Ők segítenek felújítani a lakást: a bank, ami ingyen csinálja

Magyarországon is létrehozzák a téglabanknak is nevezett építőanyag-adománybankot.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Építőanyag-adománybankot hoz létre a Habitat for Humanity Magyarország: a megmaradt vagy bontott építőanyagokat a mélyszegénységben élő családoknak juttatják el, hogy felújíthassák lakóhelyüket.

Az első magyar Építőanyag Adománybank - Habitat Pont - létrehozását, egyben a humanitárius szervezet hőszigetelési programjának folytatását a Saint-Gobain építőanyag-gyártó vállalatcsoport alapítványa, a Saint-Gobain Initiative Foundation támogatja 24 millió forinttal.

Az erről szóló együttműködési megállapodást a két szervezet vezetője még 2013-ban, december 10-én írta alá - közölte a Habitat for Humanity Magyarország az MTI-vel.

Téglabank Magyarországon is

A lakhatási szegénységgel foglalkozó szervezet elsőként a Pest megyei Bagon mélyszegénységben élő családoknak juttat építőanyagot.

A családok szerszámokat kölcsönözhetnek, és szaktanácsot is kapnak, hogy házaikat saját kezűleg, szakszerűen felújíthassák.

A Habitat Pont a megmaradt vagy bontott építőanyagokat magán és vállalati adományozóktól, építőanyag-gyártóktól és forgalmazóktól gyűjti össze, majd közvetlenül a rászorulóknak juttatja el mindazt, ami számukra segítséget jelent.

Tudd meg, védendő fogyasztó vagy-e!
Ha védendő fogyasztónak számítasz, megilletnek bizonyos kedvezmények. Kattints ide, és tudd meg, pontosan miről is szól mindez!

Mindenkinek jár a tisztességes otthon

A lakhatási szegénységgel foglalkozó, ökumenikus keresztény civil szervezetként működő Habitat for Humanity célja, hogy a minden egyes ember számára - az egész világon - elérhetővé tegye, hogy fenntartható és tisztességes, méltó otthonhoz jusson.

7 dolog, ami segít lakáshoz jutni: állami támogatások körképe

Nézegess képeket!

Elolvasom

Magyarországon a szervezet 1996-ban kezdte meg működését, 2012 márciusáig pedig több mint kétezer családnak segített megoldani lakhatási gondjait.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Tevékenységüket hazánkban új lakások építésével kezdték meg önkéntesek, illetve maguk a családok bevonásával, a költségeket pedig kamatmentes, kedvezményes részletekben fizethették vissza az érintettek, ez azonban túl kevés család számára jelentett megoldást, ezért 2009-ben előbbi programjukat lezárták, és újakat indítottak, immár a felújítás jegyében.

Kérj lakásfenntartási támogatást!
Ha nehézséget okoznak a lakással összefüggő kiadások, az önkormányzattól kérhetsz lakásfenntartási támogatást. Kattints ide, és tudd meg, hogyan! Ha pedig más támogatási formákra is kíváncsi vagy, kattints ide!

Ennek részét képezik a pénzügyi és műszaki tudatosságot fejlesztő képzések, az energiahatékonyságot javító felújítások, jelenleg pedig már a téglabanknak nevezett adománybank létrehozása is.

Így csökkentsd a rezsiköltségeidet!

A fűtésszezon a legtöbb család számára komoly kiadásokat jelent. Ha egyszerű módszerekkel szeretnéd csökkenteni a költségeidet, hallgasd meg a szakértő tippjeit!

Mivel Magyarországon jelenleg is 1,2 millió ember küzd lakhatási problémákkal, a probléma teljesebb szinten való megoldása érdekében a szervezet érdekképviselettel is foglalkozik. További információkért kattints ide!

Ezt is szeretjük