5 zseniálisnak hitt trükk, amivel pedig csak csúnya konyhai malőröket érhetsz el
Ezeket a konyhai tippeket azért találták ki, hogy megkönnyítsék a házimunkát, de sajnos inkább hátráltatnak.

konyhai-baleset
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Akadnak olyan, tökéletes és kétségtelenül hasznos konyhai trükkök, melyek sokkal hatékonyabbá teszik a házimunkát. Néhány ügyes módszer elsajátítása főzésnél és takarításnál is sokat segíthet.

A bevált trükkökön túl viszont számos olyan is él a köztudatban, ami egyáltalán nem úgy működik, ahogy sokan hiszik, vagy, ami még rosszabb, csak bosszantó konyhai bakikhoz vezet. Hogy ne kelljen megdupláznod a takarítás idejét, jó, ha elkerülöd a félreértéseket.

Paradicsomszeletelés tányérral

Több helyen felmerült már az ötlet, sőt, akadt, aki még demonstrálta is, hogyan lehet két tányér segítségével koktélparadicsomot felezni. A trükk lényege, hogy két tányér vagy doboztető alja közé kell beszorítani a kis golyókat, majd egy határozott mozdulattal, vízszintesen keresztbevágni őket.

paradicsom-vagas-nem

Észszerű ötletnek tűnik, mondani viszont jóval könnyebb, mint megcsinálni. Egy professzionális, éles kés nélkül a paradicsomlé ugyanis mindenfelé spriccelni kezd, ami aztán csak takarítást jelent, ráadásul a felezett paradicsomszeletek egymásra csúszkálva egyenletes méretűek sem lesznek.

Fakanál az edényre

Hasznos konyhai trükként szokták emlegetni, hogy az edény szájára keresztben egy fakanalat kell tenni, ha szeretnéd megelőzni a fortyogó folyadék kifutását. Bár a lassú tűznél valóban segít elodázni a balesetet, a gyors melegítésnél ez sajnos nem működik, tehát nem elég, ha erre bízod a tűzhely megmenekülését.

Dugóhúzás szöggel

Csaknem mindenkinek van egy bevált tippje, ha a bor dugóhúzó nélküli nyitásáról van szó. Van, aki inkább benyomja, más farigcsálni kezdi, vagy ütögeti az alját. Elterjedt módszer az is, hogy egy egyszerű szöget vernek a dugóba, amit harapófogóval vagy szeghúzó kalapáccsal távolítanak el.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ez a trükk azonban sok esetben hatástalannak bizonyul, a sima felületű szög a keményebb, műanyag dugókból többnyire egyszerűen kisiklik, a puhább dugókat pedig akár meg is sértheti, még rosszabb esetben bele is törhetnek az üvegbe. A csavar használata egy fokkal jobb ötlet, de a legjobb mégis az, ha mindig kéznél van egy dugóhúzó, amikor kilátásba kerül a borozás.

Kukoricaszemek a zacskóban

Kellemetlen, amikor a pattogatott kukorica zacskója tele marad apró, ki nem pattogott magokkal, ezért sokan szentül hiszik, hogy érdemesebb kirázni őket a zacskóból. A trükk szerint egy keskeny résnyire fel kell bontani a papírzacskót, majd egy tányér fölött fejjel lefelé tartva, óvatosan rázogatni, így kihullnak az apró magvak.

Ha nem sietsz, és ráérsz sokáig rázni a zacskót, persze, némi kukoricaszemtől tényleg megszabadulhatsz így, de még így is maradhat bent. Ha kerülgetni kell is, egyszerűbb, ha a tál vagy a zacskó alján hagyod őket.

Pizzamikrózás vízzel

A pizza frissen az igazi, de hamar kiszárad, utólag megmikrózva pedig már puha lesz, és kevésbé kívánatos. Egy tipp szerint viszont, ha a mikróba egy pohár vizet teszel a melegítés közben, újra frissnek és ropogósnak érzed majd a szeletet. Bár a küllemen picit javít, sajnos ez a tipp sem működik, a pizza a vízgőztől még ragacsosabbá, nyirkosabbá válik, néhány perc után pedig újra kiszárad.

Ezzel szemben akad néhány olyan szuper trükk, amit tényleg érdemes bevetni, ha gyorsan tökéletes munkát akarsz végezni a konyhában.

(A paradicsomos kép forrása: Pinterest/ glamumous .)

Ezt is szeretjük