Tele van baktériumokkal a mosogatószivacs: a 3 legbiztosabb módszer a tisztításra

Egyszerű trükkök, de megölik a baktériumokat.

mosogato
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mivel a mosogatószivacsnak épp az étellel érintkező tányérok és evőeszközök tisztításában van szerepe, különösen fontos, hogy ne telepedjenek meg rajta a baktériumok. A nedves közeg azonban nagyon jó kis életteret jelent nekik.

A konyhai szivacsokat a használat gyakoriságától függően két-három hetente cserélni kell, addig pedig a szivacs tisztítására szerencsére a legegyszerűbb módszerek is működnek - mutattak rá a Good Housekeeping Research Institute laboratóriumi kutatói.

Mikrós megoldás

A módszer lényege, hogy a körülbelül fél deciliter vízzel telített szivacsot a mikrohullámú sütőbe kell tenni, egy percig magas fokozaton melegítve. Cellulózszivacsnál a hatékony végeredményhez egy deciliter vízre és két perc melegítésre van szükség. Ez a baktériumok 99,9%-át elpusztítja.

Arra kell csak figyelni, hogy a felforrósodott szivacshoz nem szabad azonnal hozzáérni, fémet tartalmazó daraboknál pedig nem alkalmazható a módszer.

Mosogatógépbe is tehető

A szivacsot mosogatógépben is alaposan meg lehet tisztítani. Ebben az esetben a felső tálcára kell rakni, majd szárítással együtt elindítani a mosogatóprogramot. A vizsgálatok szerint a mikrózásos technikához hasonlóan a módszer a baktériumok 99,9%-át képes volt megölni.

Tisztítás ecettel

Az ecet a laboratóriumi adatok szerint a baktériumok 99,6%-ára jelentett végzetes csapást. Ehhez viszont mindössze annyit kellett tenni, hogy a szivacsot öt percen át magasabb koncentrációjú ecetben áztatták, majd leöblítették és kifacsarták.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mit milyen gyakran kell tisztítani?

Nehéz mindenre figyelni a háztartásban, és a tisztítás sűrűsége is több mindentől függhet, de néhány irányadó adatot jobb ismerni.

Milyen gyakran kell törölközőt és ágyneműt mosni? A legtöbbször feltett kérdések

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük