, majd keverd össze a mártással.

Zöldborsós krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 15 dkg zöldborsó
  • 15 dkg párizsi
  • 5 szem krumpli
  • 5 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 kis tubus majonéz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál mustár
  • fehérbors

A krumplit, a tojást és a zöldborsót külön-külön főzd meg. A tejfölt a majonézzel, a mustárral keverd össze, és ízlés szerint fűszerezd, majd tedd hűtőbe. A krumplit, a tojást, a párizsit és a hagymát kockázd fel. Óvatosan keverd bele őket a tejfölös szószba. Tedd hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tonhalas krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 40 dkg paradicsom
  • 30 dkg olajos tonhal
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál citromlé
  • 2-3 szál petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál Worcester-szósz
  • 1 kávéskanál kapribogyó

A krumplit alaposan mosd meg, majd héjában főzd meg sós vízben. Ha lecsepegett, szeleteld fel. A vöröshagymát karikázd fel, a fokhagymát zúzd össze. Előbbit szórd meg egy mokkáskanál sóval, és önts rá egy evőkanál citromlevet. A paradicsomot kockázd fel. A halat törd kisebb darabokra, a kapribogyót hagyd lecsepegni, majd aprózd fel. A maradék citromlébe keverd bele mustárt, a Worcester-szószt, az olívaolajat, a fokhagymát, a kapribogyót, és ízlés szerint sózd meg. A krumpliszeleteket, valamint a felaprított, felkockázott hozzávalókat keverd bele az öntetbe.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Erdélyi krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 75 dkg krumpli
  • 25 dkg alma
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 fejes saláta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • törött feketebors

A krumplit sós vízben főzd meg. Szedd le a héját, és az almával együtt kockázd fel. Utóbbit locsold meg a citrom levével. A tojásokat is főzd meg, szedd le a héjukat, és vágd kockákra őket. A vöröshagymát aprítsd fel. A saláta kis részét és a kakukkfüvet aprózd fel, tedd a tejfölbe, csepegtess bele némi citromlevet, és ízlés szerint sózd, borsozd. A mártásba keverd bele a felkockázott hozzávalókat, és az egészet tedd hűtőbe. A maradék fejes salátával tálald.

Ezt is szeretjük