Hajlakk a macskaszőr ellen: működő háztartási trükkök, amiket érdemes kipróbálnod
Használd fel másképp a kozmetikumaidat! Pár egyszerű háztartási trükktől csillogni fog minden.

kanape-tisztitasa
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A régi, megunt kozmetikumokat nem érdemes kiönteni, illetve a kukába dobni: már csak azért sem, mert a háztartásban még nagy hasznukat veheted. Takaríthatsz, moshatsz velük, így még spórolsz is a drága tisztítószereken.

Egy túl sötét vagy túl világos árnyalatú púder, egy arckrém a neked nem tetsző illatban: bár sokan már hajítanák is őket a szemét közé, jobb, ha adsz nekik még egy esélyt. A kozmetikumok meglepően hasznosak a házimunkában is.

Hajlakk macskaszőrre

Ha a cicád minden bútoron otthagyja a szőrét, megkönnyítheted a takarítást némi hajlakkal. Egyszerűen fújj be vele alaposan egy használaton kívüli, száraz törülközőt, majd még félszárazon töröld át vele a kárpitot. Az anyag összegyűjti az egészen pici szőröket is, és tisztává varázsolja a lakást.

Tonik az ujjlenyomatra

Az ujjlenyomatos felületek megtisztítására tökéletesek az alkoholtartalmú szerek. Ha a tonikod is tartalmazza, felesleges gyógyszertári szeszre vagy sima vodkára költened, hiszen ez is gyorsan eltünteti a baktériumokat és a foltokat. Mobiltelefonhoz és billentyűzet tisztításához is használhatod.

Ha nincs más kéznél, az alkoholtartalmú tonikot egyébként kézfertőtlenítőként is alkalmazhatod. Megöli a baktériumokat, és tisztán tartja a bőrt. Mivel hosszútávon az alkohol szárít, ezt azért lehetőleg csak ritkán vedd igénybe!

Olaj a mosdókagylóra

A kozmetikai olajok a mosogató vagy a mosdókagyló tisztításakor is hasznosak. Miután alaposan megpucoltad a felületet, akár legalább 70%-os, baktériumölő hatású alkohollal, esetleg a vízkövet is oldó ecettel vagy citrommal, már csak a fényesítés van hátra. Ehhez pár csepp olajat tegyél papírtörlőre, és dörzsöld be a felületet, hogy finom réteget képezzen, így lepörgeti a szappanlerakódást is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Borotvahab az alapozófoltra

A legjobbakkal is megesik, hogy sminkelés közben összekenik a ruhájukat alapozóval. Nem kell kétségbeesni ilyenkor, egyszerűen nyomj a foltra egy kevés borotvahabot, hagyd, hogy pár percig hasson, majd töröld le egy ronggyal, és öblítsd le picit, vagy mosd ki a ruhát!

Körömlakklemosó a csempére

Az acetonos körömlakklemosónak több házimunkában is hasznát veheted. A fürdőszobai csempe tisztításához elegyítsd egy kevés meleg vízzel, és töröld át az egészet egy ronggyal! Egy kefe segítségével a fugákat is átdörzsölheted vele. Arra viszont vigyázz, hogy lakkozott felületre ne használd, mert csúnya kárt okozhat az anyagon.

(Fotók: Getty Images Hungary, Pixabay.)

Ezt is szeretjük