20 perces, omlós serpenyős húsok
Egy jó forró serpenyőben pillanatok alatt ínycsiklandó ebédet készíthetsz. Vágd vékonyra a húst, ízesítsd, tedd a tűzre, és szinte már kész is.
Egy serpenyő, némi hús és zöldség, és már kész is a tökéletes étel. A következő receptek akár ebédre, akár vacsorára ideális választások lehetnek.
Gyorsan elkészíthetőek, ráadásul igazán ízletesek és kiadósak, így biztosan mindenki jól fog lakni velük. Egy pohár borral és egy finom körettel emlékezetes napot szerezhetsz magadnak és családodnak.
Ananászos csirkemell
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 1 doboz ananászkonzerv
- 1-2 evőkanál szójaszósz
- olaj
- rozmaring
- bazsalikom
- só
- bors
A csirkemellet csíkozd fel, és kevés olajban hirtelen süsd meg mindkét oldalát.
Önts alá egy kis vizet, fűszerezd rozmaringgal, bazsalikommal, sóval és borssal, majd fedd le. Ha már félpuha a hús, szórd rá a feldarabolt ananászt.
Amikor megpuhult, öntsd le egy-két evőkanálnyi szójaszósszal. Szórj rá pici lisztet, és, ha besűrűsödött, már tálalhatod is.
Gyümölcsös csirkecomb
Hozzávalók:
- 25 dkg csirkecomb
- 5 dkg szalonna
- 4 evőkanál almabor
- 3 szem szilva
- 1 alma
- 1 mokkáskanál kukoricakeményítő
- csipetnyi barnacukor
- olaj
- só
A barnacukrot kicsit karamellizáld, majd tedd félre. A felkockázott szalonnát pirítsd meg ugyanabban a serpenyőben. Süsd meg rajta hirtelen a megsózott csirkecombokat, majd szórd meg kukoricakeményítővel, és add hozzá az almabort. Tedd a serpenyőbe a félbevágott, kimagozott szilvákat és a feldarabolt, héjas almákat. Amikor minden megpuhult, a karamellizált cukorral leöntve már tálalhatod is.
Serpenyős-gombás csirkemáj
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemáj
- 30 dkg gomba
- 10 dkg borsó
- 3 dl tejszín
- olaj
- só
A csirkemájat, az apróra vágott gombát és a borsót pici olajon süsd meg. Ha megpuhult, öntsd hozzá a tejszínt, sózd, borsozd ízlésed szerint, és hagyd, hogy besűrűsödjön. Köretként rizzsel tálald, ízlésed szerint reszelt sajttal szórd meg.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Serpenyős lazac
Hozzávalók:
- 50 dkg lazacfilé
- 4 dkg póréhagyma
- 2 szál zöldhagyma
- 5 dkg vaj
- 1 alma
- 1 dl tejszín
- olívaolaj
A lazacfilét szeleteld csíkokra. Kevés olívaolajon és a vajon pirítsd meg a húscsíkokat a meghámozott, feldarabolt almával. Ízlésed szerint fűszerezd meg őket, és, ha megpirultak, locsold meg őket tejszínnel. Ekkor add hozzá a felaprított hagymákat, és forrald össze. Krumplis körettel tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka