4 étel 400 kalória alatt
Tudtad, hogy nem csak a saláta lehet kalóriaszegény? Íme, néhány recept, melynek egy adagja nem haladja meg a 400 kalóriát! De nem is kell több, olyan laktató!

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Körömlakk a hűtőben: tényleg tartósabb fedést ad, ha hidegben tárolod? Kipróbáltuk »

Fiatalító, natúr smink 5 perc alatt, macera nélkül: profi sminkes mutatja meg az alapokat »

6 téli öltözék, amivel nem lehet hibázni: alapdarabok stílusosan »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Rizsleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg borsó
  • 10 dkg hosszúszemű rizs
  • 2 paradicsom
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 8 dl húsleves kockából
  • só, bors

A rizst sós vízben főzd meg. A paradicsomot forrázd le, húzd le a héját, vágd négybe, és magozd ki, majd vágd kis darabokra.

Vágd apróra a hagymát, majd pirítsd meg. Add hozzá a borsót és a húslevest, és párold, amíg a borsó meg nem puhul. Add hozzá a paradicsomot és a rizst, majd forrald össze őket.

Karfiol vadasan

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej karfiol
  • 1 csomó leveszöldség
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 dkg vaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 1-2 teáskanál cukor
  • pár csepp citromlé
  • babérlevél
  • só, bors
  • vadas fűszerkeverék

A leveszöldséget darabold fel, és sós vízben főzd meg. A leszűrt zöldséget pürésítsd. A megtisztított karfiolt szedd rózsáira, és sós vízben főzd nem túl puhára. Vajon karamellizáld a cukrot, keverd bele a zöldségpürét, a babért, a mustárt, a citromlét, a vadas fűszerkeveréket, a sót, borsot. Végül keverd bele a tejfölt, és melegítsd össze. A karfiolt szűrd le, majd a tányérokon elosztva öntsd le a vadas mártással.

Borjúszelet vincellér módra

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet borjúborda
  • 2 evőkanál margarin
  • 4 fej hagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 2,5 dl vörösbor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kapor
  • só, bors
  • 1 csokor metélőhagyma

A meleg margarin felében pirítsd meg az apróra vágott hagymát. Szórd meg liszttel, keverd el, majd add hozzá a bort, a zöldfűszereket, a sót, a borsot, keverd össze, majd takaréklángon tíz percig főzd fedő nélkül. Közben a maradék margarint egy serpenyőben melegítsd fel, és süsd meg benne a borjúszeleteket. Majd tálaláskor öntsd a szószt a húsra.

Sajtos szelet

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csomag mélyhűtött leveles tészta
  • 15 dkg ömlesztett sajt
  • 15 dkg túró
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál joghurt
  • 1 csokor petrezselyem

Melegítsd fel a leveles tésztát, vágd félbe, majd mindkét felét nyújtsd ki. Szurkáld meg villával, majd terítsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe az egyik felét. A sajtot és a túrót villával törd össze, keverd el a tojással, joghurttal és a finomra vágott petrezselyemmel. A tölteléket terítsd rá a tésztára, majd fedd le a tészta másik felével. A tetejét locsold meg tejjel. Előmelegített sütőben húsz percig süsd. Zöldsalátával tálalhatod.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük