3 rafinált őszi rakott tészta

Gyorsan, finomat

Lyukas, gömbölyű, kagylós vagy csavart? Mindegy is, hiszen szeretjük a tészta minden fajtáját. Dobd fel kedvenc ételedet őszi zöldségekkel!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Cukkínis rakott tészta

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús
  • 300 g metélttészta
  • 600 g cukkíni
  • 100 g feta sajt
  • 40 g liszt
  • 40 g vaj
  • fél l tej
  • 600 g friss paradicsom
  • 2 kanál paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál olívaolaj
  • 1 kiskanál oregánó
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 kanál citromlé
  • kevés őrölt szerecsendió
  • bors

A vörös- és fokhagymát vágd apróra, és a hússal együtt pirítsd meg olajon. Keverd bele az apróra vágott friss paradicsomot és a paradicsompürét, add hozzá az oregánót, majd lassú tűzön főzd 20 percig. Vágd fel a petrezselymet, és add a szószhoz, fűszerezd sóval, borssal és egy kanál citromlével. A tésztát főzd meg bő, sós vízben, és miután leszűrted, hagyd állni. A megmosott, meghámozott cukkínit szeleteld fel, és fűszerezd meg. A feta sajtot morzsold szét, a felét keverd el a tésztával, majd rétegezd a hússal és a cukkínivel egy kikent tűzálló tálba. A kevéske vajjal pirítsd meg a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett keverd hozzá a hideg tejet. Addig főzd, míg kissé megsűrűsödik. Keverd bele a megmaradt fetát, sózd, borsozd, majd adj hozzá 2 kanál citromlevet és egy csipetnyi szerecsendiót. Ezzel a keverékkel öntsd le a tésztát, és 45 percig süsd előmelegített sütőben.

Sajtos-gombás rakott tészta

Hozzávalók:

  • 400 g paradicsom
  • 200 g gomba
  • 400 g orsótészta
  • 200 g mozzarella sajt
  • 2 piros húsú paprika
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10-12 bazsalikomlevél
  • 3+1 evőkanál olaj
  • bors

Dobd a paradicsomot 2 percre forró, majd hideg vízbe, hámozd meg, aprózd fel, és turmixold péppé. A gombát szeleteld fel, kockázd a paprikát apróra, a hagymát finomra, és a bazsalikomot vágd vékony csíkokra. 3 evőkanálnyi forró olajra szórd rá a hagymát, az áttört fokhagymát, a paradicsompépet és a vágott bazsalikomot. Ízlés szerint sózd, borsozd, majd forrald fel. 5 perc múlva tedd bele a gombát, 10 perc múlva a paprikát, azután fedő alatt, mérsékelt tűzön az egészet párold puhára. A kifőtt, leszűrt tésztát forgasd bele a paradicsomos-gombás mártásba. A maradék egy evőkanál olajjal kenj ki egy sütőedényt, csúsztasd bele, és simítsd el a tésztát. A tetejét fedd be a vékony szeletekre vágott mozzarellával, és süsd előmelegített sütőben addig, míg a sajt egy kissé megpirul. A végén díszítsd bazsalikommal.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Gesztenyével rakott metélt

Hozzávalók:

  • 400 g finommetélt
  • 100 g vaj
  • 100 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 200 g tejföl
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 200 g meggydzsem
  • 150 g gesztenye
  • 100 g étcsokoládé
  • 1 db citrom

Keverd ki a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgákat, majd add hozzá a tejfölt és a reszelt citrom héját. Ezután keverd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét és a főtt, lecsurgatott tésztát. A kivajazott tepsit szórd meg zsemlemorzsával, és az alján terítsd el a tészta egyharmadát. Tedd rá a meggydzsem felét, majd hintsd meg a darált gesztenye felével. Locsold meg az olvasztott csokoládé felével, ezután jön egy újabb tészta-meggydzsem-darált gesztenye réteg. Legfelülre tészta kerüljön, majd sütőben süsd szép pirosra. Ha kész, vágd kocka alakúra, és hintsd meg vaníliás cukorral.

Ezt is szeretjük