Így állítsd meg a tavaszi hangyainváziót: gyerek és kisállat mellett is biztonságos megoldások
A hangyák nem szívesen, de gyakran látott vendégek otthon, de nem maradnak, ha ezeket kipróbálod.

GettyImages-940184998
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az lenne ideális, ha hangyát csak a kertben látna az ember, de sajnos otthon is előfordulnak: az irtás vegyszermentesen is megoldható.

Hangyák általában ott jelennek meg, ahol ételmorzsát találnak: a konyha, az étkező, de a nassolás miatt még a nappali is célpontjukká válhat. Sokan meglepődnek, de akár a fürdőszobában is előjöhetnek, ugyanis vonzza őket a víz. Szerencsére az apró, ám annál zavaróbb hívatlan vendégek jelenlétével nem kell megbarátkozni, könnyű megszabadulni tőlük.

Vegyszermentes hangyairtás otthon

Tavasszal egyre többen jöhetnek, de a hangyák elűzése nem lehetetlen kihívás. A sikerhez nincs szükség agresszív, vegyszeres megoldásokra, és még az élőlények életét sem kell kioltani: pár egyszerű, de nagyszerű eszközzel a lakás hangyáktól mentes lesz, és kisgyermeked vagy házi kedvenced sincs kitéve a mérgezés veszélyének.

Margosaolaj

Az indiai margosa fa olaját natúrboltokban lehet beszerezni. Alkalmazd hígítatlanul a kívánt hatás érdekében: csepegtess belőle az érintett területre.

Kávéőrlemény

A kávézacc a kertben lévő csigák távoltartásában hasznos, maga a kávé pedig a hangyák ellen tesz jó szolgálatot. Őrölj kávét, és szórj egy keveset oda, ahol a hangyák nyüzsögni szoktak. Jó, ha időnként megismételed a műveletet, mert a kávé pár hét alatt veszít az illatából.

Fekete bors

Egyszerűen szórj némi fekete borsot arra a területre, ahol láttad a hangyákat. Mivel a rovarok számára kellemetlen az illata, hamarosan odébbállnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Borsmenta

2 csésze vízhez adagolj 10-20 csepp borsmenta-illóolajat, majd a keveréket töltsd egy kiürült, alaposan kimosott spriccelőfejes flakonba, és 15-20 centiméter távolságról permetezd le az érintett területet. A hangyák fejvesztve menekülnek majd.

Citrom

Végül, de nem utolsósorban a jó öreg citrom is a segítségedre lehet, most a hangyairtásban. Nyomj egy kis levet oda, ahol a hangyákat láttad, és egy vattakorong segítségével törölgesd át a felületet. A hangyák nem szeretik a citrusillatot, ráadásul a citromlé felszedi a hangyák által hagyott feromonnyomokat, ezért képtelenek lesznek további társaikat is a helyszínre vezetni.

Biomódszerek kerti kártevők ellen

Ha van kerted, onnan is kiűzheted a kártevőket vegyszermentes módszerekkel. A kertész, Megyeri Szabolcs válaszolt a témában.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük