5 zseniálisnak hitt trükk, amivel pedig csak csúnya konyhai malőröket érhetsz el
Ezeket a konyhai tippeket azért találták ki, hogy megkönnyítsék a házimunkát, de sajnos inkább hátráltatnak.

konyhai-baleset
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akadnak olyan, tökéletes és kétségtelenül hasznos konyhai trükkök, melyek sokkal hatékonyabbá teszik a házimunkát. Néhány ügyes módszer elsajátítása főzésnél és takarításnál is sokat segíthet.

A bevált trükkökön túl viszont számos olyan is él a köztudatban, ami egyáltalán nem úgy működik, ahogy sokan hiszik, vagy, ami még rosszabb, csak bosszantó konyhai bakikhoz vezet. Hogy ne kelljen megdupláznod a takarítás idejét, jó, ha elkerülöd a félreértéseket.

Paradicsomszeletelés tányérral

Több helyen felmerült már az ötlet, sőt, akadt, aki még demonstrálta is, hogyan lehet két tányér segítségével koktélparadicsomot felezni. A trükk lényege, hogy két tányér vagy doboztető alja közé kell beszorítani a kis golyókat, majd egy határozott mozdulattal, vízszintesen keresztbevágni őket.

paradicsom-vagas-nem

Észszerű ötletnek tűnik, mondani viszont jóval könnyebb, mint megcsinálni. Egy professzionális, éles kés nélkül a paradicsomlé ugyanis mindenfelé spriccelni kezd, ami aztán csak takarítást jelent, ráadásul a felezett paradicsomszeletek egymásra csúszkálva egyenletes méretűek sem lesznek.

Fakanál az edényre

Hasznos konyhai trükként szokták emlegetni, hogy az edény szájára keresztben egy fakanalat kell tenni, ha szeretnéd megelőzni a fortyogó folyadék kifutását. Bár a lassú tűznél valóban segít elodázni a balesetet, a gyors melegítésnél ez sajnos nem működik, tehát nem elég, ha erre bízod a tűzhely megmenekülését.

Dugóhúzás szöggel

Csaknem mindenkinek van egy bevált tippje, ha a bor dugóhúzó nélküli nyitásáról van szó. Van, aki inkább benyomja, más farigcsálni kezdi, vagy ütögeti az alját. Elterjedt módszer az is, hogy egy egyszerű szöget vernek a dugóba, amit harapófogóval vagy szeghúzó kalapáccsal távolítanak el.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ez a trükk azonban sok esetben hatástalannak bizonyul, a sima felületű szög a keményebb, műanyag dugókból többnyire egyszerűen kisiklik, a puhább dugókat pedig akár meg is sértheti, még rosszabb esetben bele is törhetnek az üvegbe. A csavar használata egy fokkal jobb ötlet, de a legjobb mégis az, ha mindig kéznél van egy dugóhúzó, amikor kilátásba kerül a borozás.

Kukoricaszemek a zacskóban

Kellemetlen, amikor a pattogatott kukorica zacskója tele marad apró, ki nem pattogott magokkal, ezért sokan szentül hiszik, hogy érdemesebb kirázni őket a zacskóból. A trükk szerint egy keskeny résnyire fel kell bontani a papírzacskót, majd egy tányér fölött fejjel lefelé tartva, óvatosan rázogatni, így kihullnak az apró magvak.

Ha nem sietsz, és ráérsz sokáig rázni a zacskót, persze, némi kukoricaszemtől tényleg megszabadulhatsz így, de még így is maradhat bent. Ha kerülgetni kell is, egyszerűbb, ha a tál vagy a zacskó alján hagyod őket.

Pizzamikrózás vízzel

A pizza frissen az igazi, de hamar kiszárad, utólag megmikrózva pedig már puha lesz, és kevésbé kívánatos. Egy tipp szerint viszont, ha a mikróba egy pohár vizet teszel a melegítés közben, újra frissnek és ropogósnak érzed majd a szeletet. Bár a küllemen picit javít, sajnos ez a tipp sem működik, a pizza a vízgőztől még ragacsosabbá, nyirkosabbá válik, néhány perc után pedig újra kiszárad.

Ezzel szemben akad néhány olyan szuper trükk, amit tényleg érdemes bevetni, ha gyorsan tökéletes munkát akarsz végezni a konyhában.

(A paradicsomos kép forrása: Pinterest/ glamumous .)

Ezt is szeretjük