Így még sosem csillogtak a poharaid: egyszerű házi szérummal töröld át őket
A csíkokat és foltokat is azonnal eltünteti.

pohar-mosogatas
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az üvegpoharak tisztítása látszólag pofonegyszerű feladat, hiszen elegendő mosogatószeres szivaccsal lemosni, majd langyos vízzel leöblíteni a felületet, száradás után mégis sokszor szembesül az ember azzal, hogy az üveg foltos és matt maradt.

Egy tisztán csillogó pohárra már önmagában is jó ránézni, vendégek fogadásakor pedig különösen rosszul veszi ki magát, ha a poharakat foltok tarkítják. A ragyogó végeredmény viszont csak néhány egyszerű praktikán múlik, melyekhez mindent megtalálsz a konyhában.

Ecetes pohármosó szer

A kemény víz lerakódásai öt perc alatt megszüntethetők, ehhez a poharakat ecetes vízbe kell áztatni, majd hagyni, hogy az ecetsav kifejthesse hatását. A makacsabb foltok eltüntetéséhez ezután egy puha szivacs segítségével óvatosan dörzsölj a felületre kukoricalisztet, öblítsd le, majd egy mikroszálas törlőruhával töröld szárazra.

Visszanyerik a régi fényüket az üvegfelületek, ha fél deciliter vodkát vagy tiszta alkoholt keversz egy deciliter vízhez, majd az alkoholos szerrel átitatott, tiszta szivaccsal törlöd át a felületet.

Törlés és szárítás

A kényes üvegpoharak akkor csillognak a legszebben, ha a mosogatás után hagyják őket lassan lecsöpögni, fejjel lefelé egy praktikus tárolóra vagy akár csak egy mosogatóruhára sorakoztatva. Ha helyszűkében ez kivitelezhetetlen, a hagyományos konyharuhák helyett egy jó nedvszívó képességű kendővel is szép eredményt lehet elérni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Előzd meg a foltokat!

Bár a csillogás garantált, nem időtálló, az üvegfelülettel újra és újra foglalkozni kell. A kemény víz lágyításához speciális szereket árulnak, ami a mosogatógépekben is alkalmazható, ezek viszont sokszor nagyon drágák. Ezért érdemes minden alkalommal ecettel is kombinálni a mosogatószert.

A hagyományos bolti mosogatószerek foszfáttartalma szintén hozzájárul az anyagok elhasználódásához, így az üveg homályosodásához is. Az anyag tudatos elkerülése szintén segíthet megelőzni a problémát.

Hogyan kell tisztítani a vágódeszkát?

Nem teheted mosogatógépbe, tilos áztatni, de még a bolti mosogatószer is árthat neki. Néhány házi szerrel viszont könnyen megtisztíthatod.

Ezt is szeretjük