Új konyhabútor 10 ezer forintból, egyetlen délután alatt

Kicsi? Kopott? Vagy csak meguntad már? Egy kis leleménnyel egyetlen délután alatt újjávarázsolhatod.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A konyha a lakás lelke, hiszen nem csak az alkotás örömét élheted itt ki - a nagy beszélgetések, a közös családi döntések is többnyire egy csésze kávé vagy egy finom sütemény mellett, a konyhában történnek. Ezért is annyira fontos, hogy olyan legyen, amilyennek szeretnéd.

Ha a konyhabútorod kopottas, divatjamúlt vagy egyszerűen csak nem fér el benne az összes lábas és salátástál, de nincs pénzed újat vásárolni, akkor se aggódj. Egy kis leleménnyel a régi bútort is elvárásaidnak megfelelővé alakíthatod.

Fiatalos, vidám színek

Ha meguntad a konyhabútor színét, vagy az ajtók kissé megkoptak az évek során, akkor éppen itt az ideje, hogy egy új színnel és friss külsővel dobd fel helyiséget.

Ne ijedj meg, nem kell csiszolni és festékkel maszatolni, néhány mozdulattal is teljesen megváltoztathatod a régi, megunt bútorlapokat. Az öntapadó, vízálló, mosható vinyl tapéták kiválóan megfelelnek nemcsak a falak, de a bútorok dekorálására is.

Engedd szabadon a fantáziádat, és válaszd ki a neked legjobban tetsző stílust. Borítsd az egész bútort a Borosan Easy Up halovány mályva színű tapétacsodájába a csajos hangulatért, vagy válaszd a drappos-barnás árnyalatot, ha elegánsabb stílusra vágysz.

Persze egy konyhának nem feltétlenül kell visszafogottnak vagy kimértnek lennie, ha neked úgy tetszik, nyugodtan csempéssz egy kis pimaszságot vagy játékosságot a bútorlapokra: ha az ajtólapokon van üvegdíszítés, azt is bevonhatod egy áttetsző fóliával. Az öntapadós üvegdíszek szinte fillérekért beszerezhetők, mégis úgy tűnik majd, minta színezett ólomüveg lenne a konyhabútorba építve.

Egy-egy elemet kiemelhetsz a századforduló hangulatát idéző Anno 1905 tapéta virágmintáival, de ha hangsúlyosabb dekorációt szeretnél, akkor a Garden tapéták vinyl kollekciója is biztosan megragadja majd a fantáziádat.

Az új bútor éke

Ha a konyhabútor már a neked tetsző színben pompázik, tedd fel az i-re a pontot néhány bűbájos fogantyúval. A lakberendezési áruházak kínálatában minden stílushoz találsz passzoló gombokat, neked csak az a dolgod, hogy kiválaszd, melyik mutatna legjobban a megújult konyhabútoron.

A klasszikus, századfordulós hangulatú konyhák csodaszép kiegészítője lehet az IKEA HEDRA foganytúja, ami kopottas felületének köszönhetően úgy mutat, mintha már néhány korábbi generáció is ezért a gombért nyúlt volna, ha lisztet keresett a sütéshez. A Bors és Horváth antikolt fiókkallanytúja is igazi kincs, pedig csak 250 forintba kerül.

Ha inkább modern stílusú gombokat keresel, az IKEA letisztult, fémesen csillogó METRIK-je biztosan elnyeri a tetszésedet, de ha mégsem, ide kattintva még több csodás, filléres ajtóékesítőt találsz.

Kívül szép, belül okos

Egy konyhabútornak nemcsak szépnek, de praktikusnak is kell lennie. Ha a külcsín már tökéletes, foglalkozz egy kicsit a belső értékekkel, és szüntesd meg a káoszt néhány ötletes konyhai rendszerezővel. Így, ha a bútor méretét nem is tudod megnövelni, sokkal több dolognak találsz majd helyet.

Használd ki a legeldugottabb felületeket is! Ha a konyhabútor L- vagy U-alakú, a sarkokban praktikus lehet egy ajtóra szerelhető, kiforduló kosár használata. Ily módon a holtteret is befoghatod raktározásra, és bármikor kényelmesen hozzáférhetsz a lábasokhoz.

A magas és mély szekrényekbe egy kihúzható rendszerezővel teremthetsz további helyet, míg az üdítős palackoknak egy oldallapra szerelhető polcon alakíthatsz ki tárolófelületet.

Ezt is szeretjük