5 hiba, amitől foltosak maradnak az edények a mosogatógépben: nem szabad elfeledkezni róluk
A mosogatógép nem tisztít szépen, ha nem figyelsz rá, mit hova és hogyan teszel.

mosogatogep
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mosogatógép rendkívül hasznos eszköz a háztartásban, megkönnyíti a mindennapokat, nem is meglepő, hogy egyre több konyha részévé válik. A víztakarékossági szempontokon túl a szép eredmény is mellette szól.

Mint minden háztartási gép esetében, úgy a mosogatógépnél is kulcsfontosságú, hogy az előírás szerint és a lehető legpraktikusabb módszerrel használja az ember. Ha az alapvető hibákat kikerülöd, nélkülözhetetlen eszköze lehet a házimunkának.

A mosogatógép bepakolása

Már az edények és tányérok bepakolásánál is figyelni kell az észszerűségre és a helyes sorrendre. Az elsők mindig a nagyobb edények legyenek, őket kell követniük a kisebb tányéroknak, melyek a fennmaradó helyekre kerülnek, nagyjából egyensúlyban, sehol sem túlterhelve a tartórekeszt.

Bár a kisebb háztartásokban lassabban telik meg a gép, bepakolás után mielőbb érdemes elindítani a programot, illetve picit átöblíteni a makacsabb szennyeződésekkel teli edényeket, és csak azután betenni őket az alsó tartóba.

Nincs helyes irány

Bár sokan úgy tartják, a legjobb fejükkel felfelé berakodni az evőeszközöket, hiszen így könnyebben tisztulnak, helyszűkében ez sem célravezető megoldás. A tökéletes tisztaság érdekében ezért tedd a kanalakat és villákat vegyesen, fejükkel felfelé és lefelé, minél szellősebben a tartókba. Így nem akadályozza semmi a megfelelő öblítést.

A tepsi helye a mosogatógépben

A nagy, lapos felületű tálcák, tepsik és sütőlapok ideális helye az alsó rekesz oldalában van, ha ez nem szabad, a gép leghátsó területére is rakhatod, de semmiképp nem szabad a gép elejébe tenni, mert elállhatja az utat a mosogatószer adagolója és az edények között.

A cikk az ajánló után folytatódik

A gép szórókarja is fontos

A gép beindítása előtt mindig ellenőrizni kell, hogy a mosogatógép alsó és felső szórókarjának is szabad legyen az útja. Ehhez elegendő lenne egyszer-kétszer megforgatni, miután a gép megtelt, de a rutinról sokan hamar elfeledkeznek, aminek következtében nemcsak a berendezés lesz hangos, de piszkosak maradhatnak az edények is.

Drága kést csak kézzel

Az értékesebb késeket igazából nem is szabadna mosogatógépben tisztítani, ahol az élük a magas hőfok és a durva mosogatószer hatására hamarabb tönkremegy. Ha félted a vágóeszközeidet, inkább mindig langyos vízben mosd el őket, puha szivaccsal, és ne hagyj rájuk száradni semmilyen szennyeződést.

Ezt is szeretjük