5 isteni krémleves
A téli hidegben bizony jólesik egy bársonyos ízű krémleves, ami nemcsak felmelegít, de még az ízlelőbimbóidat is kényezteti, ráadásul percek alatt elkészül.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Köldökig kivágott ruhában szexiskedik Olivia Palermo »

Ez a legújabb frizuraőrület: a rózsakonty ilyen sokféle lehet »

2 házi testradír, amitől újjászületik a télen leharcolt bőr: kevés összetevőből »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Brokkolikrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg brokkoli
  • 1 l húsleves, kockából is jó
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 1 csipet bazsalikom
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehérbors

Szedd rózsáira a brokkolit, és alaposan mosd meg. Tedd fel főni 1 liter vízben. Főzd tíz percig, azalatt bőven megpuhul. Olvaszd fel a vajat, és dobd bele a brokkolit, jól forgasd össze, hogy átvegye a vaj finom ízét.

Ezután öntsd rá a fehérbort, és fedő alatt párold egy-két percig, majd add hozzá a húslevest, fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal. Ha felforrt, botmixerrel turmixold össze, keverd hozzá a tejszínt, a tetejére pedig szórj reszelt parmezánt.

Kukorica-krémleves baconnel

Hozzávalók:

  • 1 doboz konzervkukorica
  • 1 l húsleves kockából
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 szelet bacon
  • kevés vaj

A konzervkukoricát csepegtesd le, és a levét tedd félre. Kevés vajon forgasd át a kukoricaszemeket, majd a levével együtt turmixold össze, és fokozatosan adagolva keverd össze a húslevessel. Keverd a tejfölbe a keményítőt és az összezúzott fokhagymát, majd csorgasd bele a forrásban lévő levesbe. A bacont vágd egészen keskeny szeletekre, és pirítsd ropogósra. Külön tálban tálald.

Tejszínes hagymakrémleves parmezánnal és pirítóssal

Hozzávalók:

  • 5 fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejszín
  • 1,5 l húsleves, kockából is jó
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 4 szelet kenyér
  • olívaolaj
  • őrölt fehérbors

Vágd apróra vagy karikára a hagymákat, és pirítsd üvegesre egy kevés olívaolajon. Öntsd fel az egészet húslevessel, ízesítsd sóval, borssal, és főzd lefedve körülbelül 10 percig. Botmixerrel pépesítsd, utána főzd fel a tejszínnel, ha szükséges, borsozd meg újra. Vágd a kenyereket kockákra, és pirítsd aranybarnára kis olívaolajon, de vigyázz, ne hagyd, hogy túlságosan megszívják magukat. Adagold tányérba a levest, tegyél a tetejére a kenyérkockákból, és szórd meg alaposan a sajttal.

Zellerkrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg zeller
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 l húsleves
  • 2,5 dl tejszín
  • petrezselyem
  • 1 csipetnyi reszelt citromhéj

Tisztítsd meg a zellert és a vöröshagymát, mindkettőt kockázd fel egészen apróra, majd rakd a húslevesbe. Ízesítsd a levet kevés petrezselyemmel, reszelt citromhéjjal és néhány csepp citromlével. Főzd lefedve 15 percig, majd botmixerrel pürésítsd, add hozzá a tejszínt, és forrald össze.

Borsókrémleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 liter húsleves
  • 1 dl tejszín
  • só, bors, szerecsendió
  • reszelt parmezán

A borsót főzd 10 percig a húslevesben, majd pépesítsd. Add hozzá a tejszínt, sózd és fűszerezd, majd forralj rajta még egyet. Reszelt parmezánnal kínáld.

Blog.hu ajánló