4 gazdagon rakott palacsinta
A palacsintát biztosan szereted, de ha már unod a túrós, kakaós verziókat, próbáld ki töltött változatainkat. Akár főételnek, akár desszertnek is jó.
Aki a palacsintát szereti, rossz ember nem lehet. Bár a mondás nem egészen így szól, mérget vehetsz rá, hogy a legtöbb ember rajongója ennek a desszertnek.
Gyorsan kész van, és nagyon laktató is, tehát ha a vasárnapi nassolást szeretnéd feldobni valami újdonsággal, próbáld ki édes verzióinkat. Ha azonban főételnek szeretnéd tálalni, akkor a sós változatok mellett voksolj.
Spenótos-juhtúrós palacsinta
Hozzávalók:
- 50 dkg friss spenót
- 25 dkg juhtúró
- 10-12 db palacsinta
- 5 dkg trappista sajt
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejföl
A juhtúrót a tejföllel keverd össze, hogy krémes legyen. Nyomj bele két gerezd fokhagymát, és sózd meg és jól dolgozd el. A spenót szárát szedd le, a többi részét párold meg, a másik két gerezd fokhagymával.
Ha kész, csíkozd fel. A palacsintákat a juhtúróval és a spenóttal felváltva rétegezd. A legfelső rétegre reszeld rá a sajtot. Előmelegített sütőben süsd 10-12 percig, amíg a sajt rá nem pirul.
Gombás rakott palacsinta
Hozzávalók:
- 30 dkg gomba
- 10-12 db palacsinta
- 8 dkg ementáli sajt
- 6 dl tej
- 3 dkg liszt
- 1 csokor petrezselyem
- vaj
- só
- bors
A gombát pici olajon, az apróra vágott petrezselyemmel párold meg. Némi vajat forrósíts fel, vigyázz, nehogy megégjen, majd szórj bele 3 dkg lisztet, öntsd rá a tejet, sózd, borsozd, és keverd simára. Reszeld bele a sajtot, és végül a gombát is add hozzá. Egy tűzálló tálban rétegezd a palacsintákat és a gombás tölteléket felváltva. A tetejére palacsinta kerüljön. Előmelegített sütőben süsd körülbelül fél órát.
Mandulás-barackos rakott palacsinta
Hozzávalók:
- 15 dkg sárgabarack
- 12 db palacsinta
- 5 dkg étcsokoládé
- 5 dkg darált mogyoró
- 2 tojássárga
- 2 dl tejföl
- 3 evőkanál baracklekvár
- fél dl tej
- porcukor
Az étcsokit reszeld le. A barackot hámozd meg, és mixerrel, vagy villával törd össze. Egy kerek formájú tűzálló tál aljába, tegyél egy palacsintát. Szórj rá a csokiból, majd tegyél rá egy másik palacsintát, és kend meg baracklekvárral. Erre rakj megint egy palacsintát, és szórj rá mandulát. Megint tegyél egy sor palacsintát, és kenj rá a barackmasszából. A rétegzést addig folytasd, míg el nem fogynak az alapanyagok. A tojássárgát a tejföllel, és a porcukorral kevered ki, és kend a palacsintarétegek tetejére. Előmelegített sütőben süsd 10-12 percig, majd szeletelve tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Meggyes palacsinta
Hozzávalók:
- 30 dkg meggy
- 25 dkg mascarpone
- 10 db palacsinta
- 10 dkg cukor
- 9 dl tej
- 1 tasak, főzés nélkül készülő csokoládéöntet-por
- 1 tasak vaníliás cukor
A meggyet mosd meg, magozd ki, és keverd össze a cukor felével, majd tedd félre. A csokiöntetet 6 dl tejjel dolgozd simára. A mascarponét a cukor másik felével, és a vaníliás cukorral keverd össze. Egy tűzálló tál aljába tegyél egy sor palacsintát, majd kend meg a mascarponés krémmel, és szórd meg meggyel. Addig folytasd a rétegzést, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére palacsinta kerüljön, ezt öntsd le a csokiöntettel. Tedd hűtőbe megdermedni, majd szeleteld fel, és már fogyaszthatod is.
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- palacsinta
4 gazdagon töltött húsos palacsinta
- alma
- palacsinta
Így készül a tökéletes amerikai palacsinta
- gyümölcs
- rétes