5 isteni krémleves
A téli hidegben bizony jólesik egy bársonyos ízű krémleves, ami nemcsak felmelegít, de még az ízlelőbimbóidat is kényezteti, ráadásul percek alatt elkészül.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Brokkolikrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg brokkoli
  • 1 l húsleves, kockából is jó
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 1 csipet bazsalikom
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehérbors

Szedd rózsáira a brokkolit, és alaposan mosd meg. Tedd fel főni 1 liter vízben. Főzd tíz percig, azalatt bőven megpuhul. Olvaszd fel a vajat, és dobd bele a brokkolit, jól forgasd össze, hogy átvegye a vaj finom ízét.

Ezután öntsd rá a fehérbort, és fedő alatt párold egy-két percig, majd add hozzá a húslevest, fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal. Ha felforrt, botmixerrel turmixold össze, keverd hozzá a tejszínt, a tetejére pedig szórj reszelt parmezánt.

Kukorica-krémleves baconnel

Hozzávalók:

  • 1 doboz konzervkukorica
  • 1 l húsleves kockából
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 szelet bacon
  • kevés vaj

A konzervkukoricát csepegtesd le, és a levét tedd félre. Kevés vajon forgasd át a kukoricaszemeket, majd a levével együtt turmixold össze, és fokozatosan adagolva keverd össze a húslevessel. Keverd a tejfölbe a keményítőt és az összezúzott fokhagymát, majd csorgasd bele a forrásban lévő levesbe. A bacont vágd egészen keskeny szeletekre, és pirítsd ropogósra. Külön tálban tálald.

Tejszínes hagymakrémleves parmezánnal és pirítóssal

Hozzávalók:

  • 5 fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejszín
  • 1,5 l húsleves, kockából is jó
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 4 szelet kenyér
  • olívaolaj
  • őrölt fehérbors

Vágd apróra vagy karikára a hagymákat, és pirítsd üvegesre egy kevés olívaolajon. Öntsd fel az egészet húslevessel, ízesítsd sóval, borssal, és főzd lefedve körülbelül 10 percig. Botmixerrel pépesítsd, utána főzd fel a tejszínnel, ha szükséges, borsozd meg újra. Vágd a kenyereket kockákra, és pirítsd aranybarnára kis olívaolajon, de vigyázz, ne hagyd, hogy túlságosan megszívják magukat. Adagold tányérba a levest, tegyél a tetejére a kenyérkockákból, és szórd meg alaposan a sajttal.

Zellerkrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg zeller
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 l húsleves
  • 2,5 dl tejszín
  • petrezselyem
  • 1 csipetnyi reszelt citromhéj

Tisztítsd meg a zellert és a vöröshagymát, mindkettőt kockázd fel egészen apróra, majd rakd a húslevesbe. Ízesítsd a levet kevés petrezselyemmel, reszelt citromhéjjal és néhány csepp citromlével. Főzd lefedve 15 percig, majd botmixerrel pürésítsd, add hozzá a tejszínt, és forrald össze.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Borsókrémleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 liter húsleves
  • 1 dl tejszín
  • só, bors, szerecsendió
  • reszelt parmezán

A borsót főzd 10 percig a húslevesben, majd pépesítsd. Add hozzá a tejszínt, sózd és fűszerezd, majd forralj rajta még egyet. Reszelt parmezánnal kínáld.

Ezt is szeretjük