Így állítsd meg a tavaszi hangyainváziót: gyerek és kisállat mellett is biztonságos megoldások

A hangyák nem szívesen, de gyakran látott vendégek otthon, de nem maradnak, ha ezeket kipróbálod.

GettyImages-940184998

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az lenne ideális, ha hangyát csak a kertben látna az ember, de sajnos otthon is előfordulnak: az irtás vegyszermentesen is megoldható.

Hangyák általában ott jelennek meg, ahol ételmorzsát találnak: a konyha, az étkező, de a nassolás miatt még a nappali is célpontjukká válhat. Sokan meglepődnek, de akár a fürdőszobában is előjöhetnek, ugyanis vonzza őket a víz. Szerencsére az apró, ám annál zavaróbb hívatlan vendégek jelenlétével nem kell megbarátkozni, könnyű megszabadulni tőlük.

Vegyszermentes hangyairtás otthon

Tavasszal egyre többen jöhetnek, de a hangyák elűzése nem lehetetlen kihívás. A sikerhez nincs szükség agresszív, vegyszeres megoldásokra, és még az élőlények életét sem kell kioltani: pár egyszerű, de nagyszerű eszközzel a lakás hangyáktól mentes lesz, és kisgyermeked vagy házi kedvenced sincs kitéve a mérgezés veszélyének.

Margosaolaj

Az indiai margosa fa olaját natúrboltokban lehet beszerezni. Alkalmazd hígítatlanul a kívánt hatás érdekében: csepegtess belőle az érintett területre.

Kávéőrlemény

A kávézacc a kertben lévő csigák távoltartásában hasznos, maga a kávé pedig a hangyák ellen tesz jó szolgálatot. Őrölj kávét, és szórj egy keveset oda, ahol a hangyák nyüzsögni szoktak. Jó, ha időnként megismételed a műveletet, mert a kávé pár hét alatt veszít az illatából.

Fekete bors

Egyszerűen szórj némi fekete borsot arra a területre, ahol láttad a hangyákat. Mivel a rovarok számára kellemetlen az illata, hamarosan odébbállnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Borsmenta

2 csésze vízhez adagolj 10-20 csepp borsmenta-illóolajat, majd a keveréket töltsd egy kiürült, alaposan kimosott spriccelőfejes flakonba, és 15-20 centiméter távolságról permetezd le az érintett területet. A hangyák fejvesztve menekülnek majd.

Citrom

Végül, de nem utolsósorban a jó öreg citrom is a segítségedre lehet, most a hangyairtásban. Nyomj egy kis levet oda, ahol a hangyákat láttad, és egy vattakorong segítségével törölgesd át a felületet. A hangyák nem szeretik a citrusillatot, ráadásul a citromlé felszedi a hangyák által hagyott feromonnyomokat, ezért képtelenek lesznek további társaikat is a helyszínre vezetni.

Biomódszerek kerti kártevők ellen

Ha van kerted, onnan is kiűzheted a kártevőket vegyszermentes módszerekkel. A kertész, Megyeri Szabolcs válaszolt a témában.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük