5 házi trükk folyékony viasszal: a konyhától a fürdőszobáig
Hasznosítsd másképp a folyékony viaszt! Pár egyszerű háztartási trükk, és sokkal tisztább lesz minden.

konyha cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Létezik egy viaszos kezelés, ami alapvetően arra való, hogy megakadályozza a fapadló berepedését, és ellenállóbbá tegye a vízzel és a szennyeződésekkel szemben. De azt tudtad, hogy a háztartásban is nagy hasznát veheted?

Viaszolással a lakásban sok helyütt eltüntetheted az ujjlenyomatokat, plusz megkönnyítheted a tisztítást, hiszen segítségével egy mozdulattal eltávolítható a zsír és a piszok. Megmutatjuk, mi mindenre használhatod.

Gáztűzhelyhez

Mindegy, milyen főzőfelületet használsz, a folyékony viasz jó barátod lehet. Azért arra figyelj, hogy ez nem tisztítószer, ezért elsőként gondosan töröld át a berendezést. Ha elkészültél, ecsettel kend be vékonyan viasszal, majd tiszta ruhával, körkörös mozdulatokkal oszlasd el, és várj, amíg megszárad. A fedés egy-két hétig kitart, addig is élvezd a tiszta és fényes felületet!

Csapokhoz

Megakadályozhatod, hogy vízfoltosak és ujjlenyomatosak legyenek a csapok, ha a fenti módszerhez hasonlóan lekened őket egy vékony réteg viasszal.

Csempéken

Valamiért a csempék valósággal vonzzák a zsíros szennyeződéseket, a carnauba- vagy brazilviasz azonban képes távol tartani őket, vizes emulzió formájának köszönhetően pedig könnyű vele dolgozni. Először tisztítsd meg a csempét a szokásos módon, majd jöhet a védelmező viaszréteg.

A cikk az ajánló után folytatódik

Redőnyön

Korábban már írtunk róla, hogy mennyire körülményes megtisztítani a redőnyt, a módszerek tartósságát viszont fokozhatod, ha takarítás után viasszal is lekened.

A carnaubaviasz a legkeményebb természetes viasz, amit egy brazíliai pálmafajta leveléből vonnak ki. Ez egy könnyen felhasználható natúrtermék, vagyis teljesen környezetbarát, így, ha beruházol egy kiszerelésre, biztos lehetsz benne, hogy nemcsak a környezetet, hanem az egészségedet is véded. Ezen az oldalon még több információt találsz róla, és akár meg is rendelheted.

Tükörre

Egy forró fürdő után sem lesz párás a tükör, ehhez csupán annyit kell tenned, hogy előtte vékonyan rákened a viaszt, majd, miután megszáradt, egy tiszta ruhával áttörlöd.

Piszkosak maradnak a konyhai eszközök?

Egy jól bevált módszerről is kiderülhet, hogy mégsem váltja be a hozzá fűzött reményeket. A nagy igyekezet közben könnyű hibázni, a végeredménynek pedig a konyhai eszközök láthatják kárát. Sőt, rosszabb esetben az ételeken is nyomot hagyhat a tisztító hadművelet.

Ezt is szeretjük