Ez a leghatásosabb házi pókriasztó: azonnal menekülnek előle
Csak egy kis borsmenta kell, és a pókok máris menekülnek.

pok-pokhalo-lakas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pókok ősszel és a tél közeledtével különösen elszaporodhatnak bent. Egyrészt ilyenkor kel ki az új populáció, másrészt a tél érkeztével meleg helyre húzódnak a felnőtt egyedek, így hirtelen feltűnhetnek a lakás sarkaiban a pókhálók.

A pókokat sokan nem szeretik a szobában tudni, ugyanakkor az sem a legjobb megoldás, ha az ember egyszerűen lecsapja ezeket a hasznos kis állatokat. Van azonban egy házi praktika, amelynek köszönhetően a pókok maguktól menekülni fognak az otthonodból.

Pókok ellen mentás spray-vel

A pókok valamiért irtóznak az erős szagoktól, ezért sokan használnak ellenük különféle illóolajokat, például eukaliptuszt vagy citrusolajat. A legjobban mégis a menta válik be.

pok-fal

Nem a borsmenta-illóolaj - bár szükség esetén ahhoz is lehet nyúlni -, hanem a friss mentalevél, amelyet teához, vagy az ételek ízesítésére csokorban is be lehet szerezni a legközelebbi szupermarketben. Nem cserepes növényre lesz szükség, hanem kifejezetten levelekre.

A friss leveleket megmosás után vágódeszkán fel kell aprítani, hogy az illóolajok kiszabaduljanak, majd hozzá kell adni egy kis üveg illatosítatlan antibakteriális spray-hez. Egy alapos keverés után az elegyet érdemes állni hagyni néhány órán át, hogy a levelekből kiázhasson minden ható- és illatanyag.

Ha ez megvan, a folyadékkal spricceld be a lakás azon sarkait, amelyekben gyakran szőnek hálót a pókok. Ezek általában a félreeső, árnyékos és kevésbé huzatos szegletei a szobáknak. Jusson a spray-ből az ablakok és ajtók környékére és a falban futó vezetékek ki- és belépési pontjaihoz is, hiszen a legtöbb rovar ezeket az utakat választja befelé a lakásba.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az erős illatú permet hatására a pókok azonnal menekülőre fogják majd, és ha rendszeresen megismétled a mentás permetezést, vissza sem fognak térni, mert elzárod előttük az összes utat.

Pókriasztó növények

Pókok ellen úgy is védekezhetsz, ha az otthonodat megtöltöd olyan szobanövényekkel, melyeket nem szeretnem a nyolclábú betoldakodók. Összegyűjtöttük a legjobb cserepes pókriasztókat.

A képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük