4 tészta, amit fél óra alatt összedobhatsz
A tésztákban az a nagyszerű, hogy villámgyorsan elkészíthetőek, és akár az év minden napjára jut egy-egy új kreáció.

- Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára
- Pokorny Lia és Csányi Sándor fia már 19 éves: a zenész Misi helyes, mint az apja
- Frutti, Bedeco és Africana: emlékszel, mi volt ez a 8 régi élelmiszer?
- Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról: népszerűek, de nagy bajt okozhatnak
- 139 ezer forint jár évente: milyen betegségek esetén, és hogyan igényelhető a kedvezmény?
Épp csak 25 perced van összeütni a vacsorát? Akkor válassz egy finom tésztát, ami nem kerül sokba, és gyorsan készen van.
A mártásokat elkészítheted, amíg fő a tészta, utána pedig már csak össze kell keverni, vagy, ha még van egy kis időd, összesütni.
Sült tortellini gombamártással
Hozzávalók:
- 40 dkg csiperkegomba
- 40 dkg előhűtött tortellini
- 20 dkg mozzarella
- 1 hagyma
- 2 dl tejszín
- 2 kanál liszt
- 2 kanál olívaolaj
- 2 kanál reszelt parmezán
- bazsalikom
- só
- bors
A tortellinit főzd elő sós vízben. A reszelt vöröshagymát párold meg az olajon, tedd rá a feldarabolt gombát, ízesítsd sóval és borssal.
Szórj rá lisztet, rövid ideig pirítsd, majd öntsd fel két deci langyos vízzel és a tejszínnel. Forrald össze. Tedd a tortellinit tűzálló tálba, locsold rá a gombamártást, szórd meg az apró kockára vágott mozzarellával és a reszelt parmezánnal. Előmelegített sütőben 15 perc alatt süsd pirosra, és bazsalikommal díszítve tálald.
Sonkás-borsós tészta
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 szelet sonka
- 15 dkg mirelit borsó
- 12 metélőhagyma
- 40 dkg makaróni
- reszelt parmezán sajt
- olívaolaj
Főzd meg a tésztát. Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, add hozzá az apróra vágott vörös- és zúzott fokhagymát, és három percig pirítsd. Add hozzá a csíkokra vágott sonkát és a zöldborsót, és további két percen át párold. Vedd le a lángról, és keverd bele az egy centis darabokra vágott metélőhagymát. A tésztát add a hagymás sonkakeverékhez, és jól rázd össze. Parmezán sajttal megszórva tálald.
Kapros-juhsajtos csusza
Hozzávalók:
- 30 dkg csuszatészta
- 20 dkg juhsajt
- 10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
- 1 csomó friss kapor
- 2 dl tejföl
- só, bors
Forrásban lévő sós vízben 15-20 perc alatt főzd meg a tésztát, közben többször keverd meg, hogy ne ragadjon le. A juhsajtot reszeld le, a kaprot vágd apróra, és keverd össze a tejföllel. Vágd kis kockákra a szalonnát, add hozzá a leszűrt, hideg vízzel leöblített csuszatésztához, majd öntsd le a kapros-juhtúrós tejföllel, és keverd jól össze.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Széles metélt pikáns sajttal
Hozzávalók:
- 40 dkg széles metélt
- 15 dkg nem túl érett, pikáns sajt
- 3 dkg vaj
- 4 friss zsályalevél
- 3 dl tejszín
- só
- őrölt fehérbors
Miközben a tészta fő, egy akkora edényben, hogy majd a tészta is beleférjen, olvaszd fel a vajat, add hozzá az apróra vágott zsályát, a felkockázott sajtot, valamint a tejszínt, és nagyon gyenge tűzön meg- megkevergetve olvaszd össze. A kifőtt tésztát add a sajtmártáshoz, lazán keverd össze, szórd meg frissen őrölt fehérborssal, és azonnal tálald.
OLVASD EL EZT IS!

- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje

- tészta
- tejszín
Tejszínes tésztareceptek

- olasz
- paradicsom