Omlós vajas sajtos pogácsa
40 perc alatt kész
Ha már nincs időd a kelesztéssel és társaival pepecselni, ezt a pogácsát hamar elkészítheted.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy tál sós ropogtatnivaló mindig jó ha van az asztalon, mindenki szereti és úgyis pikpakk elfogy, ha pedig még gyorsan össze is dobhatod, az kész főnyeremény.

Készítheted füstölt sajttal is, hogy egy kicsit különlegesebb íze legyen, vagy a tetejére a sajt helyett tegyél különböző feltéteket, diót, mogyorót, félbevágott olívát, mind nagyon jól áll neki.

Vajas-sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanálnyi só
  • 2 dl tej
  • 1 tojás

Elkészítés ideje:

40 perc

Elkészítés menete:

A lisztet mérd ki egy megfelelő méretű tálba, majd a vajat szobahőmérsékleten dolgozd bele, aztán add hozzá a sajt felét, a tejjel és a sóval egyetemben - ha kifejezetten szereted a sós ízeket, akkor még egy fél evőkanálnyit tehetsz bele, de ez is elég - és gyúrd össze alaposan, ha túl híg a tészta, akkor adj hozzá még egy kis lisztet, ha túl sűrű lett, akkor még egy kis tejjel higíts rajta. Ha szépen elválik az edény falától és nem ragad a tészta, akkor kezdheted a formálást.

Vagy csipkedj apró részeket a tésztából és formálj belőlük golyókat, vagy pedig lisztezett felületen nyújtsd és szaggasd ki. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, a kedvenc tepsidben helyezz el sütőpapírt és arra pakold a kiszaggatott, vagy gyúrt tésztagolyókat, szórd rájuk a maradék sajtot. Nagyjából 25 perc alatt szépen megsül, ha már megbarnult, biztosan jó is.

Ínycsiklandó falatok a kedvenc vendégeidnek

Ha vendégeket fogadsz, biztosan a legjobbat akarod nekik nyújtani, válogass a kedvenc vendégváró fogásainkból és lepd meg őket valamelyikkel!

Ezt is szeretjük