Ecetes házi szérummal tisztítsd meg a mosogatógépet: szebb lesz, mint új korában
Sikálnod sem kell, csak indítsd el vele!

mosogatogep
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ecet a háztartás egyik legsokoldalúbban felhasználható szere: erős tisztító, baktériumölő és szagtalanító hatása miatt a takarításban és a háztartási eszközök tisztításában is hatékony segítséget jelent.

Hiába használja az ember körültekintően, a konyhai nagy gépeket néha muszáj alaposan kipucolni, hogy szépen dolgozzanak. A mosogatógépnél például gyakori probléma, hogy egyik napról a másikra ételmaradékot, piszokfoltokat hagy az edényen, vagy egyszerűen bebüdösödik. Ilyenkor jön jól egy üveg ecet.

Ecetes tisztítókeverék

A konyhai kincsekből készült keverék a mosogatógép tisztítására is alkalmas. Mielőtt azonban bevetnéd, elsőként távolítsd el a szűrőt, és ürítsd ki belőle a felgyűlő szennyeződéseket, majd öblítsd le - legtöbbször ez az alkatrész a rossz szagok forrása. Ezután az üres mosogatógép aljába szórj egy pohár szódabikarbónát vagy ennek hiányában citromsavat.

Ha ezzel megvagy, tegyél egy hőálló bögrébe vagy egy kis tálba két-három deciliter ecetet, és tedd a mosogatógép felső rekeszére. Csukd be az ajtót, és indíts el egy hosszú programot a legmagasabb hőfokon! A két anyag indítás után lép reakcióba egymással.

Ezt követően neked nincs is más dolgod, mint az, hogy hátradőlj, a program végeztével pedig ellenőrizd a makulátlan végeredményt. A megoldás teljesen környezetbarát, gyors és erős, ráadásul a bolti szerekkel ellentétben olcsó is, így megéri néhány havonta megismételni.

Ha sokáig szagtalan, csillogó-villogó mosogatógépet szeretnél, az eltávolított szűrőt egy tál ecetbe is beáztathatod néhány órára vagy akár egy éjszakára is: a lényeg, hogy az anyag teljesen lepje el. Ez a kis procedúra garantálja azt, hogy a szennyezett alkatrész újra baktériummentes legyen.

Vízkőoldás természetesen

Bár számos speciális vízkőoldó készítményt lehet kapni az üzletek háztartási részlegein, ennél sokkal egyszerűbb módszerrel is megvédheted a gépeket a lerakódásoktól. A mosogatógép tablettája mellé adagolj minden mosogatás alkalmával pár milliliter ecetet vagy egy kevés alkoholt, majd indítsd el a szokásos módon a mosogatást.

Nem kell félned attól, hogy átveszik az edények a folyadékok szúrós szagát, hiszen azok azonnal elillannak, viszont a két erős szer a mosogatógép élettartamát jelentősen növeli. Segítségükkel úgy tudod megpucolni a gépet, hogy hozzá sem kell érned.

Ezt is szeretjük