Hogyan szedd le könnyen a megunt matricákat? Pofonegyszerű trükköket mutatunk
Maradéktalanul eltávolítja a nemkívánatos címkét anélkül, hogy a tárgy megsérülne.

matrica eltavolitasa cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokszor és sokféle helyzetben lehet találkozni matricákkal, hiszen azok - mondhatni - végigkísérik életünket: a legtöbb terméken van egy papír- vagy műanyag matrica, sőt, a kisgyerekek is előszeretettel ragasztják őket a lakás különböző pontjaira.

Ideális esetben egy mozdulattal leszedhetnéd őket, ám legtöbbször a nyom- és sérülésmentes eltávolításuk nem sikerül. Összegyűjtöttünk pár tippet, hogy miként lehet egyszerűen és maradéktalanul eltüntetni a matricákat, az eszköz sérülése nélkül.

Olajjal és vízzel

Édesanyánk zseniális ötlete volt ez még annak idején, amikor kicsik voltunk, és minden bútorra címkéket ragasztottunk. Az egészhez semmi más nem kell, csak kevés víz és ugyanennyi olíva- vagy repceolaj. Márts bele egy szivacsot, majd a dörzsölős részével dörzsöld át a matricát. Ezután minimálisan kell csak kapirgálni, mert a nagyja gyönyörűen lejön ezzel a módszerrel.

Az olaj fellazítja a ragasztót, ráadásul szinte minden háztartásban megtalálható. Természetesen nem minden felületre használható a módszer.

Melegítéssel vagy hűtéssel

Fogj egy hajszárítót, és fújj pár másodpercig meleg levegőt a matricára. A melegtől megváltozik a ragasztó kötése, vagyis eléggé fellazul ahhoz, hogy könnyűszerrel eltávolíthasd. A technika hűtéssel is működik: tedd az eszközt pár percre a mélyhűtőbe, majd távolítsd el a címkét.

Majonézzel

A majonézben található zsírok és olajok szintén hatásosak lehetnek a matricaeltávolító hadműveletben: vékonyan kend be a matricát, várj 30 percet, és óvatosan szedd le.

A cikk az ajánló után folytatódik

Calgon Hygiene Gél–Antibakteriális gél a mosógépek védelme érdekében

A Calgon Hygiene Gél ötvözi a vízkő elleni védelmet az antibakteriális összetevőkkel, így a mosógépben található baktériumok 99,9%-át elpusztítja.*

*EN13697 szerint tesztelve, 40°C vízhőmérsékleten végzett 60 perces mosáson

*Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

Kókuszolajjal és sütőporral

Fele-fele arányban keverj masszává kókuszolajat és sütőport, kend be vele a matricát, egy óra elteltével pedig jöhet a kapirgálás.

A fennmaradó részekre

Ha a címke többségét sikeresen eltávolítottad, ám még nem vagy elégedett az eredménnyel, fogj egy radírt, és radírozd le a maradékot! Így attól sem kell tartanod, hogy a körmöd bánja a dolgot.

A szőlőzsír is megoldást jelenthet

Az ajakbalzsam nem csak a télen kicserepesedett ajkakon segíthet, hanem többek között a matricákat, az árcímkéket is könnyebb vele leszedni. Ezen kívül gyors segítséget jelent, ha feltörte a lábadat a cipő vagy kidörzsölte az orrodat a papírzsepi. Mutatjuk, miért a szőlőzsír a leghasznosabb lakója a neszesszerednek.

Ezt is szeretjük