15 perces morzsasütik
Szórd a morzsát a tepsibe, kanalazz rá mindenféle finomságot, és már dobhatod is be a sütőbe a legegyszerűbb vendégváró édességet.
A morzsás süteményeket legalább annyira egyszerű elkészíteni, mint a lusta háziasszonyok barátját, a muffint. Nincs más dolgod, csak összekeverni a morzsához való alapanyagokat, és kitalálni, hogy gyümölccsel, túróval vagy valamilyen töltelékkel szeretnéd fogyasztani.
Az egyszerű desszertet úgy teheted még különlegesebbé, ha egy gombóc vaníliafagyival kínálod. Meglátod, az ízélmény felülmúlhatatlan.
Túrós morzsás
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 dkg vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- 1 citrom héja
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1 kg túró
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 4 tojás
- 5 dkg búzadara
- 1 csomag vaníliás cukor
A lisztbe morzsold bele a vajat. Szórd bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, a lereszelt citromhéjat, és add hozzá a tojássárgáját is. Gyúrd össze morzsa állagúra. Egy tepsit vajazz ki, szórd meg búzadarával, majd a morzsa kétharmadát öntsd a tepsibe, és alaposan nyomkodd az aljára. A maradékot tedd hideg helyre. A vajat és a cukrot keverd a habosra.
A tojásokat válaszd szét, és a sárgákat keverd a masszához. A vaníliás cukrot, a citromhéjat és a villával összetört túrót is add hozzá. Végül szórd bele a búzadarát, és óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert fehérjét. Öntsd a tölteléket a tepsibe, és a tetejére szórd rá a maradék morzsát. Előmelegített sütőben süsd készre.
Barackos morzsás süti
Hozzávalók:
- 1 kg konzerv barack
- 30 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 10 dkg reszelt mandula
- 2 teáskanál fahéj
A barackot szeleteld fel. A vajat a cukorral és a fahéjjal keverd össze. Szitáld bele a lisztet, és add hozzá a mandulát is. Keverd morzsás állagúra, majd egy kivajazott tűzálló tálba szórd bele. A tetejére szeleteld rá a lecsepegetett barackot, és előmelegített sütőben süsd készre.
Meggyes morzsás süti
Hozzávalók a morzsához:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- késhegynyi fahéj
- csipet só
Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 1 citrom héja
- csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1 kg magozott meggy
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
A vajat a lisztbe morzsold bele, és a cukorral, a fahéjjal, valamint a csipetnyi sóval addig keverd, míg morzsás állagot kapsz.
A tésztához való vajat és cukrot keverd habosra, és adagold hozzá a tojásokat is. Keverd hozzá a lereszelt citrom héját. A lisztet a sütőporral és a sóval keverd össze, öntsd hozzá a tejet, majd a masszát add a cukros tojáshoz. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral és öntsd rá a tésztát. Szórd rá a meggyet, és vaníliás cukorral vegyített fahéjjal hintsd meg a tetejét. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Rebarbarás morzsás süti
Hozzávalók:
- 20 dkg háztartási keksz
- 5 dkg puha vaj
- 4 szál rebarbara
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál rum
- 1 tojásfehérje
- csipetnyi szárított gyömbér
- fahéj
A rebarbarát mosd meg és darabold apróra. A cukrot kezd el karamellizálni, és amikor már barnul, szórd bele a rebarbarát. Folyamatosan kevergesd, és ha elkezd kocsonyássá válni, akkor óvatosan add hozzá a rumot. Kevergesd néhány percig, majd vedd le a tűzről. A kekszet törd össze picit, nem baj, ha nagyobb darabok is maradnak benne. Szórj rá pici fahéjat és gyömbért. A vajat olvaszd meg, keverd a kekszhez, végül óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert fehérjét is. A rebarbarás masszát öntsd egy kivajazott tűzálló tálba, és a tetejére szórd rá a kekszmorzsát. Előmelegített sütőben süsd készre.
OLVASD EL EZT IS!
- alma
- sütemény