Filléres, de kiváló tisztítóeszköz a használt fogkefe, ha így használod
Akkor sem kell kidobni a fogkefét, ha leáldozott az ideje, mert kiválóan újrahasznosítható.

fogekfe
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fogmosás a napi rutin szerves része, de csak keveseknek jut eszükbe, hogy elhasználódása után a fogkefét ne a szemetesbe dobják. Pedig egy alapos fertőtlenítés után nagy hasznát veheted még a háztartásban.

Egészen konkrétan egy mezei fogkefe - akár elektromos, akár hagyományos - jelentősen megkönnyítheti a takarítást, elvégre tökéletesen befér még a zegzugos helyekre is, ahová mással képtelenség lenne bejutni.

Kipucolja a hajkefét 

Ártalmatlannak tűnik, de a hajkefe ideális terepet szolgáltat a bacilusoknak és gombáknak a növekedéshez, magyarán jelentős fertőzésveszélyt rejt magában. Merthogy nemcsak hajszálak, de elhalt bőrdarabkák is összegyűlnek a fogak tövében. Az alábbi videóban magad is láthatod, hogy menti meg a helyzetet egy fogkefe, némi sampon, meleg víz, egy olló és egy golyóstoll.

Leszedi a koszt a mosógép ajtógumijáról

Rendszeres használatából adódóan nehéz feladat folyamatosan tisztán és fényesen tartani a mosógép üstszájgumiját, ami nagyon könnyen vízkövessé, penészessé válhat. Teafaolajjal csepegtetett fogkefével azonban körültekintően körbesúrolhatod anélkül, hogy kárt tennél a gumiban.

A cikk az ajánló után folytatódik

Calgon Hygiene Gél–Antibakteriális gél a mosógépek védelme érdekében

A Calgon Hygiene Gél ötvözi a vízkő elleni védelmet az antibakteriális összetevőkkel, így a mosógépben található baktériumok 99,9%-át elpusztítja.*

*EN13697 szerint tesztelve, 40°C vízhőmérsékleten végzett 60 perces mosáson

*Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

Zuhanyfej

Korábbi cikkünkben részletesen kifejtettük, hogy a zuhanyfej belseje ideális lakókörnyezet egy sor veszélyes gombának és baktériumnak, melyek legyengült vagy idős embereknél megbetegedést okozhatnak. Hatékonyan megtisztíthatod a zuhanyfejet, ha 1:1 arányú ecetes vízben áztatod egy órát, majd fogkefével alaposan átdörzsölöd.

Csaptelepek ideális tisztítója

A konyhai és a fürdőszobai csaptelepekre nemcsak vízkő rakódhat, hanem penészgombák, illetve veszélyes kórokozók is, melyeket felületes takarítással nem lehet eltüntetni. Erre megoldást nyújthat, ha kímélő fürdőszobai tisztítószer és víz egyvelegébe fogkefét mártasz, majd átdörzsölöd a felületet.

Kicsi fürdőszobák - okosan

Ha a te lakásodban is problémát jelent, hogy a fürdőszobában szinte egy köntös sem fér már el, és nem tudod hová tenni a törölközőket, mutatunk pár jó ötletet. Lehet, hogy néhány jól megválasztott helyre felfúrt polccal már egészen sok teret nyertél, de előfordulhat, hogy komolyabb átalakításra lesz szükség. Ötletadóként nézd meg a következő képeket!

Nyitókép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük