5 házi trükk folyékony viasszal: a konyhától a fürdőszobáig
Hasznosítsd másképp a folyékony viaszt! Pár egyszerű háztartási trükk, és sokkal tisztább lesz minden.

konyha cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Létezik egy viaszos kezelés, ami alapvetően arra való, hogy megakadályozza a fapadló berepedését, és ellenállóbbá tegye a vízzel és a szennyeződésekkel szemben. De azt tudtad, hogy a háztartásban is nagy hasznát veheted?

Viaszolással a lakásban sok helyütt eltüntetheted az ujjlenyomatokat, plusz megkönnyítheted a tisztítást, hiszen segítségével egy mozdulattal eltávolítható a zsír és a piszok. Megmutatjuk, mi mindenre használhatod.

Gáztűzhelyhez

Mindegy, milyen főzőfelületet használsz, a folyékony viasz jó barátod lehet. Azért arra figyelj, hogy ez nem tisztítószer, ezért elsőként gondosan töröld át a berendezést. Ha elkészültél, ecsettel kend be vékonyan viasszal, majd tiszta ruhával, körkörös mozdulatokkal oszlasd el, és várj, amíg megszárad. A fedés egy-két hétig kitart, addig is élvezd a tiszta és fényes felületet!

Csapokhoz

Megakadályozhatod, hogy vízfoltosak és ujjlenyomatosak legyenek a csapok, ha a fenti módszerhez hasonlóan lekened őket egy vékony réteg viasszal.

Csempéken

Valamiért a csempék valósággal vonzzák a zsíros szennyeződéseket, a carnauba- vagy brazilviasz azonban képes távol tartani őket, vizes emulzió formájának köszönhetően pedig könnyű vele dolgozni. Először tisztítsd meg a csempét a szokásos módon, majd jöhet a védelmező viaszréteg.

A cikk az ajánló után folytatódik

Redőnyön

Korábban már írtunk róla, hogy mennyire körülményes megtisztítani a redőnyt, a módszerek tartósságát viszont fokozhatod, ha takarítás után viasszal is lekened.

A carnaubaviasz a legkeményebb természetes viasz, amit egy brazíliai pálmafajta leveléből vonnak ki. Ez egy könnyen felhasználható natúrtermék, vagyis teljesen környezetbarát, így, ha beruházol egy kiszerelésre, biztos lehetsz benne, hogy nemcsak a környezetet, hanem az egészségedet is véded. Ezen az oldalon még több információt találsz róla, és akár meg is rendelheted.

Tükörre

Egy forró fürdő után sem lesz párás a tükör, ehhez csupán annyit kell tenned, hogy előtte vékonyan rákened a viaszt, majd, miután megszáradt, egy tiszta ruhával áttörlöd.

Piszkosak maradnak a konyhai eszközök?

Egy jól bevált módszerről is kiderülhet, hogy mégsem váltja be a hozzá fűzött reményeket. A nagy igyekezet közben könnyű hibázni, a végeredménynek pedig a konyhai eszközök láthatják kárát. Sőt, rosszabb esetben az ételeken is nyomot hagyhat a tisztító hadművelet.

Ezt is szeretjük